Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסתבר שההודעה שלי הייתה סקופ שגם חלק מכתבי הרכב לא ידעו עליו ועכשיו UMI פירסמה לציבור הרחב...

אכן יש ב"ישראל היום" מבחן דרכים של גיא רוטקופ. אם מנהלי הפורום וגיא יאשרו, אני אעלה סריקה שלו.

גיא כותב שהקרוז שופרה בנקודת התורפה שלה - הביצועים.

הוא אפילו כותב שלמעט ההגה חסר התחושה, המכונית מהנה למדי לנהיגה.

בשורה התחתונה של המבחן הוא כותב "בניגוד ללא מעט ממתחרותיה היא לא נכשלת באף סעיף ומציגה ממוצע טוב בסך הכל".

בקטע של הנאה מנהיגה אני חולק על גיא, נהגתי על הגירסה החלשה יותר של הקרוז ואני חושב שהיא נופלת בהרבה מהפוקוס בהנאה מנהיגה - אבל הנאה מנהיגה זה דבר סובייקטיבי. גם לא בחנתי את הקרוז בסיבובים ולא נסעתי על גירסת ה 124 כ"ס, כך שלא יכולתי לבדוק את מה שגיא כתב, שאפשר לשלוח את זנב הקרוז להיגוי יתר.

הנקודה שהכי מפריעה לי בפוקוס (יותר מהמנוע החלש שלא מאוד מפריע לי) זה שההילוכים האפקטיבים היחידים בהעברה הידנית הם 2 ו - 3 וגם אז המכונית עושה לפעמים מה שבה לה.

גיא כותב שתיבת ה 6 הילוכים של הקרוז ניתנת לשליטה ידנית מלאה וזה מאוד מוצא חן בעיני.

בשורה התחתונה זה לא מאוד משנה, במאי 2011 לוקחים לי את הפוקוס ונותנים לי קרוז (או כסף במקום).

מכיוון שהרכב משמש את אשתי מה שחשוב זה שלקרוז, כמו לפוקוס, יש 5 כוכבי בטיחות ו ESP.

אני נוהג ביום-יום בשירוקו וזה שבנסיעות משפחתיות אני מצליח להנות מהפוקוס זו תעודת כבוד גדולה לפוקוס. מקווה שלא אסבול יותר מידי בקרוז.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איתן, כשאתה מקבל רכב חברה במקום רכב ליסינג יש הבדל כלשהו מבחינת חיוב ? או לפחות אפשר להחזיר אותו מתי שרוצים ?

בלי קשר - זה צריך להדאיג את לוקחי הרכב הצמוד כי אם עכשיו חברות קונות את הדייהולטים האלה שנופלים משאר הקטגוריה (סליחה י.ל. :)) ובטוח שהם קונים אותם בגלל המחיר אחרת היו לוקחים מזדה 3 או קורולה , בעתיד יקנו את הזבל הסיני כי בשורה התחתונה המחיר זה מה שחשוב.

אגב, רפרפתי אתמול בכתבה ואם אני זוכר נכון, ה124 כ"ס מושגים בסל"ד של 6400 והיתה הערה על איכות חומרים נמוכה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אם אתה מתכוון לשווי למס - אין הבדל. גם אם החברה קנתה את הרכב ב 60 אלף ש"ח בשל הנחות לציי רכב, העובד יחוייב בשווי של 2 ומשהו אחוז ממחיר המחירון של הרכב שהוא 118,500 ש"ח, כך שייצא שווי של כ 3000 ש"ח על הרכבים שפעם הוגדרו כקבוצה 2 והיום מחירם (לצרכן הפרטי) עדיין זהה למתחרים בגלל היעדר תחרות אמיתית בשוק הרכב.

אם אתה מתכוון לחיוב בשכר, לאפשרות להחזיר וכו' - כל חברה קובעת את מדיניותה, בלי קשר עם זה ליסינג או בבעלות.

אתה צודק שהמחיר הוא מה שיקבע, אך לא מחיר לצרכן הסופי, אלא המחיר לצי רכב שנמוך ממנו בהרבה וכן הסכמי האחזקה (שאמורים להחליף את השירות שמקבלים מחברת הליסינג) והסכמי ה Buy Back בתום שלוש שנים.

אם הדייהולט נופלת משמעותית מהמתחרות - אני לא יודע, מכיר רק את הפוקוס.

אשמח אם מישהו שמכיר ייתן השוואה - אם היא נופלת - האם משמעותית, או רק הפסד בנקודות?

האם הדייהולט היא ברמה, נניח, של קורולה דור קודם (שאפשר לחיות עם זה), או ברמה של מזדה לנטיס, או היא עד כדי כך גרועה שההשוואה הנכונה היא סובארו DL מודל 91?

פורסם

איתן_כ, קצת נסחפת עם הדוגמאות המופרכות שלך...

הקרוז הוא אחלה רכב הוא כבר לא דייהולט, וכדאי כבר להפנים את זה אלא רכב חדש לגמרי!!!.

אם אתה חושב שהיא כול כך "גרועה" מעניין איך, היא קיבלה ציון הכי בטוח בשמירה על הנוסעים? והגדרה כ"

המשפחתית הראשונה שמגיעה להישג זה מאז ומעולם בתולדות NCAP.

", חוץ מזה המנוע שגם אתה חושב שהוא "גרוע" שייך למנועי אופל להזכירך (ECOTEC) גם לידע כללי הפלטפורמה של הקרוז עליה התבססו בתכנון האסטרה החדשה, ככה שאתה יכול להסיר מליבך ש"הרכב הזה גרוע" לדבריך. עכשיו שהמנוע החדש הגיע החבילה הופכת לעוד יותר משתלמת.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם

הקנאיות של שברלוט למאזדה 3 היא בלתי נסבלת בעליל. למרות שגם המאזדה 3 בלתי נסבלת בעצמה.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

השטויות שרצות פה, איתן, אתה מוזמן לערוך נסיעה על מכוניות בקבוצה 2 ולהבין שה"דייהולט" שכבר אינה דייהו בשום צורה ואינה נופלת ממתחרותיה ואפילו עולה עליהן. וגם על הפורד פוקוס, למרות שעל טעם ועל ריח...

אישית אני מכיר חברה שלמה שהחליפו את הרכבים ממש לפני חודשיים שלוש מהפורד פוקוס לקרוז ורק מילים טובות בפיהם. (ועוד לא מדובר על הקרוז לאחר השינוי במנוע).

סוף שבוע טוב שיהיה

פורסם

אפשר להחמיא לקרוז על ההתנהגות , היא באמת מתנהגת דיי טוב. (הכל יחסי כן?)

הפנים שלה מאובזר מכל טוב , מעוצב יפייפה איכות חומרים טובה לקטגוריה וגם איכות ההרכבה.

חיצונית היא מרשימה מאוד.

הדבר היחידי שגורע מהאוטו זה יח' ההנעה (מנוע + גיר) שבאמת אם זה סודר אני נותן לקרוז ציון 5 כוכבים בקטגורית המשפחתיות.

לפי דעתי אם תגיע לפה גרסאת 5 דל' עם מנוע 1.4T היא תמכר בכמויות גדולות.

פורסם
איתן_כ, קצת נסחפת עם הדוגמאות המופרכות שלך...

הקרוז הוא אחלה רכב הוא כבר לא דייהולט, וכדאי כבר להפנים את זה אלא רכב חדש לגמרי!!!.

אם אתה חושב שהיא כול כך "גרועה" מעניין איך, היא קיבלה ציון הכי בטוח בשמירה על הנוסעים? והגדרה כ"

המשפחתית הראשונה שמגיעה להישג זה מאז ומעולם בתולדות NCAP.

", חוץ מזה המנוע שגם אתה חושב שהוא "גרוע" שייך למנועי אופל להזכירך (ECOTEC) גם לידע כללי הפלטפורמה של הקרוז עליה התבססו בתכנון האסטרה החדשה, ככה שאתה יכול להסיר מליבך ש"הרכב הזה גרוע" לדבריך. עכשיו שהמנוע החדש הגיע החבילה הופכת לעוד יותר משתלמת.

מה מיוחד במבחן ה NCAP שלה? נכנסתי לאתר ה NCAP וקראתי את המבחן בהשוואה למכוניות אחרות בקטגוריה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

קיבלתי את ה-CRUZE החדשה מודל 2011 עם 50 ק''מ על השעון. שבוע של השכרה. היא לא נוסעת טוב. גם לא נוחה. רכב מזוויע, בקיצור.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תוכן חדש...