Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. מומלץ לבצע מבחן כזה על מוסיקה שההקלטה שלה דווקא לא הכי סטרילית, ככל שיהיה יותר מישמש של סאונד - הencoder יתקשה להכניס את כל המידע אם לא משתמשים ב192kbps ומעלה, אני ממליץ מאוד על King Crimson/In the court of the crimson King. שם אפילו אחי הקטן יכול להבחין בphasing המטורף שיש במצילות ב128kbps.

2. לי אישית אין אף CD צרוב, הכל מקורי - אבל לא הבנתי משהו, אנשים פה טוענים שיש אובדן איכות בצריבת CD? אתם שפויים? הדבר היחיד שיכול לקרות זה קליקים במידה והjitter של הקורא לא עמד לו בקצב (ולכן מומלץ או לעשות rip לאט ואז לכתוב איך שרוצים, או לצרוב קצת יותר לאט).

אתם מודעיםע לעובדה שבקובץ אם יש ביט אחד שונה הchecksum לא יהיה זהה והקובץ כנראה לא ירוץ, אם מה שאתם אומרים היה נכון - לא היינו מצליחים לקרוא קבצים צרובים אף פעם.

3. אנשים פה כנראה לא הבינו, אני לא טענתי שMP3 זה חרא, אני טענתי שMP3 באיכות נמוכה יותר מ192kbps זה חרא... יהיה לי קשה מאוד עד בלתי אפשרי להבדיל בין mp3 באיכות גבוהה לבין המקור...

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא רוצה לתת מקור ידוע, זה יקל על אנשים לעשות בדיקה בתוכנות ודברים דומים. בכל מקרה כשאתה אומר לתת את המקור ועוד 3-4 קבצים אתה אומר לתת בתוכם את המקור שוב? אם לא אז כל המבחן לא שווה הרבה. אנשים צריכים להגיד מה נשמע להם איכותי יותר, בשביל להגיד את זה הם לא צריכים לדעת מה המקור.

אני התכוונתי שאותו הטרק ישמש ל4 בדיקות וליאור מציע שלכל בדיקה יהיה טרק שונה כדי שלא יהיה מצב שלמשל מזהים בקלות ב128 את המקור ואז לוקחים את המקור כרפרנס ידוע בשאר הבדיקות.

לגבי גודל, כמו שאמרתי כבר, הקבצים יהיו על השרת של הפורום וכל אחד יוכל להוריד במהירות גבוהה מאוד, רק צריך לא להפיץ את הקישורים באתרים שונים אחרת פשוט הלינק יורד.

גיבסון כמו שאתה רואה אנשים חושבים משהו ועל הכל. שלומי חושב שיש הבדלים בצריבה ואת זה אתה לא מבין, מצד שני אני חושב שאין הבדלים בין כבלים ואת זה אתה גם לא מבין. ששום דבר לא יפתיע אותך בתחום האודיו יש הכל מכל :)

אני חושב שנלך על האופציה שליאור הציע כדי שיהיה מבחר גדול יותר ושכולם יהיו מרוצים. הבעיה היחידה היא שאין לי את כל הדיסקים שעליהם דיברתם ככה שאם מישהו רוצה ומוכן לחתוך קטעים (של עד 20 שניות) ולשלוח לי, שיצור איתי קשר בה"פ.

פורסם

2. לי אישית אין אף CD צרוב, הכל מקורי - אבל לא הבנתי משהו, אנשים פה טוענים שיש אובדן איכות בצריבת CD? אתם שפויים? הדבר היחיד שיכול לקרות זה קליקים במידה והjitter של הקורא לא עמד לו בקצב (ולכן מומלץ או לעשות rip לאט ואז לכתוב איך שרוצים, או לצרוב קצת יותר לאט).

אתם מודעיםע לעובדה שבקובץ אם יש ביט אחד שונה הchecksum לא יהיה זהה והקובץ כנראה לא ירוץ, אם מה שאתם אומרים היה נכון - לא היינו מצליחים לקרוא קבצים צרובים אף פעם.

QUOTE]

יפה אמרת, חושב גם לציין שבקטע הזה MP3 נטול "הפרעות שכפול" לחלוטין, בעוד שפורמט הCD יותר חשוף לזה. ואני אסביר את ההבדלים:

בCD המכשיר כל הזמן קורא את הדיסק, או קטעים ממנו לBUFFER ואז מתרגם אותם לאות אנלוגי והוא נשמע לאוזן.. דיי דומה למשל לפעולה של קריאת ויניל או קסטה, הכל נעשה בסוג של רילטיים.

בMP3 אופן הקריאה שונה, רוב הנגנים היום מצויידים בזכרון רב, ורובם קוראים את הMP3 ומפסיקים להתעסק עם הדיסק, הנגן קורא קובץ DATA פשוט, שבמקרה הוא בפורמט MP3 ומכיל מוזיקה, אבל זה בכלל לא משנה לענייננו.. ברגע שהקובץ כולו נקרא ועבר בדיקת CRC/checksum נגמר הסיפור הקובץ הוא 1 ל-1 (שוב, ברמת הDATA לא ברמת ההשוואה שלו מול קובץ פתוח וUNENCODED)

אני מקווה שהעניין הובהר...

פורסם

QUOTE]

בMP3 אופן הקריאה שונה, רוב הנגנים היום מצויידים בזכרון רב, ורובם קוראים את הMP3 ומפסיקים להתעסק עם הדיסק, הנגן קורא קובץ DATA פשוט, שבמקרה הוא בפורמט MP3 ומכיל מוזיקה, אבל זה בכלל לא משנה לענייננו.. ברגע שהקובץ כולו נקרא ועבר בדיקת CRC/checksum נגמר הסיפור הקובץ הוא 1 ל-1 (שוב, ברמת הDATA לא ברמת ההשוואה שלו מול קובץ פתוח וUNENCODED)

אני מקווה שהעניין הובהר...

ביגלל זה אני מציע להשתמש רק ב EAC בישביל ריפ...

פורסם

סה"כ אני לא מבין מה המטרה של המבחן הזה

הרי זה ברור שיש הבדל בין 128 ל192,אבל יחד עם זאת יש כאלה ש128 יספיק להם.

לפעמים אין הבדלים בניהם כי הקידוד לא נעשה כמו שצריך.

חלקים איכותיים של מערכות סאונד למכירה.

פורסם

המטרה היא פשוטה,

גם בין ביטרייט של 1 מגה, יש הבדל בין ביטרייט של 2 מגה, זה לא אומר שאנחנו נשמע את ההבדל הזה.

וזה מה שהמבחנים באים לבדוק, איפה אנחנו שמים את הגבול על האוזניים שלנו, ואומרים עד כאן. זה הכי טוב שנוכל לשמוע, למעבר לזה.. זה לא ישנה, לא לאוזניים שלנו, ולא לאופן שבו הוכן הטראק במקור..

(וגם בגדול יש את אלו שטוענים שMPEG LAYER, זה זוועה, מה שלא ניראה לי שיוכח במבחן זה או אחר)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
המטרה היא פשוטה,

גם בין ביטרייט של 1 מגה, יש הבדל בין ביטרייט של 2 מגה, זה לא אומר שאנחנו נשמע את ההבדל הזה.

וזה מה שהמבחנים באים לבדוק, איפה אנחנו שמים את הגבול על האוזניים שלנו, ואומרים עד כאן. זה הכי טוב שנוכל לשמוע, למעבר לזה.. זה לא ישנה, לא לאוזניים שלנו, ולא לאופן שבו הוכן הטראק במקור..

(וגם בגדול יש את אלו שטוענים שMPEG LAYER, זה זוועה, מה שלא ניראה לי שיוכח במבחן זה או אחר)

לפי מה שאני ראיתי - המבחנים באים לראות האם לחלק מהאנשים פה יש שמיעה טובה כמו שהם טוענים ולא לבצע מחקר סטטיסטי על מתי שומעים הבדלים או לא, הרי זה ברור ש90% מהאנשים (אולי אפילו יותר) לא שומעים הבדל בין mp3 ב128kbps ל24bit 96Khz wave...

אני יודע אישית שיכולת השמיעה שלי מאפשרת לי לשמוע הבדל בין המקור לבין 128kbps.

החל מ192kbps כבר נהיה לי מאוד קשה עד בלתי אפשרי.

פורסם
לפני שאתה בה עם התוכנה המגוכחת הזאת תבדוק פה...

http://www.exactaudiocopy.de/eac3.html

אחד מהתוכנות הכי טובות שאי פעם נוצרו לריפים...CRC CHECK !

ועוד...והכל בחינם.

1. אני לא מכיר את aec.

2. מה שכתבתי היה בחצי הומור בכדי לרמז על העובדה שאני לא משתמש בכלל בwindows.

3. אתה בכלל יודע מה זה cdda2wav שאתה קורא לזה מגוכך?

4. אתה בכלל יודע מה זה Cyclic Redundancy Check ואיך זה עובד? (אני מתערב שאתה כרגע רץ לgoogle בשביל לחפש את זה).

האמת שהייתי ממשיך ואולי אפילו נכנס בך קצת ("בה") אבל אין לי כוח לרדת לרמות האלה.

תהנה לך עם הwindows שלך, רק אל תשכח לעדכן antivirus כל כמה זמן ולהריץ windows update.

פורסם

תסלח לי שאני מתערב, דבר ראשון לא צריך להיות ילד אפילו בשביל לדעת מהזה CRC, דבר שני אתה לא חושב שאתה קצת משפיל את עצמך בזה שאתה מנסה לטעון שבגלל שאינך משתמש של WINDOWS אז אתה מעל מישהו פה ?

בגיל 17 כבר הפסקתי להתעסק עם לינוקס,או יוניקס, עוד בתקופה שSLACK היה ,IN, ופריביאסדי היה בדרכיו הראשונות למשתמשי הלינוקס.

בכל אופן, מה שאני מנסה להגיד, שלא שופטים בן אדם לפי מה שהוא בוחר להשתמש בו,

אכן כיום אני משתמש רק בוינדוס,

ומה הסיבה שאתה צוחק על ה WINDOWS UPDATE

זה מאוד מגוחך, על כל חריץ פתוח בתוך וינדוס, יש לך אולי 19 חלונות בתוך הקרנל שלך

:) אתה היית מתחנן שיהיה לך OPEN SOURCE שנותן לך עידכונים אוטומטיים כשכל חריץ מתגלה, ולא להתחיל לחפש RELEASES של אקספלויס חדשים. ואז להיפתר מהיישום כי סביר להניח שיקח חודשים עד שמישהו יעשה איתו משהו.

אז לבוא ולצחוק על וינדוס ?! :) חחחח

הצחקת אותי.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

מיקמיק. במידה ויש 4 קטעים שונים (מטראקים שונים ומסגנונות שונים למשל)

ואז מכל אחד מהקטעים מכינים קטע WAV מקורי, וקטע WAV שכווץ במקור ב-128/160/192 וכו'

- זה מקשה על הבנאדם לזהות מיהו הטראק של ה-128 וכך לעשות אלימינציה.

במידה וכל 8 ה-WAVים זהים, אפשר בקלות רבה לזהות מי בעל האיכות הכי גרועה (128), וכך לזהות מיהו המקורי.

מעבר לזה - עכשיו חשבתי על זה - 4 ה-WAVים שהינם המקור בעצם יהיו זהים בגודל, וכך אפשר לרמות באמצעות בדיקת הגודל (כנראה שזה פתיר באמצעות סוג של רמאות אבל למה להסתבך).

לדעתי עדיף 4 קטעים שונים, זה גם ייתן גיוון למבחן ואפשר לבחון מספר סגנונות מוזיקה.

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

אני מציע,בואו נפסיק דיבורים , ונתחיל מעשים

איל , קח 4 קטעים, קח מהם 15 שניות, תחזיר את האמפג ל WAV, ויאללה כבר התעייפתי בואו נראה אם יצא מזה משהו :)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
תסלח לי שאני מתערב, דבר ראשון לא צריך להיות ילד אפילו בשביל לדעת מהזה CRC, דבר שני אתה לא חושב שאתה קצת משפיל את עצמך בזה שאתה מנסה לטעון שבגלל שאינך משתמש של WINDOWS אז אתה מעל מישהו פה ?

בגיל 17 כבר הפסקתי להתעסק עם לינוקס,או יוניקס, עוד בתקופה שSLACK היה ,IN, ופריביאסדי היה בדרכיו הראשונות למשתמשי הלינוקס.

בכל אופן, מה שאני מנסה להגיד, שלא שופטים בן אדם לפי מה שהוא בוחר להשתמש בו,

אכן כיום אני משתמש רק בוינדוס,

ומה הסיבה שאתה צוחק על ה WINDOWS UPDATE

זה מאוד מגוחך, על כל חריץ פתוח בתוך וינדוס, יש לך אולי 19 חלונות בתוך הקרנל שלך

:) אתה היית מתחנן שיהיה לך OPEN SOURCE שנותן לך עידכונים אוטומטיים כשכל חריץ מתגלה, ולא להתחיל לחפש RELEASES של אקספלויטים חדשים. ואז להיפתר מהיישום כי סביר להניח שיקח חודשים עד שמישהו יעשה איתו משהו.

אז לבוא ולצחוק על וינדוס ?! :) חחחח

הצחקת אותי.

1. לא שפטתי אף אחד, חברי הטובים ביותר מריצים windows.

2. לא טענתי שאני מעל למישהו כאן, בסה"כ אמרתי שאני לא יכול להשתמש בaec כי אני משתמש unix ולכן אני משתמש בcdda2wav שלא פחות טובה.

3. הוא נורא עצבן אותי עם התגובה שלו של "התוכנה המגוכחת".

4. יש כלים לעדכון אוטומאטי (להלן: apt-get, up2dat ועוד)

5. תגיד מה שתגיד - אני משתמש בunix כבר 12 שנים ומעולם לא פרצו למכונות שלי, כולל שרתים לא קטנים בכלל.

6. אין לי כוח להתחיל כאן וויכוח opensource VS MS, אבל דבר אחד אתה לא יכול לטעון: להגיד "ואז להיפתר מהיישום כי סביר להניח שיקח חודשים עד שמישהו יעשה איתו משהו" מראה על הבנה לקוייה בכל הנוגע לopensource, כי הדבר הראשון שכל wannabie יודע זה שמוצרי opensource בד"כ מתוקנים מהר יותר ממוצרים עם קוד סגור, במיוחד בנוגע לחורי אבטחה, מוצרי MS? הצחקת אותי - ע"ע RPC... עדיין לא מתוקן, לא יתוקן וכרגע הדרך הטובה ביותר להמנע מבעיות עתידיות היא... להפסיק להשתמש בזה עד שתצא גרסאת windows חדשה...

פורסם

דבר ראשון, אני מוריד כובע על ניסיון שלך בתחום , גם אם היה לי וותק של 12 שנה במחשבים, לא היתי נישאר שמה בשביל שימוש עצמי, אך ורק בשביל שרתים, לא מעבר לזה.

דבר שני, שמח שחידשת לי שיש עידכון אוטומטי, בתקופה שלי לא חשבו על דבר כזה, (+4 שנים)

לבוא ולהגיד שלא פרצו למכונות שלך, זאת רברבנות, אין מכונה שמחוברת לאינטרנט ומריצה יישומים ייעודיים שלא פרצו, וזה כל ילד יודע, היו לי חברים מקבוצות מאוד "נחשבות".

אני זוכר בעצמי שהיו יישומים שהיתי מוותר עליהם, ביניהם WUFTP, (או שמה זה היה FU ?)

משום שאפילו גירסאות החדשות לא היו מתגברות על האוברפלו בצורה מלאה, חלקית בלבד.

ואתה מחדש לי מאוד בנוגע לעידכון ה OPENSOURCE, אני זוכר מתקופתי שהיו יוצאים יותר סוגים ל OPENSOURCE, מאשר הקודרים שקידדו אותם, משום שהיו עושים החלפות פעם בשבוע ביניהם, מה שהיה גורם לקריסה טוטאלית של רעיון. (1ניק - לדוגמא)

בכל אופן, לבוא ולהגיד שלינוקס זאת סביבה בטוחה יותר מוינדוס, לא מסכים איתך.

טובה יותר, סביר להניח, תלוי ביישומים הייעודיים שאתה נזקק להם ולפעילות העבודה שלך.

בטוחה, ממש לא.

דרך אגב עכשיו נזכרתי שבזמנו היה אתר שהיה סוקר את כל ה0DAY RELEASED, שכל קבוצה היתה "מטפטפת"

בכל אופן, אני זוכר שהיה לכל לינוקס מינימום 4 קבוצות וורלנטי. ליוניקס היו משהו כמו 3-2, לוינדוס לא טרחו לעשות קבוצה אפילו..

אבל אני מאמין שכבר חרגנו מהנושא המדובר :)

בכל אופן אם אכן אתה מעוניין להריץ את התוכנה ש HEADSPIN המליץ עליה, אני משוכנע שזה לא בעייתי בשבילך להריץ אמולייטר, אפילו בזמני היה מגוון מכל הסוגים וכל המינים :)

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...