Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, שאלה נו נכתבה בשביל חבר אבל כתובה בגוף ראשון:

אני עובד ב2 משרות ומגיע לשכר כולל של כמעט 5000 (קצת מעל 4900 אם נדייק.)

במשרה אחת שאני מגיע ל3000+ והיא מוגדרת המשרה הראשית.

במשרה השניה אני מגיע ל1500+ והיא מוגדרת משרה נוספת.

לפני שהלכתי לביטוח לאומי לעשות תיאום מס, הורידו לי 50%! מהמשרה השניה, אחרי התיאום מס, הכסף שלקחו חזר בחודש אחריי ומאז במשך 7 חודש יורד לי ב2 המשרות כ300 שקל ביטוח לאומי + מס בריאות.

מהעבודה הראשית - מס בריאות בסביבות ה20 שקל וב. לאומי משהו כמו 80 ש"ח.

מהעבודה השניה (אם המשכורת הנמוכה) מורידים 100 שקל ב.לאומי ובסביבות ה80 שקל מס בריאות (או ההפך, לא שזה משנה הרבה).

לפני שאני נוסע לביטוח לאומי ונשלח מפקידה בשם סימה שסיימה כיתה ג' לפקידה בשם ברכה שסיימה כיתה ד' ולשניהן אין מושג למה, אני אשאל כאן- למה? למה אני צריך לממן 300 שקל ביטוח לאומי\בריאות (אין לי בעיה לממן, אבל כזה סכום?!).

בנוסף, למה בהתחלה הורידו לי 50%? (ששאלתי בתיאום מס למה מורידים 50%, הפקידה הסתכלה עלי עם חיוך והתחילה בתשובה של: "נראה לי ש...." ומילמלה כמה שטויות), ואם אחרי התיאום מס שהם החזירו לי את הכסף (ובעצם הודו בטעות שלהם) למה הם לא בודקים מראש!!! שיש טעות ולא מגיע להם 50% מהשכר?! למה אני צריך לבזבז יום עבודה בשביל לקבל תשובות מפגרות?

אוהד.

פורסם

אוהד, הסיבה מאוד פשוטה וגם אני חוויתי אותה לצערי עד שקיבלתי החזר.

העניין הוא שכאשר אדם עובד בשני עבודות עליו לעשות שני תאומי מיסים שונים:

א) תיאום מס על מס הכנסה.

ב) תיאום דמי ביטוח לאומי וביטוח בריאות הקרוי בקיצור תיאום דמי ביטוח.

גלוש באינטרנט לאתר של ביטוח לאומי,יש שם הוראות מה לעשות ולמי לפנות (בגדול יש מחלקה נפרדת לתיאום דמי ביטוח,שאליה יש לצרף בקשה להחזר של מה שנגבה בצירוף תלושי משכורת +בקשת תיאום שלצידה מתן אישור של ביטוח לאומי למעסיק על שיעור הגבייה או הניכוי שיש לנכות ממשכורתך.

שא ברכה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה,

אז איך אני יודע אם באמת מגיע לי החזר או אם עלי לבצע תיאום מס? למה הם לא יודעים על זה בעצמם ואני צריך להטריח את עצמי ולבזבז שוב יום עבודה ? איך אני יודע אם באמת ירד לי יותר מידי? רק חסר לא ירד יותר מידי ובסוף יגלו שעשו טעות וייקחו עוד.

יכול להיות דבר כזה?

אוהד.

פורסם

ברמת השכר הזו, ככל הנראה אם תעשה תיאום ביטוח לאומי זה יהיה לטובתך. בכל מקרה לא מדובר על סכומים גבוהים.

וברמות השכר הללו, תשלום הפרמיה לביטוח הלאומי יחסית נמוך למה שמקבלים מהביטוח הלאומי - אבטלה, לידה, ילדים, וכו'.

צביקי.

פורסם
תודה,

אז איך אני יודע אם באמת מגיע לי החזר או אם עלי לבצע תיאום מס? למה הם לא יודעים על זה בעצמם ואני צריך להטריח את עצמי ולבזבז שוב יום עבודה ? איך אני יודע אם באמת ירד לי יותר מידי? רק חסר לא ירד יותר מידי ובסוף יגלו שעשו טעות וייקחו עוד.

יכול להיות דבר כזה?

אוהד.

שאלת שאלה מצויינת! גם אני תמיד תהיתי למה הם לא יכולים לעשות את ההצלבה בין התשלומים השונים של אותו אדם ולגבות את הסכום הנכון.

התשובה היא - שהמעסיק עושה את זה. אם לא הבאת לו אישור על תיאום מס הוא מחוייב לפי חוק להעביר למס הכנסה 50% מס. אותו רעיון לגבי ביטוח לאומי וביטוח בריאות.

רק נשאלת השאלה מדוע הם לא מודיעים לאותו אדם שיש לו אצלם כסף שהם חייבו אותו בתשלומי יתר.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

כי אם כולם היו מבקשים את חיובי היתר שלהם היה נוצר חור בתקציב. זה כנראה סוג של מס עקיף ולא רישמי.

כדי לדעת אם מגיע לך החזר מס אתה צריך להצטייד בטפסי ה106 שקיבלת מהמעסיק ולהכנס לאתר של רשות המיסים. שם יש מחשבון שיספר לך כמה כסף מגיע לך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה - יש מצב אולי שתרשום כאן את הלינק ישירות למחשבון הזה? אני במקביל אחפש בגוגל אבל הסיכוי למצוא משהו (מנסיון!) באתרים ממשלתיים שואף ל-0 מהסיבה שהארגון שם פשוט גרוע.

אוהד.

• תוכן חדש...