Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי חוק העמותות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמא שלי מתנדבת באיזו עמותה בארץ למען נשים וילדים בסיכון.

עד היום אם מישהו היה מייעד תרומה למשל של 10 אלף ש"ח לקבוצה מסויימת בתוך העמותה הזאת, כל הכסף היה עומד בצד לטובת אותה קבוצה ספציפית ולא נגעו בכסף.

השנה החליטו שמתוך התרומה הזאת, האירגון לוקח 10 אחוז לשימוש כלל האירגון.

האם זה חוקי?

אני שואל כי גוף גדול רוצה לתרום ספציפית לקבוצת נשים מסויימת בסניף מסויים, ונאמר לאמא שלי שהעמותה תיקח מהסכום הזה 10 אחוז לטובת כלל האירגון.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

זה מאוד תלוי לאיזה מטרה , אם זאת עמותה גדולה שעובדים תחתה אנשים בשכר והעמותה לוקחת מקופת העמותה

ע"מ לשלם להם את השכר המגיע להם ו/או תשלומים לצורכי "קיום " אז זה אמור להיות חוקי

מעבר לכך , אם תורם רוצה להקדיש את תרומתו למטרה ספיציפית (לדוגמא תרומה להקמת מחלקה בבית חולים )

אזי הכסף הזה אמור לשמש תחת אותה מטרה בלבד

פורסם

אני לא מתייחס להיבט החוקי, אלא להיבט הפרקטי.

העמותה עובדת, יש לה הוצאות על משרדים, טלפונים, חשמל, ארנונה, מים, אחזקה, ביטוח וכנראה גם כמה משכורות. בנוסף, גם מתנדבים שהם בחינם עולים קצת כסף. כל זה זה רק חלק מההוצאות שלה, אני לא מדבר על כלי רכב, אלא למשל רו"ח, הוצאות בנקאיות וכד'.

תמיד, חלק מכספי תרומות הולך להוצאות השוטפות של האירגון. (אאל"ט בעבר דובר על זה שכמעט 70 אחוז מהתרומות לאחד האירגונים, הלך לטובת הוצאות שוטפות ולכן גם הפסיקו חלק מהפעילות שלהם ש"גזלה" הרבה כסף).

לכן, נראה לי הגיוני וסביר שיבקשו אחוז מסויים לצורך מימון הפעילות השוטפת והשאר ילך ליעוד שהוכתב מראש.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בחוק יש הגבלה על האחוז מהתקציב שיכול לשמש להנהלה וכלליות, לעומת כמה ישמש להגשמת מטרות העמותה.(כ-20%).

מאוד מקובל בתרומות, להתנות בהסכם מפורט לאן הן ילכו.

לדוגמא, אני קיבלתי לאחרונה תרומה של 100K המיועדת לשיפוץ דירות של נכים. התרומה הגיעה עם חוזה משפטי בן 15 עמודים המתנה כל שקל שלה. העמותה שלנו בפועל הפסידה כסף, מאחר וכל התרומה הלכה במלואה לקבלנים המשפצים, ואת כל הנסיעות הטלפונים, זמן העבודה שלנו וכו' - לא הכנסנו לתקציב הפרוייקט.

צביקי

• תוכן חדש...