Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם חבריי פורום יקרים,ולילה טוב

אני מחזיק במערכת הבאה:

רדיו דיסק JVC kd-g335 (יש לו איחוז עיוות גובהה דרך אגב?גם מבחינת הגברה פנימית וגם ל RCA?)

קומפוננט קידמי:מורל דוטק אובשיין 6.5"

קומפוננט אחורי:מורל טמפו 6*9

סאב:קיקר CVR 12" תיבת פורט בנייה עצמית(בעתיד יבנה תיבה 63 ליטר.)

מגבר:קיקר 700.5 ZX

עכשיו אני לא מרוצה מהקומפוננט בכלל,הם לא חזקים מספיק עבורי.יותר נכון בכלל לא חזקים,

וניסיתי כיוונים וכל הסיפור הזה,חתכתי אותם ב 80HZ ב 100HZ וכ' וכ'

כיוונתי גיין לפי איך שצריך לכוון יש לי דיי ידע בזה.

עכשיו השאלה היא עם המגבר שלי חלש מידי? 75 RMS לערוץ?

אם אני יגשר את הערוצים לטובת ההגברה של הדוטק שיקבלו 165 RMS

ואת האחוריים יחבר לרדיו דיסק, זה יהווה הבדל משמעותי?

כי אמרו לי בפורום שהמגבר הנ''ל חזק שיש לו כוח עצום כביכול.אז השאלה שלי זה אם זה בעיית הגברה,או בעיית סט קומפוננט?

ואם זה לא יפתור את הבעיה איזה סט אתם ממליצים לי לקנות שיהיו עמידים בעוצמות גבוהות(של המגבר הנ''ל כן?)

חשבתי על אלה,הם שווים משהו?האתר הנ''ל עושה משלוחים לישראל?וכמה מכס יקחו לי עלייהם אם בכלל?

(המערכת מותקנת בטויטה קורולה 2010,ושמתי למגבר חיווט עבה במיוחד,שרק המוליכים נכנסים לי למגבר,והבידוד לא,ככה שזו לא בעיית מתח למגבר)

תודה רבה רבה לכם מראש,

לילה טוב,יניב כהן.

audi A3 1.8T

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

פורסם

הרבה יגידו לך שההגברה שלך מספיקה לדוטק, אבל מניסיון שלי, שהגברתי את הדוטק על 125rms+ הם נשמעו מצויין וחזק מאוד(ללא סט אחורי, בטויוטה קורולה) וגם אצל אסיף מהפורום שמעו חזק וטוב על 125rms.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

לפני שאתה רץ להחליף תנסה לחתוך את הוופר מלמטה ב63HZ ולשחק עם פאזות , גיין ולבסוף האקולייזר בתדרים הסמוכים ,

לא פשוט למצות אלמנטים של מורל במיוחד שמדובר במידבאסים וכל שעולים ברמה אז יותר קשה למצות אותם, היה לי טמפו והייבריד על הגברה איכותית של 100W (משום מה הטמפו בעטו יותר חזק מההייבריד) , תחום הבאס היה פושר ולא משנה מה ניסיתי לא הצלחתי להוציא מהם באס טוב לכן הם פינו את הדרך לקלארוס שעליו אין צורך להרחיב.

עם דוטק אין לי ניסיון אבל 75W למידבאס של מורל בסט שתי חלקים אל תצפה לפיצוצים.

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

תשמור את הטוויטר תשדרג את הוופר לקלארוס - אופי הצליל ישאר כמעט זהה לחלוטין אבל אתה תקבל מידבאס הרבה יותר חי ובועט והרבה יותר פאנצ'י באותה ההגברה.

אבל אני שואל את עצמי אם ההתקנה שלך תקינה לחלוטין, אם המידבאס שלך יושב היטב על טבעת עץ מאסיבית ואם הוא מחוזק היטב לדלת ללא חופשיות.

הקיקר 750 הוא חזק - זה נכון אבל ארבעת הערוצים שלו עד כמה שזכור לי מוצהרים 60 וואט - לדוטק זה צריך להיות די והותר ובפועל המגבר הזה צריך להיות הרבה יותר חזק ממה שהצהירו עליו.

אני גם מנסיון ארוך טווח מאוד אוהב את השילוב של מוראל על הגברה של קיקר - מאוד!

ניסית לבדוק אם אין לך במקרה אפקט של ביטול בין הסאב לוופרים? - תנסה לרגע להפוך לסאב את הפלוס והמינוס - תגיד לי אם יש שיפור בתגובה של הבאס מהסט הקדמי.

תתעלם כרגע לחלוטין מהתוצאה של הבאס מהסאב ואיפה הוא נשמע לך - רק תאמר לי אם אתה מצליח "לסחוט" יותר עוצמה מהסט הקדמי ע"י הניסוי הפשוט הזה...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עד כמה שאני זוכר (ותקן אותי אם אני טועה) החיבור אצלך לא סטנדרטי, כולל חיבור הטויטרים ל HU וגישור של האחוריים, או משהו כזה.

במקרה שצורת החיבור היא מאולתרת, התוצאה בהתאם.

מתחדשת*

פורסם

כרגע אין ברשותי לבדוק זאת עקב שהרכב במוסך,פירקתי את המגבר והסאב ועלתי אותם לביתי עד שיסיימו לתקן את הרכב.

ברגע שהרכב יחזור בעזרת ה' אני יחבר את הרמקולים למגבר בצורה שונה וינסה כל מיני הפוכיי פאזות וכיוונים מחדש

עכשיו הדוטק ישב על טבעות מעץ.

ואני ינסה להגביר אותם בגישור שיקבלו 165 RMS ונזהר עם הגיין.

נראה עם ישנו הבדל משמעותי.

בעיקרון הסאב מחובר +- באופן רגיל(פלוס לפלוס מינוס למינוס)

וכך גם הוופרים. זה תקין לא ?

audi A3 1.8T

פורסם

אין משמעות ל+ ול- של פאזות ברגע שהרכיבים מותקנים ברכב.

הדבר היחיד שחשוב הוא השילוב בינהם, כלומר הטויטרים יכולים להיות הפוכים אחד לאומת השני, כל טויטר יכול להיות הפוך לאומת הוופר משלו, וגם סאב אפשר להפוך.

מה שכדאי להשאיר (ולא אחרכי) זה ש+ ו- של שני הוופרים יהיו מחוברים באותו צורה.

איך שומעים את ההפיכות?

אם הפאזה בין וופר למיד אינה נכונה, אז יהיה חסר מידריינג' מאותו צד.

אם הפאזה בין טויטרים לא נכונה, אז הבמה לא תהייה מרוכזת בגבוהים.

אם הפאזה בין הוופרים אינה נכונה, אז גם הבמה תהיה לא מרוכזת במידריינג\מידבאס.

אם הפאזה בין וופרים לסאב אינה נכונה, תהייה חוסר באס.

בנוסף, מומלץ להשתמש ב TEST-CD שכולל רעש וורוד\לבן בתחומי תדרים שונים ובMONO. זה מקל בהרבה בשלב כיול - שומעים כל עיוות, כל פיקים ונפילות של RESPONSE, וגם יודעים את מקום שלהם מבחינת תדרים - שאפשר לתקן אותם על ידי כיונונים שונים במערכת וגם על ידי אקווליזר.

[under construction]

פורסם

האם הדיסק בדיקה של פוקל FOCAL TOOLS , מתאים לבדיקה שאמרת?

יש שם תדרים לבדיקה אבל מדובר על sine wave ולא מוזכר פינק נויז , אבל בבדיקה שעשיתי באוטו עם התדרים האלה גילית שבחלק קטן מהם יש פיקים מצד ימין \ שמאל.

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

אוקיי.הבנתי תודה רבה!

אני רוצה להגיע למפגש הבא שיהיה במרכז,אך אני מתבייש לבוא כי זו פעם ראשונה וזה.

הייתי שמח אם מישהו שיש לו יותר ניסיון בדוטק לכוון לי את כל העסק הזה, אך זה מביך=\

audi A3 1.8T

פורסם

אין שום דבר מביך בזה

תקום שעה מוקדם יותר בבוקר, תתבייש בעצמך עד העצמות ואז תתגבר על זה ותבוא למפגש :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

חחח ***חחח היא לא מילה תקנית ובטח שלא מוסיפה לנראות הפורום. קרא את הכללים*** אני ביישן בפגישות ראשונות מה אני יעשה, אני לא מכיר אף אחד פשוט אף אחד בפורום פה,לעומתם שכולכם מכירים וכל זה.

אני מכיר רק שמות: אליקו,אלי,אדי

זה הכל :]

אני יעשה מאמץ ויבוא למפגש אני ועוד חבר או אולי אני ועוד שתי חברים :]שכנעתם אותי

audi A3 1.8T

פורסם

אני משתמש ב Alan Parsons & Stephen Court - Sound Check CD

הקישורים לא עובדים, אך יש את תאור:

http://avaxhome.ws/music/soundcheck_mfsl.html

הוא מאוד שימושי.

לאומת זות הדיסק של פוקל נירא מעניין בגלל מגוון רחב של SINE TONE, שהם יותר שימושיים בכיול מדויק של פאזות:

שמים את הטרק עם תדר של חיתוך בין דרייברים (מיד-טויטר), מחברים את הדרייברים עם פזה הפוכה אחד לאומת השני, ומשחקים עם מרחקים יחסיים בין מיד לטויטר (מרחק בין מיד למאזין פחות מרחק בין טויטר למאזין) כך, שברגע שנכנסים ל180 מאלות הפרש של פאזה, העוצמה הכוללת של שילוב בין טויטר למיד תהיה נמוכה ביותר, מן חור. ברגע שקיבלנו את החור, אז הופכים את הפזה באחד הדרייברים ומקבלים שילוב פזה מושלם. הכל נבדק עם השמעה במקום האזנה.

הPINK NOISE יותר טוב לכונון פזה בין צד ימין לשמאל, וגם לRTA ידידותי לאוזניים (אין צורך במיקרופון וכל הארכה של מחשב E.T.C)

[under construction]

פורסם

ניסיתי להוריד את הדיסק הזה בעבר לצערי הקישורים מתים.

חיפשתי עוד באתר הזה דיסק תדרים אבל לא מצאתי משהו יותר מידי שימושי.

פורסם
אני משתמש ב Alan Parsons & Stephen Court - Sound Check CD

הקישורים לא עובדים, אך יש את תאור:

http://avaxhome.ws/music/soundcheck_mfsl.html

הוא מאוד שימושי.

לאומת זות הדיסק של פוקל נירא מעניין בגלל מגוון רחב של SINE TONE, שהם יותר שימושיים בכיול מדויק של פאזות:

שמים את הטרק עם תדר של חיתוך בין דרייברים (מיד-טויטר), מחברים את הדרייברים עם פזה הפוכה אחד לאומת השני, ומשחקים עם מרחקים יחסיים בין מיד לטויטר (מרחק בין מיד למאזין פחות מרחק בין טויטר למאזין) כך, שברגע שנכנסים ל180 מאלות הפרש של פאזה, העוצמה הכוללת של שילוב בין טויטר למיד תהיה נמוכה ביותר, מן חור. ברגע שקיבלנו את החור, אז הופכים את הפזה באחד הדרייברים ומקבלים שילוב פזה מושלם. הכל נבדק עם השמעה במקום האזנה.

הPINK NOISE יותר טוב לכונון פזה בין צד ימין לשמאל, וגם לRTA ידידותי לאוזניים (אין צורך במיקרופון וכל הארכה של מחשב E.T.C)

לא הבנתי בדיוק את משחקי הפאזה שלך,אשמח עם תפרט לי יותר ותסביר יותר.כפי שהבנתי מימך אין מצב שהרמקולים ייחוברו חיובי לחיובי ושלילי לשלילי נכון?

נגיד ככה:

צד ימין:

טויטר חיובי לחיובי,ושלילי לשלילי

מיד וופר:חיובי לחיובי,ושלילי לשלילי

צד שמאל:

טויטר חיובי לחיובי,ושלילי לשלילי

מיד וופר:חיובי לחיובי,ושלילי לשלילי

אוקיי,עכשיו מה ונגד מי אני אוהב פאזה באיזה צד ואיזה אלמנט?

תודה רבה,

audi A3 1.8T

פורסם

אני לא מבין למה כולם מתעלמים מהעניין שיש לו CVR12,

זה סאב חזק ונציל מאוד, כנראה שהקומפוננטים נשמעים לו חלשים כי הסאב דופק כמו משוגע מאחורה,

והוא עוד רוצה להגדיל את התיבה ל63 ליטר! איך אפשר להתעלם מהעובדה שהבנאדם מחפש SPL???

למה ללכת רחוק מידי ולהשתגע עם פאזות ומרחקים בין מיד למאזין וRTA, אם אפשר לעשות ניסוי קטן ולשים במקום החיה הזאת משו קצת יותר עדין שיעבוד בהרמוניה עם הדוטק ולא "יעקוף אותו בכל מישור",

לפי דעתי אחת הבעיות הנפוצות של אנשים זה קניית סאב חזק פתיחת גיין בנדיבות ולהתפלא למה לא שומעים כלום חוץ מבאסים.

גם אני בעלים של דוטק אוביישן והסאב שלי-רשום בחתימה, ולאחר כיוונים, יש שירים מפוצצים בבאסים שבהם הסאב משתלט בצורה איומה וזה לא כיף! והקומפוננט אצלי נשמע מצוין לא חסרה לו עוצמה ולפעמים כשאני מגביר בטירוף, אני לא מסוגל לשמוע את עצמי צועק בתוך הרכב ג-ם עם חלונות פתוחים!

והקומפוננט שלי מוגבר ב85RMS לפי הצהרותיהם של הייפוניקס ונשמע מצוין.

וזה גם לא איזה מגבר היי-אנד מה שמוכיח שכן אפשר לנצל את הדוטק ביעילות עם מגבר טוב יותר.

אני יודע שמה שאני אומר נשמע מוזר לחלקכם, אבל זו רק דעתי, אז תגיבו בהתאם.

בברכה, שלומי. :-D

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

• תוכן חדש...