Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ברשותי סט של מורל מילניום שקיבלתי מחבר חדש באריזה לפני שנה.

אחד המידים לא עובד, פירקתי הכול מהרכב ובדקתי את הסט כשכול פעם אני מחבר אותו לקרוס אחר, והבעיה בוודאות במיד(המיד השני מנגן מצויין בחיבור לשני הקרוסים).

מהסתכלות שיטחית שלי, אין קרעים/סימנים של פגם פיזי שאני יכול לראות.

בנוסף החיבורים הנראים לעין של הפלוס והמינוס שהולכים לתוך האלמנט מולחמים טוב ולא רופפים.

מה דעתכם?

כמה יעלה לתקן כזה דבר? אני כנראה ישלח אותו דרך חנות ל"ניפון".

סך הכול הסט הזה מספיק לי כרגע ודי חבל לי עליו.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני יודע את זה.

כבר פניתי למורל והופנתי ל"ניפון", שנאמר לי שהם אלו שמתעסקים עם מוצרי מורל לרכב בארץ.

בניפון נאמר לי לגשת למתקין מורשה באזור מגורי ודרכו לשלוח את הרמקול לתיקון.

פרוצדורה זו תיקח כמה זמן, ותחכה רק לאחר החגים ולכן מתוך סקרנות שאלתי כמה יעלה תיקון של אלמנט כזה.

שוב הבעיה היא כנראה פנימית ברמקול ולכן אני מנחש שמדובר בסליל כי מבחינת מראה חיצוני האלמנט נראה מושלם.

פורסם

תתקשר למורל ותשאל שאלה ספציפית! האם הם מתקנים מידים של מורל מילניום!. והאם יש להם חלקים!

וכמובן מה המחיר.

אחרי זה תתקשר לאומגה אודיו. ותבקש מחיר לגבי תיקון.

במידה והוא מבקש להביא לבדיקה. שווה לקפוץ. המרחק אחד מהשני הוא 10 דקות נסיעה.

הניחוש שלי. אומגה יהיה יותר זול.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

תיקון של סליל באומגה לסאב לפני כשנתיים עלה לי סביבות 250 ש"ח

לרמקול אני חושב יעלה פחות

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

אוקיי, לאחר ביקור אצל "מתקין מורשה" של מורל באזור מגוריי אני עומד בפני דילמה.

לעסק שביקרתי בו אין שום בעיה למסור את המיד לדילר של מורל לצורך בדיקה, ובמידה ואני יהיה מרוצה מעלות התיקון ותיקון כזה אפשרי הרמקול יתוקן.

על הדרך הוצע לי לקנות מיד של מורל מקסימו חדש ב150 שקלים.

הדילמה היא כזאת, אני מאמין שהמקסימו יתאים לטוויטרים ולקרוסים של המילניום, ואני מאמין שעלות של וופר כזה חדש לא רחוקה מעלות התיקון של הרמקול שמסרתי.

הבעיה, שאם אני קונה מקסימו אחד, אז יש לי בצד אחד מיד של מקסימו ומצד שני מיד של מילניום, אז צריך אולי לקנות 2, והעלות מגיעה ל300 שקלים.

השאלות שלי הן:

האם ההבדלים בין האלמנטים כה מורגשים שהם יצריכו החלפה של הצד התקין?

האם ההנחה שלי שלא תיהיה בעיית תאימות של הקרוס של המילניום(קרוס סופר פשוט) והטוויטרים למיד של המקסימו נכונה?

מה אתם הייתם עושים?

לגבי יד שניה אני כרגע לא רוצה לשמוע על זה, נכוותי בעיסקה לא מזמן ואני מעדיף להתעסק עם ציוד חדש היות והבדלי המחירים כאשר הציוד הוא זול לא שווים את הסיכון ועוגמת הנפש.

זו גם הסיבה שאני שוקל ללכת לכיוון של אלמנט או אלמנטים חדשים במקום אלמנט בן שנה+אלמנט אחרי תיקון.

פורסם

אישית אני בדיעה שלתקן אלמנטים בסיסיים זה ביזבוז כסף

מורל מילניום זה סט ישן ולך תידע אם בקרוב הוא לא ישבוק חיים שנית בצורה כזאת או אחרת

זוג מידבאסים של מורל מקסימו לא שווה השקעה של 300 שח

הייתי הולך על סט חדש של מורל טמפו אפשר לרכוש בפחות מ-500 שח

או טוב עוד יותר ,על סט חדש של מורל דוטק אוביישן ,סט חזק שיעבוד טוב על המגבר קיקר שלך.

פורסם

אודיו קינג היקר הלוואי והקיקר היה מותקן ברכב שלי.

כול המערכת בחתימה נמצאת ברכב של אמא שלי שבעבר שימש גם אותי.

היות והמערכת הותקנה בצורה נקיה וטובה מאוד אצל יוסי אלפיין, קצת קשה לי לפרק אותה ולהעביר אותה אליי, ותאמת שכרגע אפשר להגיד שהיא די בחוסר שימוש(לאמא שלי לא ממש אכפת מהרמקולים שמותקנים לה ברכב).

ברכב שלי(סיטרואן סקסו) היה מותקן עד לא מזמן מגבר קטן של קליבר שהוציא 30W לערוץ עם המורל מילניום.

סך הכול זה היה סביר והספיק לי(הרכב נוסע 20 ק"מ ביום, וקצת יותר מזה בסופי שבוע).

עקב תאונה קטנה עם הכלב שלי(אין לי כוח להכנס אליה), נשרף המגבר.

קניתי מגבר יד שניה והסתבר שהוא תקול, ולאחר בדיקה בכמה מעבדות הוא גם לא בר תיקון.

אין לי כוח להתעסק איתו יותר, ולא אם שום ציוד יד שניה בגלל הסיבה הזאת ברמת המחירים הזאת.

המיד אני די בטוח שמת גם באותה תאונה עם הכלב מכיוון שכשהמגבר המשומש שקניתי חובר לא היה שום ציוץ מהרמקולים/ריח של משהו שרוף הוא היה מת לחלוטין(המגבר) ולכן הוא לא שרף את הרמקול או להפך.

כרגע האופציות הן כאלו:

1. לפרק את המערכת מהרכב של אמי+לקנות קומפוננט או זוג מידים חדשים(ברכב שלה הם במידה 6.5 בשלי 5 ורבע) ולהתקין הכול אצלי.

האופציה הזאת היא יקרה מאוד לא יודע מה עלות של פירוק כזה, אבל התקנה של כזו מערכת ברמה בסיסית אך מקצועית תעלה לא מעט. זה לא מגבר קטן ופשוט שאני יתקין בעצמי, אני לא רוצה להתעסק בזה והבנאדם האחרון שהתעסק בזה הוא מתקין איכותי ואם אני יחליט על האופציה הזאת זה כנראה יהיה אותו בנאדם והעלות בהתאם.

2. לקנות מגבר 2 ערוצים חדש(עלות של מגבר של קלריון של 2*60W בארה"ב היא 70$) לאחר משלוח זה מגיע לכמעט 400 שקלים אין מיסים החשבונית(בדקתי את זה) היא של המוצר בלבד+זוג אלמנטים חדשים עד 300 שקל סך הכול 700 שקלים.

לגבי התקנה אין מה לדאוג, חיווט של KNU+מקום למגבר מתחת לכיסא כבר יש.

3. אותו דבר כמו אופציה 2 רק עם אלמנט אחד.

4. להישאר עם זוג רמקולים 6/9 של פיוניר שמחוברים לרדיו דיסק ומנגנים סביר מינוס.

• תוכן חדש...