Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בבית 3 דמפרים למזגן שמיוצרים בישראל.

כשלדמפר הראשון הלך מנוע הצעדים קניתי אצל היצרן (טוויטו פלסט) שעקץ אותי ב150 שקל.

עכשיו המנוע של הדמפר השני גוסס והפעם פניתי לדוד איביי ומצאתי את אותו דגם של מנוע. 35BYJ-46

הפרט הקטן שלא שמתי לב אליו הוא שלמנוע הנוכחי יש 6 חוטים שנכנסים אליו ואילו לחדש רק 5 חוטים.

זה אותו מנוע 4 צעדים בדיוק, השוני הוא רק בכמות החוטים/

האם יש איזשוהיא אפשרות לחבר את המנוע במקום הנוכחי

זאת הסכמה שלו לפי מה שמפורסם באיביי:

T2bbVpXjhXXXXXXXXX_%21%21385344494%285%29.jpg

וזה לינק למוצר באיביי:

http://www.ebay.com/itm/270776959914?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

מצאתי גם אתר שמסביר את אופן החיווט של מנועי צעדים ואת החיבורים השונים אבל מפה לא ידעתי איך להתקדם:

http://www.piclist.com/techref/io/stepper/wires.htm

פורסם

היי,

150 שקלים למנוע כזה זה קצת יקר אבל לא הייתי קורא לזה עקיצה.

מכל מקום- יש להשוות מספר נתונים בין המנועים. לשאלתך אתייחס לעניין החיבורים מאוחר יותר מפאת קוצר זמן.

אביב.

פורסם

כנראה שהמנוע הוא מנוע צעדים יוניפולרי ולכן לכל סליל יש סנף אמצעי. כמו שהבחור מעליי כתב, ישנם מנועים בהם הסנפים האמצעיים מקוצרים בפנים (ואז למנוע יש 5 חוטים) וישנם מנועים בהם הסנפים האמצעיים נפרדים (ואז יש למנוע 6 חוטים).

תבדוק אם במקרה שלך שני החוטים של הסנפים האמצעיים, מקוצרים מצד הבקר (כלומר מצד המזגן).

תוכל לזהות את הסנפים האמצעיים ע"פ הצבע או לפי מדידת התנגדויות ובדיקת המנוע ב-DC. יש באינטרנט שלל מדריכים איך מזהים את החוטים- דיי פשוט אם יש לך מד התנגדות.

פורסם

אביב,

אני מודה שהייתי צריך לקרוא את ההודעה שלך לפחות 3 פעמים כדי להבין בכלל על מה אתה מדבר.

יצאת גדול,

אחרי שמצאתי מה החוטים של הסנפים גיליתי בקלות שהם אכן מקוצרים בפיקוד של הדמפר.

תודה רבה.

• תוכן חדש...