Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה- כנראה שיש בעיה בראש מנוע - אטם ראש מנוע.

מה שמוזר הוא שיש נסיעות (ארוכות\קצרות) רבות שבהם לא יוצאת אפילו טיפה אחת ממיכל הקירור ולעומתם יש נסיעות (בודדות) שלאחריהן מיכל נוזל הקירור ריק לחלוטין.

דוגמה לנסיעה שבה יצא כל נוזל הקירור: יצאתי מהבית (למען האמת בתחילת הנסיעה הזו מלאתי את השמן מנוע- אולי אפילו טיפטיפה מעל מה שהיה צריך) נסעתי מרחק של מספר קילומטרים בודד (חום המנוע הספיק להגיע עד לשבעים שמונים) ואז עצרתי לחכות לחבר- בשלב הזה (שמתי לב שיוצא עשן לבד מהאגזוז (החום עדין על שבעים שמונים) לחצתי על הדשווה טיפה ואני רואה טונות של עשן לבן מלווה בריח יוצא מהאגזוז- כמובן שאחרי הנסיעה הזו מיכל הנוזל קירור היה ריק לגמרי.

לעומת זאת- מאז (נסעתי מספר ימים עם הרכב והנוזל קירור לא יצא או כמעט ולא יצא בכלל.

ב"בדיקה" שעשו לי במוסך יצא מעט מאוד טיפות מים ומעט מאד "עשן לבן" - ניסינו את כל תחומי חום המנוע ואת כל תחומי הסל"ד.

כמו מה זה נראה יותר- ראש מנוע שהלך או אולי רק אטם ראש מנוע?

מישהו יודע מה הסיבה שרק בחלק מהנסיעות המצב קטסטרופלי ובחלק אחר המצב נסבל עד למצב שהמוסכניק אמר לי שאני יכול להמשיך לנסוע חופשי כל עוד המצב לא מחמיר.

בתודה רבה מראש.

פורסם

אם ברכבך יש חיווי אלקטרוני לחוסר במים (מה שאומר שאין מצב שתנסע ללא ממים לחלוטין בלי לדעת) אני מציע שתמשיך עד שהבעיה תהיה קבועה....בכל מקרה, לא אמרת מה סוג\שנת הרכב, אבל אם כבר פותחים ראש מנוע כדי להחליף אטם, לרוב כבר כדאי לשפצו.....

פורסם
אם ברכבך יש חיווי אלקטרוני לחוסר במים (מה שאומר שאין מצב שתנסע ללא ממים לחלוטין בלי לדעת) אני מציע שתמשיך עד שהבעיה תהיה קבועה....בכל מקרה, לא אמרת מה סוג\שנת הרכב, אבל אם כבר פותחים ראש מנוע כדי להחליף אטם, לרוב כבר כדאי לשפצו.....

פיאט טמפרה 94 1.6

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לצערי אין חיוי אלקטרוני לחוסר מים אבל אני בודק לפני ואחרי כל נסיעה.

ליתר דיוק התרוקן לי פעמים המיכל של הנוזל קירור- פעם אחת באותו מקרה שכתבתי אליה ובפעם שניה מספר ימים קודם לכן (גם בפעם הזו שמתי לב לעשן לבן מהאגזוז- אם כי בפחות)

תודה..

פורסם

בצירוף עם העובדה ששום דבר לא יכול להבטיח לך שאתה לא תנסע ללא מים ותגרום לנזק בילתי הפיך, אני מציע לך לגשת למוסך, שיבדקו את רמת הCO במים, וכנראה משם הדרך לשיפוץ ראש מנוע (לצערי!) קצרה...

פורסם
בצירוף עם העובדה ששום דבר לא יכול להבטיח לך שאתה לא תנסע ללא מים ותגרום לנזק בילתי הפיך, אני מציע לך לגשת למוסך, שיבדקו את רמת הCO במים, וכנראה משם הדרך לשיפוץ ראש מנוע (לצערי!) קצרה...

השאלה היא מה הסיכוי שהחלפת אטם ראש מנוע תפתור את הבעיה?

כי אם זה שיפוץ ראש מנוע כנראה שאני מוותר על הרעיון.

אם הסיכוי שרוב הסיכוים שזה רק אטם אני כנראה הולך על זה.

יש בכלל אפשרות לדעת לפני שפותחים?

בתודה רבה מראש.

פורסם

לי נראה שתרמוסטרט שלך הלך כשלי זה קרה יצא עשן לבן שזה קרה בגלל במיכל עיבוי פלט את המים אל תא המנוע ובגלל שמנוע חם הוא אדה את המים תבדוק את הונטות אם הם פעלות

או תרמוסטרט

חיה בסכנת הכחדה 205 GTI

פורסם

הבנתי- תודה

אז ללכת על זה או לא?

המצב כרגע הוא שכבר יומים שאני נוסע ברכב (לא מעט) ואומנם יוצא מעט עשן לבן מאחור ומים אבל כמעט ולא חסר מים במיכל נוזל הקירור

מה העלויות? (במקרה שזה רק אטם ראש מנוע ובמקרה שזה ראש מנוע)

אם אפשר אז לחלק את זה ככה

עבודה של פתיחה וסגירת המנוע (בהנחה שלא עשו כלום וסגרו חזרה)

החלפת אטם ראש מנוע (לא כולל העבודה של פתיחת וסגירת המנוע)

שיפוץ ראש מנוע (לא כולל העבודת של פתיחת וסגירת ראש המנוע)

בתודה מראש.

• תוכן חדש...