Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדריך לפיאט 126

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות.

היום הסתיים תהליך מייגע של קרוב לחודש וחצי, והצלחתי לשים את ידי על מדריך (ממוחשב) של פיאט 126, הצ'יקיטיקה :wink:

המדריך הוא בעל משקל עצום (168 מגה-בייט) ומחולק למספר פרקים:

Bodywork - מרכב

Clutch & Gears - מערכת ההילוכים

Electrics - חיווט ואלקטרוניקה (מ-א-ו-ד מפורט :idea: )

Engine - מנוע

General information - מידע כללי

Steering - מערכת ההיגוי

Suspension - מתלים

Techdata - מפרט טכני

המדריך הזה הוא אחד המדריכים היותר מפורטים בהם נתקלתי, ובהחלט ההמתנה הייתה שווה. כל פרק כולל עשרות תמונות ותרשימים באיכות טובה וקריאה (אנגלית). בהחלט תענוג לקרוא.

קשה לי להאמין שיש פיאט 126 שעדיין נוסעות בכבישי הארץ (למעט אחת שראיתי לפני הרבה זמן נוסעת על כבישי ראשון נהוגה בידי אדם זקן), אבל אם מישהו יהיה מעוניין לשפץ/ לייבא אחת - אני אשמח לעזור לו בתחום הזה.

עידן.

(צירפתי מספר תמונות - האיכות והגודל הוקטנו מפאת גודלם העצום)

09.jpg

37.jpg

Ste12.jpg

Eng60.jpg

פורסם

הגמדה של פיאט הוצגה בתערוכת טורינו 72(ביחד עם ה 132)במטרה לרשת את ה 500 הוותיקה.אורכה היה 3.107 ובסיס הגלגלים שלה היה 1.84.היא הוצגה עם מנוע 2 בוכנות שטוח מקורר אוויר בעל גל זיזים תחתון בנפח 594 סמ"ק עם 21 כ"ס ב 4500 סל"ד.בניגוד למה שמקובל לחשוב,זהו לא מנוע של אופנוע,אלה נולד מניסיון של פיאט לפתח מנועים אווירים קלים.ואכן המנוע היה קל מאד:55 ק"ג בלבד.המיתלים היו דומים מאד לאלו של הפיאטים הקטנים האחרים,נפרדים מלפנים עם קפיץ עלים רוחבי,וציריות סובבות מאחור(בעלי מפרק אחד,ביציאה מהגיר בלבד).ההיגוי היה בשיטת ה"תפוחים",ירושה מהדגמים הישנים(500,600,850).למרות הדימיון במבנה לפיאט 500,העיצוב היה שגרתי ומשעמם,והיה רחוק מלהזכיר את העיצוב הנהדר ומלא האופי של ה 500,וגם עיצוב הפנים היה צפוי ולא מעניין.בשנת 76,בתערוכת טורינו,כמובן,הוצגה גירסה בעלת מנוע גדול יותר בנפח 652 סמ"ק שסיפק 24 כ"ס ב 4500 סל"ד,וביום טוב היא יכלה להגיע ל 110 קמ"ש!ייצורה באיטלייה נמשך עד אמצע שנות ה 80,ואז הועבר לפולין,שם היא הפכה במהרה למכונית הלאומית ממש.בשנת 87 הועברה הקטננה סידרת שיפורים רצינית במסגרת מתיחת פנים רצינית,לראשונה בתולדותיה.נפח המנוע עלה ל 704 סמ"ק,צוייד בקירור מיים והפיק 26 כ"ס אימתניים ב 4500 סל"ד..ההיגוי הפך להיות מסרק ומוט משונן,הגלגלים גדלו לקוטר 13' והמכונית צויידה במערכת חימום ומושב אחורי מתקפל.ה 126 נמכרה עד ספטמבר 2000 בפולין,ונמכרו ממנה 3.3 מיליון מכוניות!באילייה,אגב,יוצרו 1.3 מיליון מכוניות בלבד,די מעט לפיאט קטנה,שהתרגלה למכור כמויות גדולות בהרבה מהקטנות שלה.לארץ היא יובאה בכמויות קטנות מאד,בין היתר בשל מחיר שהתקרב מידי לזה של ה 127 הגדולה יותר,ומפולין היא לא יובאה כלל,מסיבות ברורות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מה קורה כאן?!

לא שמעתם על זכויות יוצרים?! כן!!! יש כזה דבר!

כל עוד הבן-אדם שפירסם את המדריך הזה לא פירסם אותו תחת רישיון פתוח (GPL, LGPL,וכו') אסור לפרסם אותו כאן!!!

אתם נועלים שירשורים ביגלל "שפת רחוב" או פירסום פרטים מזהים של אדם ללא אישורו. במיקרה הזה אתם נותנים יד לההעתקה פיראטית, או בקיצור גנבה!

כולנו "גונבים" ( לרובינו אין רישיון למערכת ההפעלה, או לתוכנות שמותקנות במחשב) אבל לא ככה, לא בפומבי!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
איך משיגים כזה דבר?

האם למקורותיך יש ספר כזה לפיאט 850?

נרשמת ב-2003 וכתבת רק 5 הודעות ?!

ומה נסגר עם הניק שלך ?

שלי !!!!

:crazyeye:

נרשמתי ב 2003 כשהייתי זקוק לדעתו של הפורום המכובד בנושא יבוא רכב אספנות לארץ.

לא כתבתי מאז הודעות כיוון שלא היה לי מה לתרום לדיונים המתקיימים כאן, וכמנהל פורום בעצמי, איני מאמין בכתיבה רק כדי שיראו שאני קיים.

לגבי הניק, זה השם שלי, והורי בחרו לי אותו הרבה לפני שאתה בחרת אותו כניק, אז נראה לי שיש לנו טענת חזקה שווה עליו.

נ.ב. אם אתה רוצה שאני אכתוב כאן יותר, אני אצטרך להיות בעלים של רכב אספנות. אתה יכול לעזור בזה בכך שתענה (או תפציר במישהו ממכריך בפורום לענות) על שאלתי. 8)

פורסם

יש בראשון לציון, בשכונת רמת אליהו, סיאט 133 שהיא למעשה פיאט 126 ספרדית.

133-1.jpg

היא בצבע ירוק זרחני בהיר, מצב סביר ונוסעת יום יום אצל זקן אחד.

כנראה שאותה ראה הקורטינה מארק 3

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

היא בצבע ירוק זרחני בהיר, מצב סביר ונוסעת יום יום אצל זקן אחד.

כנראה שאותה ראה הקורטינה מארק 3

אני חושב שסיאט 133 שהיא למעשה פיאט 133 ספרדית

פורסם

לסיאט/פיאט 133 אין שום קשר ל-126. זה דגם שמבוסס על פיאט 850, עם אותה מכניקה רק עם בודי יותר מודרני. היה לה מנוע אחורי של 4 צילינדר וקירור מים (בשונה לגמרי מה-126 שהיה לה מנוע של 2 צילינדר עם קירור אוויר).

פורסם

126 בפעולה - אין מילים...

126_start.jpeg

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

• תוכן חדש...