Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני חדש בפורום הזה ומקווה שתעזרו לי.

הייתי מעורב בתאונת דרכים לפני שבוע. נסעתי עם הרכב שלי (פונטיאק גרנד פרי 95) בנתיב הימני בכביש מהיר. מהירות - 90-100 קמ"ש. פתאום רכב מנתיב אמצעי (מאזדה 3) התחיל לעבור לנתיב שלי. לא הספקתי לצפצף. התחלתי לבלום כדי להוריד מהירות ולרדת לשולי הכביש. הוא פגע עם הכנף האחורי שלו בצד השמאלי של האוטו שלי. כתוצאה מפגיעה, רכב שלו הסתובב. אני, כדי לו לפגוע בו ולגרום לתאונה קטלנית יותר, סיבבתי את ההגה שמאלה לחצתי על גז. אני הצלחתי לברוח ממנו לנתיב השמאלי, למרות שזה היה מסוכן - אם היה עוד רכב מאחורה, הוא היה פוגע בי. אבל, אני הצלחתי לעכוב את המזדה בשלום ולעצור. המזדה פוגעת במעקה של הכביש, מסתובבת כמה פעמים ונכנסת במעקה ונעצרת. הנהג ונוסע יצאו מהרכב בשלום. עכשיו, הנהג לא מודה ואומר שלא ראה אותי ואולי אני רציתי לעכוב אותו מימין. לרכב שלו נגרם נזק כבד, אצלי - מכה קטנה בטמבון וכנף. אני אפילו לא צריך מוסך כדי לתקן את האוטו. מה עלי לעשות? הודעתי לביטוח ואני לא בטוח שהם פועלים כפי שצריך. לא הייתי במוסך או אצל שמאי. אני לא אשם, ולא רוצה להודות באשמה שלא שלי.

תודה.

פורסם

התגובה שלך (הפניית ההגה שמאלה והאצה) הייתה שגוייה וייתכן שגרמה לסחרור של הרכב שחצה את נתיבך.

לכאורה ביצעת בו , ללא כוונה, מעין PIT maneuver - שהוא תרגיל שבו רכב משטרתי גורם לסחרור ועצירה של רכב נמלט.

היית צריך לבצע בלימת חירום ולסטות לשוליים הימניים במידת הצורך כדי למנוע התנגשות.

נהג המזדה אשם בכך שסטה ממסלולו ונכנס לנתיב שלך אבל לדעתי יש לך אשמה תורמת ואם גירסתך תגיע לדיון משפטי, אין לי ספק שתוטל עליך אשמה חלקית.

אם ביצעת עקיפה מימין, או נסעת במהירות גבוהה יותר מזו של הרכב במסלול השמאלי - עברת עבירת תנועה.

פורסם
התגובה שלך (הפניית ההגה שמאלה והאצה) הייתה שגוייה וייתכן שגרמה לסחרור של הרכב שחצה את נתיבך.

לכאורה ביצעת בו , ללא כוונה, מעין PIT maneuver - שהוא תרגיל שבו רכב משטרתי גורם לסחרור ועצירה של רכב נמלט.

היית צריך לבצע בלימת חירום ולסטות לשוליים הימניים במידת הצורך כדי למנוע התנגשות.

איני בטוח שאכן זו הייתה השלשלות העניינים כפי שתאר פותח השירשור.

למיטב הבנתי, ההתחמקות שמאלה הייתה לאחר המגע של שני הרכבים ולא תוך כדי המגע והיא נועדה כדי להתחמק מרכב המזדה שהסתחרר אל תוך נתיב הנסיעה של נהג הפונטיאק.

בכל מקרה, לפותח השירשור, במידה ויש לך ביטוח המכסה את האחריות שלך כלפי צד ג', דווח על המקרה לסוכן הביטוח שלך, דבוק באמת ובגירסתך ותן לביטוח להתגונן מפני טענות נהג המזדה או טענות חברת הביטוח שלו.

במידה ותוגש נגדך תביעה ע"י נהג המזדה או חברת הביטוח שלו, אתה יכול לבקש מעו"ד שתמנה לך חברת הביטוח שלך להגיש בשימך תביעה נגדית על הנזק שנגרם לך לרבות ההשתתפות העצמית שלך, הפסד הנחת היעדר תביעות והנזק שנגרם לפונטיאק.

בכל מקרה כשמדובר בסטייה מנתיב הנסיעה, קשה להוכיח איזו גירסה נכונה ומי סטה לנתיב של השני, לעיתים לפי אופי הפגיעה בשני הרכבים ניתן להסיק מה הייתה זווית הפגיעה והמגע בין הרכבים וכך לתמוך בגירסה זו או אחרת - אך לא תמיד זה אפשרי.

לכן חשוב לצלם מייד את הנזק לשני הרכבים לפני התיקון ולשמור על צילומים אלו לשעת הצורך - לדיון בבית המשפט.

פורסם
אני, כדי לו לפגוע בו ולגרום לתאונה קטלנית יותר, סיבבתי את ההגה שמאלה לחצתי על גז.

זו רק השערה שלי המסתמכת על התיאור שנמסר.יתכן שהתחייבה סטייה חדה לשמאל לאחר הפגיעה כדי לחמוק מן המזדה, אך ההאצה לא נראית לי תגובה נכונה כי היא היתה עלולה להחמיר את המצב אם המזדה הייתה סוטה שוב לשמאל. בנסיבות כאלה בלימת חירום הייתה מקטינה את מהירות הנסיעה של רכבו של הכותב ומרחיקה את כלי הרכב זה מזה.

אינני מתיימר לקבוע מי הגורם לתאונה אלא רק מתייחס לתמרון ההתחמקות שהתבצע אחרי הפגיעה.

פורסם

למיטב ידיעתי והבנתי, אם הפונטיאק לא הייתה מצויידת ב ABS ייתכן ודווקא האצה תוך כדי סטייה שמאלה היא הפעולה הנכונה. הרעיון הכללי בתימרון התחמקות הוא אכן להמשיך בתנועה רציפה בכיוון ההתחמקות הרצוי. לעומת זאת, בבלימת חירום תוך הפניית ההגה להערכתי יש פחות שליטה על כיוון התנועה של הרכב ולא בטוח שניתן להשלים את תימרון ההתחמקות.

בכל מקרה, צריך להכיר היטב את הרכב ואת תגובותיו (ואיני מכיר את הפונטיאק הנדונה) ורק אז אפשר להסיק איזו פעולת התחמקות היא הנכונה יותר.

כשם שקשה ללמוד שחייה בהתכתבות כך קשה להבין נסיבות ותגובות נהיגה נכונות מהתכתבות ברשת. לכן מאד ייתכן ואני טועה בהערכות שלי .

פורסם
למיטב ידיעתי והבנתי, אם הפונטיאק לא הייתה מצויידת ב ABS ייתכן ודווקא האצה תוך כדי סטייה שמאלה היא הפעולה הנכונה. הרעיון הכללי בתימרון התחמקות הוא אכן להמשיך בתנועה רציפה בכיוון ההתחמקות הרצוי. לעומת זאת, בבלימת חירום תוך הפניית ההגה להערכתי יש פחות שליטה על כיוון התנועה של הרכב ולא בטוח שניתן להשלים את תימרון ההתחמקות.

בכל מקרה, צריך להכיר היטב את הרכב ואת תגובותיו (ואיני מכיר את הפונטיאק הנדונה) ורק אז אפשר להסיק איזו פעולת התחמקות היא הנכונה יותר.

כשם שקשה ללמוד שחייה בהתכתבות כך קשה להבין נסיבות ותגובות נהיגה נכונות מהתכתבות ברשת. לכן מאד ייתכן ואני טועה בהערכות שלי .

אכן כן, הפונטיאק מצויידת ב ABS. סיבוב הגה שמאלה היה מסוכן ורכב שלי הסתחרר גם כן. למרות זאת, הצלחתי ליישר את הרכב וכך נמנעה תאונה קתלנית יותר. סתייה ימינה ובלימה היתה נגמרת בתאונה חזיתית, מפני שהמזדה, אחרי פגיעה במעקה, הסתובבה לגמרי והמשיכה לנסוע בשולי הכביש נגד כיוון הנסיעה. אם לא הייתי בורח ממנה שמאלה, 1600 ק"ג של משקל הפונטיאק היו הופכים את המזדה.בכל אופן, תודה לתגובות.

• תוכן חדש...