Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב,

לפני כחודש נדלקה לי הנורה המסומנת בתמונה המצורפת.

הלכתי למוסך והוחלפו רפידות בלם - אכן נעלמה הנורה.

עד כאן, הכל טוב ויפה, אלא שביום חמישי האחרון החלה הנורה להדלק שוב לסירוגין למשך כמה שניות ונעלמת.

הגעתי למוסך, והוא אמר שמדובר במערכת בלימה שיש ברכב (הזכיר ABS באותו משפט, מערכת שלא קיימת ברכב, בוודאות) ובגלל הגשם יש לפעמים קצרים במערכת.

טרם הצלחתי להבחין מתי בדיוק נדלקת הנורה, בכל אופן לא מדובר בהדלקות כתוצאה מלחיצה על הברקס.

והיא נדלקה גם הערב, כשלא ירד גשם בחצי היממה האחרונה.

וכעת השאלות המתבקשות מבחינתי: על מה הנורה מרמזת? האם יש מערכת בלימה מיוחדת בפיאט טמפרה?

הנורה מזכירה טיפה את נורית הABS.

תודה רבה לעוזרים.

נורה.jpg

פורסם

התחל מבדיקה ראשונית של כמות נוזל הבלם והשלם אם חסר.

המוסכניק שלך כנראה מתכוון לקצר בחיווט שמראה על רפידות שסיימו את חייהם ולכן הנורה נדלקת ללא צורך.

בכל מקרה מכיוון שזאת תקלת בלמים הייתי מייעץ לך לקבל חוות דעת נוספת במוסך אחר.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

זאת נורה שמצביעה על רפידות בלם קדמיות שחוקות.

בפועל רק ברפידת בלם קדמית שמאלית יש חיישן חשמלי שמספק מינוס לנורת הבקרה, כשהרפידה נשחקת.

בדוק במוסך שמותקנת רפידה חשמלית שמאלית כזאת ואם כן מה מצבה וכן את שלמות החוטיהמתחבר אליה שיתכן שהוא נוגע לפעמים בגוף מתכת של הרכב ולכן נדלקת הנורה.

אני די מאמין שבכלל לא הותקנה רפידה חשמלית, אלא רק רפידה רגילה (זול יותר).

בברכה - רפי לין

• תוכן חדש...