Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את המוצר רכשתי דרך דיל-אקסטרים (SKU 42827) בעלות של כ 72-73 ש"ח כולל המשלוח. בבית יש לי 2 רכבים עם מנוע בנזין התומכים ב OBD-II וכבל כזה אף פעם לא מזיק שיהיה. החלטתי להשתעשע עם הרעיון ולהזמין אחד.

המוצר, למיטב ידיעתי, הוא חיקוי למקורי של חברת ELM שמייצרת את הצ'יפ הזה.

מדובר בתוכנה+מתאם עבור מחשב נייד שמטרתם לקרוא תקלות ממערכת ניהול המנוע של הרכב - ולאפשר איפוס תקלות וקריאת פרמטרים בסיסיים ומעלה (למשל: טמפ' מנוע, מד סל"ד, מהירות רכב, מתח חיישן חמצן, עומס מנוע, טמפ' אויר ביניקה וכו').

* איכות:

המוצר עצמו עושה רושם איכותי. הכבל, החיבור USB למחשב וגם התקע לרכב עצמו נראים שעשויים מחומר ובגימור טוב מהממוצע הידוע לשמצה של הסינים.

* התקנה במחשב:

חשבתי שיהיו לי בעיות עם ההתקנה (WIN7 64bit) אך למרבה הפלא, למעט בעיות של חוסר הבנה בהפעלת המוצר, הרוב הלך בסדר גמור.

המוצר מגיע עם דיסק ועליו כמה תוכנות, בחלקן רוב הפיצ'רים עובדים ובחלקן חלק גדול מהפיצ'רים (אם לא כולם אפשר לומר) הם DEMO ובשביל לעבוד איתן צריך לרכוש אותן.

המתאם עצמו עובד עם דרייבר סימולטור מ USB ליציאת טורית (COM) שהמחשב קובע.

התוכנה עצמה יודעת לזהות רק יציאות טוריות וצריך להתאים אותה (בצורה קלה מאוד וידידותית למדי) ליציאת COM (הוירטואלית) הנכונה.

התעסקתי עם המתאם הזה לא מעט זמן וכמעט הגעתי למסקנה שהוא מקולקל, עד שהגעתי לאחד מסירטוני YOUTUBE והבנתי שבשביל שהתוכנה תזהה את המתאם הזה (INTERFACE) חייבים לחבור אותו לשקע של הרכב ולפתוח סוויץ'. ככל הנראה, ה 5V שמספק ה USB לא מספיקים להפעלת המוצר והוא פעיל רק כאשר הוא בשקע של הרכב (LED אדום נדלק חזק).

בזמן שהמתאם מקבל\שולח נתונים לרכב, קיימים 4 LED-ים בצבע צהוב\ירוק שמהבהבים במהירות כאשר מתקיימת תקשורת.

את הניסיון עשיתי על ה 306 שנת 2001 שיש לי בבית, והניסיון עבר בהצלחה.

אומנם לא היו תקלות בזיכרון המחשב אך ביצעתי לצורך ניסיון לאפס תקלות ונראה שזה עובד: עם שליחת בקשת איפוס לרכב כנראה נשלחת בקשת איפוס לעוד רכיבים על הרשת הפנימית של המחשבים באוטו, וראיתי איך לאחר איפוס גם הלוח שעונים מתאפס וחוזר לעצמו אחרי כ 2-3 שניות של איפוס.

התוכנה הידידותית ביותר והחינמית ביותר היא של SCANTOOL.NET וממנה צירפתי כמה תמונות בהמשך השירשור.

בשורה התחתונה: המוצר עונה על כל ההבטחות המוצהרות. בשביל 70~ ש"ח גם שווה שיהיה אחד כזה בבית, אם הרכב שלך תומך OBD-II כמובן. כדאי כמובן להרחיב את הקריאה בפורומים בחו"ל בשביל לראות האם יש אנשים שניסו להשתמש במוצר על רכב כמו שלכם והאם זה עבד להם.

ברכבים בהם היצרן מודיע שאין תמיכה ל OBD-II, המוצר לא יעבוד (כדוגמא: פרטנר\ברלינגו עם שקע מתאים, אך לא תואמים OBD-II ולכן זה לא יעבוד שם).

הנה כמה תמונות ממסכים של התוכנה הנ"ל:

איציק

IMG_0721 (Medium).JPG

IMG_0722 (Medium).JPG

IMG_0723 (Medium).JPG

IMG_0725 (Medium).JPG

OBD1.jpg

OBD2.jpg

OBD3.jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נהניתי לקרא את הסקירה,

אני קניתי את הגרסה האלחוטית (בלוטות) של המוצר הזה, לצערי הבלנו שלי שנת 98 כנראה תואם חלקית את התקן, המידה היחיד שהמכשיר הצליח לקרא זה המתח על המצבר. מזה הסקתי שהמוצר עובד אבל הרכב לא תואם לו.

ההתקנה וההפעלה של הבלוטות היו מסובכות , אבל לדעתי זה שווה רק בשביל האפשרות לקרא את הנתונים לסלולרי האנדרואידי שלי

פורסם

אני גם הזמנתי אחד כזה לצערי לאוטו שלי(קולט 99) זה לא התאים

ולמאזדה לאנטיס2.0 2003 חלק מהתוכנות כן עבדו

אולי אני צריך תוכנה מיוחדת למיצובישי?יש למישהו מושג?

פאסאט 1.8T-מלמדת אותי מה זה רכב:twisted:

מיצובישי קולט99-יפנית מתוקה :mm_wink:-נמכרה לידיים טובות!

• תוכן חדש...