Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפכנו לחברה צינית, נכון שמשרדי הממשלה נוהגים בדו פרצופיות בסוגייה הזו, אז מה?

כל כך קשה להבין שרכישת מוצר מקומי מפרנסת את השכן שלי (גם ההוא משדרות הוא שכן שלי) והעדפת תוצרת חוץ משאירה את האנשים בארץ עם פחות פרנסה?

אז נכון, לא בכל מיקרה, אבל כשהמוצרים דומים אני תמיד אעדיף את הסחורה המקומית.

פורסם

אישית אני נלחם בשיניים לעשות כל מה שאני יכול בארץ ולהשתמש כמה שיותר בתוצרת מקומית (בענף שלי אני המפעל האחרון שעושה הכל בארץ כולל קבלני משנה) אבל כשהמדינה מאפשרת לייצא גרוטאות מתכת ללא היטל ומיבשת את בתי היציקה הישראלים (לא שנשארו הרבה) תוך גרירת מחיריהם למעלה והוזלת היבוא, סגירת החינוך המקצועי למקצועות התעשייה ועידוד העברת הייצור לחו"ל מהר מאוד לא תישאר ברירה.

אני מוכן לשלם קצת יותר וגם עושה את זה בפועל עבור מוצר ישראלי אבל לא מוכן לשלם פי 4 מול מוצר אירופאי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לפי מה שאני רואה, פרט למוצרי מזון ומשקה לא כ"כ נשאר תוצרת הארץ.

אתם יודעים מה? אם הייתי יכול לקנות מסך LCD איכותי סילורה ו-DVD תדיראן, ואז לקחת את זה הביתה ברום כרמל 2.0I עם גיר DSG ו-5 כוכבי ENCAP, הייתי קונה. בינתיים אסתפק בלכתוב תגובות עם מקלדת מייקרוסופט סינית ומחשב בנוי על טהרת תוצרת טייוואן. ולנסוע על רכב שבנו אוכלי צפרדעים אנטישמים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נכון,אין הרבה תוצרת הארץ כיום,לא בגלל שאין הרבה חברות ישראליות יצרניות,אלא משום שהחברות היצרניות הישראליות הלכו והקימו מפעלים במזרח הרחוק,בעיקר באיזור תאילנד וסין.

עלויות הייצור שם נמוכות עשרות מונים בהשוואה לארץ ואם מלמדים את הפועלים מצליחים להגיע אפילו לתוצאות לא רעות.

את התרומה הקטנה שלי לארץ אני מביא לידי ביטוי בכך שעגבניות אני קונה רק "דנה" !!!

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
הפכנו לחברה צינית, נכון שמשרדי הממשלה נוהגים בדו פרצופיות בסוגייה הזו, אז מה?

כל כך קשה להבין שרכישת מוצר מקומי מפרנסת את השכן שלי (גם ההוא משדרות הוא שכן שלי) והעדפת תוצרת חוץ משאירה את האנשים בארץ עם פחות פרנסה?

אז נכון, לא בכל מיקרה, אבל כשהמוצרים דומים אני תמיד אעדיף את הסחורה המקומית.

תמיד תעדיף את הסחורה המקומית? מעולה!

אבל באיזה מחיר?

מישהו מקודם הזכיר את הדגלים.

אז גילוי נאות:

אני אחראית לדגלים שחולקו שנה שעברה בעיתונים.

ההבדלים במחירים של תוצרת הארץ ותוצרת סין הם מעל ל300-400 אחוז.

ככה שאין הרבה ברירות אלא לעבוד עם סין.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

לא מסכים איתך לחלוטין, זאת ראיה קפיטליסטית נטו שראית בעצמך לאן היא הביאה את ארה"ב ואת כל העולם כולו בעקבותיה.

אני משוכנע שאם העיתון היה קונה דגלי ישראל תוצרת הארץ במחיר משולש וטורח לפרסם בהבלטה את ההחלטה לקנות יותר יקר אבל תוצרת הארץ, בסופו של דבר הוא היה מרוויח הרבה יותר כבוד וכסף מאשר כשחילק לעם ישראל את הסמרטוטים הסינטטיים האלה שבמקרה גם צבועים בדגל הלאום.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כבוד וכסף?

בשורה התחתונה לאך אחד זה לא מעניין אם זה נוצר בארץ.

את כולם יענין אם נוצר בסין, אבל כשיש משהו שנוצר בארץ זה לא מעניין.

כסף? איך יביא יותר כסף?

אלה דגלים שחולקו בחינם.

אני לא יודעת אם מותר לי להגיד את המחירים שהבנק שילם עליהם, אבל אומר שזה מעל כמה מיליוני שקלים, ובסכומים האלה התוספת של 300-400 אחוזים, מאוד מאוד קריטית.

וכן, התוספת היא 400-300 אחוזים.

כמה כבוד זה שווה?

מסתבר שכל זה לא שווה מספיק, כי השנה לא חולקו דגלים, כנראה שלמישהו נמאס שיש רק תלונות.

פורסם
לא מסכים איתך לחלוטין, זאת ראיה קפיטליסטית נטו שראית בעצמך לאן היא הביאה את ארה"ב ואת כל העולם כולו בעקבותיה.

אני משוכנע שאם העיתון היה קונה דגלי ישראל תוצרת הארץ במחיר משולש וטורח לפרסם בהבלטה את ההחלטה לקנות יותר יקר אבל תוצרת הארץ, בסופו של דבר הוא היה מרוויח הרבה יותר כבוד וכסף מאשר כשחילק לעם ישראל את הסמרטוטים הסינטטיים האלה שבמקרה גם צבועים בדגל הלאום.

באגירה,ראשית כול אני לחלוטין מסכים עם הגישה שלך וצר לי שרוב האוכלוסיה כבר לא דוגלת בא כיום.אך לי נראה שעם המצב של החברה כיום דהינו חברה שנהיית יותר ויותר קאפיטליסתית ומתמקדת ברווחו האישי של הפרט ולא ברווח של הכלל אני חושב שלעיתון לא היה יוצא הרבה בקרב רוב האנשים והוא היה סופג הפסדים.כמובן אם אותו דבר היה קורה לפני 30-40 שנה אז כן העיתון היה משלם מחיר מאוד יקר,הרבה יותר יקר מהחסכון של הזמנה מסין.אך כיום? כיום לעיתון או כול גוף אחר אין טעם להזמין אצל יצרן ישראלי ולשלם פי 3,4.אני גם לא בא בטענות כלפי היצרנים הישראליים בוודאי שהם לא יכולים לתת מענה הולם למתחרים מסין כי בארץ צריך לשלם לעובדים משכורת מכובדת ולדאוג לתנאים אנושיים בסייסיים.ואתה יודע מה אני אפילו שמח שאצלינו זה ככה כי אני מעדיף לשלם יותר ולדעת שזה נעשה בתנאים אנושיים ובמשכורת הולמת ולא ע"י ילדים בני 13 שמכריחים את המשפחה שלהם לעבוד תמורת שכר זעום.

עצוב לי מאוד לראות את דרדורה של החברה הישראלית לחברה קפטילסטית הרבה יותר ומתמקדת בעיקר בפרט וברווח האישי של הפרט ולא חושבת על הכלל.

בכלל אחד הבעיות היותר גדולות של החינוך בארץ הוא ששמים דגש אדיר על הפרט על עצמך עליך על הרווח שלך וכמעט ולא מזכירים את טובת הכלל טובת המדינה והלאום.

לכן במצב של החברה כיום לרוב גדול של אנשים כלל לא אכפת איפה מיוצר הדגל שהם תלו על האוטו כמובן הם יקטרו כש יראו כותרות על זה בעיתון אך בזאת זה יסתיים.

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

+1

ותיקון קל.

רוב הדגלים שנמכרים בשביל לתלות על המכוניות הם תוצרת הארץ!

יש עליהם בלעדיות מסויימת. (מסובך)

• תוכן חדש...