Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

הודיעו לאימי שמגיע לה רכב ליסינג חדש. בעשר שנים האחרונות היא נוסעת על פוקוסים.

היא נוסעת בממוצע כעשרים ק"מ ביום ובנוסף אחת לשבוע מתקיימת נסיעה של כ-250ק"מ.

היא מרוצה מהפוקוס וכעקרון היא מעוניינת להמשיך עם רכב בסגנון הזה.

ייעצו לה לבחור בין הקורולה, ה-3, ופוקוס. מהמעט שבדקתי נראה שמבין שלושת אלה ה-3 מומלצת יותר, היא חדשה יותר, הפוקוס לקראת החלפה, והקורולה מומלצת פחות. האם אני צודק?

כשנכנסתי לאתר שמפרט את המכוניות השונות האפשריות לה נגלו לעיני אופציות נוספות במחיר דומה. האם אחת מהן תהיה טובה לנו יותר?

איכות הסביבה קרובה לליבינו, ישנן מספר מכוניות היברידיות מוצעות, האם שווה ללכת על אחת מהן?

אני מצרף את הרשימה מהאתר. אלה הן הדרישות:

קריטי

* בטיחות מקסימלית.

* מקום סביר מאחור לשלושה מבוגרים (נסיעות כאלה הן לא שכיחות אבל מתקיימות).

* מזגן טוב.

* הרבה תאים נוחים כולל מקום לכוס קפה.

* אוטומט מלא.

יתרון

* זריז.

* מהנה לנהיגה.

* ידידותי לסביבה.

* חיבור AUX למערכת.

תודה מראש! :-)

Untitled.jpg

פורסם

והחשוב מכל מה הגבלת סכום הניכוי החודשי?

אני ממליץ לפני שתקבעו רכב לאור ההמלצות שיגיעו, גשו למגרש ליסינג ותתעניינו "לקנות" את הדגם ושאמא שלך תשב ותבדוק אם המושבים נוחים ואם סביבת הנהג מספיק מרצה בשבילה.

* הונדה סיביק LS? אולי התכוונו ל LX-S?

פורסם

צמצמתי אפשרויות והגעתי ל-2:

סקודה רומסטאר אשר אופיו העיקרי הוא חלל הרכב (מתאים בכיף גם לארבעה מבוגרים), לטיולים היא מצויינת וכמובן מושבים נוחים.

לדעתי היא הכי מתאימה -> מבחן דרכים

2e735_skoda_roomster_interior.jpg

השנייה שאותה אני לא מכיר אך נראית לי כאופציה טובה ולדעתי כדאי לבדוק אותה היא רנו פלואנס סדאן. -> מבחן דרכים

33_copy.jpg

פורסם

תודה על התגובה!

הרומסטר מעט יקרה יותר והיא בעצם מיני ואן, אין לנו צורך בזה. חשוב שיהיה מקום מאחורה לנסיעות מידי פעם של 5 ברכב אבל זה רחוק מלהיות עניין תכוף. בנוסף המכונית כבר בת 3 להבנתי.

הפלואנס אכן נראית כמו חלופה מעניינת. הדבר היחיד שצורם לי זה ההאצה שלה. תאוצה ל-100 קמ"ש 13.9 שניות. מה היתרונות שלה על ה-3 החדשה?

פורסם

אני קורא אותך ואני מכיר הרבה נושאים דומים שנפתחו.

צורם לא צורם זה רכב עבודה וצריך לדעת לנצל אותו מעבר לשעות העבודה (ולא למטרות שריפת צמיגים, דריפטים וטיולי שטח), היות ופסלת את הסקודה אז אין טעם עוד לחפור בה.

את הרנו כמו שכבר כתבתי אני לא מכיר אך לעומת המאזדה החדשה שאותה אני מכיר, נראית יותר מפנקת ומרווחת.

על המאזדה לא המלצתי לך מסיבה שלא מצאתי ברכב משהו מיוחד כמו הנאה בנהיגה, נוחות מושבים (במיוחד מאחורה), בטיחות אני בספק אך קטונתי, תאים לאכסון לא חסר במאזדה רק חבל שהם נוטים להתפרק.

פורסם

למאזדה 3 יש רק חיסרון אחד מבחינתכם - המושב האחורי צר מדי ל 3 נוסעים.

למעשה מאזדה 3 יותר צפופה מאחור מאשר רוב המשפחתיות האחרות.

גם אם 5 נוסעים זה לא על בסיס יום יומי, זה לא צריך להפוך לסבל ליושבים מאחור.

ולכן, פוקוס או פלואנס יהיו הכי מתאימים.

לשני הרכבים יש את אותו החיסרון - מחסור בכח\ תאוצה.

ברשימה שלכם יש את יונדאי I30 CW, שהוא יכות להוות איזון בין זריזות ומרחב פנים ל 5 נוסעים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אני קורא אותך ואני מכיר הרבה נושאים דומים שנפתחו.

תאים לאכסון לא חסר במאזדה רק חבל שהם נוטים להתפרק.

רק אציין שעשיתי חיפוש בפורום אבל לא מצאתי נושא דומה עדכני.

מה שנחמד בליסינג אצלינו שבאותו היום מתקנים כל דבר שקורה באוטו לכן נטייה להתפרקויות או אמינות לא מהווה פקטור.

למאזדה 3 יש רק חיסרון אחד מבחינתכם - המושב האחורי צר מדי ל 3 נוסעים.

למעשה מאזדה 3 יותר צפופה מאחור מאשר רוב המשפחתיות האחרות.

גם אם 5 נוסעים זה לא על בסיס יום יומי, זה לא צריך להפוך לסבל ליושבים מאחור.

ולכן, פוקוס או פלואנס יהיו הכי מתאימים.

לשני הרכבים יש את אותו החיסרון - מחסור בכח\ תאוצה.

ברשימה שלכם יש את יונדאי I30 CW, שהוא יכות להוות איזון בין זריזות ומרחב פנים ל 5 נוסעים.

היונדאי היא סטיישן, אין לנו צורך בכך אז אני חושב שנוותר עליה..

אני רוצה להסתייג מההודעה הראשונה שלי, 3 מבוגרים במושב האחורי זה משהו דיי נדיר. חשוב שזה יהיה אפשרי אבל לא הייתי בוחר את הרכב לפי עוד כמה סנטימטרים מרווח.

כמשווים בין הפוקוס/פלואנס/מאזדה 3, האם זה מסתכם במרחב פנים גדול יותר בפוקוס ובפלואנס וזריזות יותר במאזדה 3?

האם סביר שהיות הפוקס בסוף חייה והמאזדה בתחילתה יהוו פקטור?

האם ההונדה אינסייט קומפורט אינה מומלצת?

פורסם

היתרון של הפלואנס על ה-3 לדעתי מסתכם במרחב עדיף, מלבד זה בשאר הסעיפים איזה יתרון יש לה?

מבחינת פלסטיקה תא הנוסעים של המאזדה עשה עליי רושם עדיף, ובקשר להערה שנרשמה על הבטיחות, ל-3 החדשה איבזור בטיחות מלא (בקרת יציבות ו-6 כ"א) וציונה במבחני הריסוק הוא 5 כוכבים, מפתיע, אבל זה בדיוק כמו הפלואנס.

הפוקוס כבר בסוף חיה, הדגם החדש כבר הוצג, אם זה לא מפריע לכם ואתם מרוצים מהרכב (ואם לקחתם כבר כמה כאלה כנראה שכן) אין סיבה לפסול אותה, היא מרווחת ומציעה תא נוסעים נעים ומרווח ונוחות נסיעה טובה בהחלט. החיסרון הם ביצועים לא מדהימים, אבל שוב אם הסתדרתם עם זה עד היום כנראה שזה לא מפריע לכם.

אני מציע לבדוק אם סקודה אוקטביה נמצאת ברשימה (נראה כאילו יש לזה המשך בתמונה) והאם ניתן לבחור בדגם ה-1.2 TSI שמתאים גם להיבט הסביבתי אותו ציינת עקב מנוע מתקדם שחוסך בדלק ומצמצם זיהום אויר.

יונדאי I30 גם עשויה להתאים וגם היא חסכונית למדי, אם אתם מעוניינים ברכב סדאן 4 דלתות אז אפשר לבדוק את האחות החורגת הקיה פורטה שמציעה מאפייני נהיגה מאוד דומים ומשתמשת במנוע וגיר זהים.

פיג'ו 308 היא המשפחתית עם תא הנוסעים הכי מפנק ונעים, הביצועים סבירים והמרחב טוב, לדעתי אופציה ששווה לקחת בחשבון.

אני חושב שההונדה אינסייט פחות מתאימה, היא קטנה וצפופה מרוב המכוניות המשפחתיות והעטיפה ההיברידית שלה מאוד נחמדה אבל אני מציע לך לקרוא כמה מבחני דרכים שערכו לה ולהבין שצריכת הדלק לא מדהימה תחת עומס (ובימי הקיץ החמים היא תעבוד תחת עומס מלא), הביצועים לא מבריקים ובעיקרון זה רכב גימיקי למדי.

פורסם

נהנינו מהפוקוסים אבל אם יש משהו קצת יותר טוב אז נשמח גם לגוון. המכוניות היחידות האפשריות הן מה שמופיע בתמונה. סידרתי את המכוניות האפשריות לפי נפח המנוע, אז אנחנו רואים שם את כל המכוניות האפשריות עד נפח 2 ליטר.

כרגע אני נוטה לכיוון ה-3. הפלוסים: ביצועים עדיפים, חדישות, וגיוון. המינוס: מרחב מאחור.

פורסם

לא נראה לי שתצטערו, המרחב מאחור לא כזה נורא, בטח לא ל-2 אנשים ואם מקרים של 3 זה נדיר אז לא תהיה בעיה.

שבת שלום.

פורסם

ה-3 החדשה לדעתי האופציה הפחות טובה מכולן (גם לי יש מאזדהליסינג..) לדעתי היא הפושרת ביותר עם מנוע חלש (105 כ"ס בא לידי ביטוי במהירות שיוט) המון פלסטיק שחור ונוקשה, מושבים גרועים, הנדסת אנוש לא משהו ובאופן כללי מרגישה זולה ופחות טובה מה-3 הקודמת.

זריזות?! 13.1 שניות מול 13.9 (מגאן) זה לא כזה הבדל, בכל מקרה זריז זה לא.

כל המשפחתיות 1.6 עצלות, לא תמצא ביצועים מצמררי שיער בקבוצה זו.

הרנו פלואנס נוחה בהרבה מה-3 (שלדעתי היא הכי פחות נוחה בקבוצה), מרווחת יותר ומרשימה יותר.

הטויוטה מרווחת יותר מה-3 (פחות מהרנו) וזריזה ממנה עם מנוע חזק משמעותית (126 כ"ס) ואפילו מצליחה להיות נוחה יותר באופן משמעותי, החסרון הוא עיצוב משעמם במקרה הטוב.

ה-I30 זה רכב שמרגיש איכותי, יש לי ניסיון על הקיה סיד סטיישן דיזל וזה רכב נהדר מבחינת מנוע/גיר אבל המושבים קשיחים מידי לדעתי וגרמו לי כאבי גב (אגב, גם ה-3 על בסיס קבוע), בכל מקרה אם אתה לא מעוניין בסטיישן יש גם דגם של 5 דלתות אך הוא נראה פחות טוב מהסטיישן לדעתי.

פיג'ו 308 אכן אחת המכוניות המרשימות כאן מבחינת איכות תא הנוסעים ותחושת היוקרה, כאשר זה בא בליסינג ולא צריך לדאוג לירידת ערך וכו אז זאת עיסקה טובה.

פוקוס לא הייתי לוקח מהסיבה שבעוד זמן לא רב תראה את הפוקוס החדשה על כבישי ישראל והפוקוס שלך תראה מיושנת מאוד לעומתה.

כנ"ל ל-C4 אשר לדעתי הוא רכב מצויין והייתה יכולה להיות מועמדת מובילה אבל יש כבר מחליפה בסיבוב שעולה עליה בכל הפרמטרים.

פורסם

תודה על התגובה.

אני חושב שבקורולה אין 6 כריות אויר דבר שקריטי.

אין I30 שהיא לא סטיישן ואין 308 בכלל, יש אך ורק את המכוניות שמופיעות בתמונה.

• תוכן חדש...