Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. קניתי למטבח מנורה בעלת 2 נורות (54w כל אחת), ומשהו לא ברור לי בהתקנה: אין בה בית או מקום להתקנת ה"סטרטרים", אותם עיגולים ש"מתניעים" את תהליך התאורה. יכול להיות שמדובר במשהו פנימי? בתוך גוף המנורה אכן יש מכלול ארוך מהרגיל, לא כמו המכלולים שהיו מתקינים "תוצרת עין השופט", למי שבקיא, אלא גוף ארוך שתופס את כל התוך של בית המנורה. האם הסטרטרים אכן פנימיים כאן? יש דבר כזה? ואיך מחליפים אותם כאשר הם מתפגרים? בכול מיקרה - המנורה לא עובדת...

תודה מראש.

פורסם

כנראה קיים סטרטר אלקטרוני שבדרך כלל אורך החיים שלו ארוך יותר ולא נשרף אחת לשנה/שנתיים.

במידה וקיימת בעיה יש להחליף את כול המכלול.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה מרק.

אגב, הסימון של החיווט הוא N , L וכמובן סימון של ארקה: האם האותיות מסמנות פאזה ואפס? במנורה הישנה שהייתה מורכבת היו מחוברים מהקיר (דירה ישנה) שני חוטים שחורים לחיבור אחד במנורה וחיבור כחול נוסף לחיבור שני: איך ניתן להסביר זאת? האם גם כאן יש לחבר את שני השחורים לאחת האותיות הנ"ל? שוב תודה ושבת שלום.

פורסם

L מסמל Line, פאזה.

N מסמל Neutral, אפס.

כנראה שהדירה שלך ישנה מאוד כי הצבע השחור יצא מזמן מהתקן. למיטב ידיעתי החיווט הזה לא תקני היות וגם חוט כחול וגם חוט שחור משמשים לחיבורי אפס. סביר להניח שהשחור זה אפס והכחול הפאזה, אבל כדאי לבדוק את זה עם טסטר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
L מסמל Line, פאזה.

N מסמל Neutral, אפס.

כנראה שהדירה שלך ישנה מאוד כי הצבע השחור יצא מזמן מהתקן. למיטב ידיעתי החיווט הזה לא תקני היות וגם חוט כחול וגם חוט שחור משמשים לחיבורי אפס. סביר להניח שהשחור זה אפס והכחול הפאזה, אבל כדאי לבדוק את זה עם טסטר.

האות L מסמלת LIVE = פאזה

איזה כייף לי :)

פורסם

לא שזה משנה למישהו כל עוד שכולם מבינים שמדובר בפאזה. למיטב ידיעתי L מסמן Live ולא Line.

לשאלה המקורית- ישנם סלילים שכוללים את הסטרטרים בתוכם. סידור דיי דפוק כי כל תקלה בסטרטרים (שכיח יותר) גוררת החלפה של המכלול. אני בספק שדחפו לשם סטרטר אלקטרוני.

• תוכן חדש...