Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני ביום ראשון הולך למוסכניק שיתקין לי מערכת לאוטו.

הוא הולך לשים לי רמקוליים קדמיים של Pioneer, רמקולים אחוריים של JBL, מגבר 4 ערוצים וסאב 12" של Mac Audio, ורדיו דיסק של Kenwood.

אני בהתלבטות האם לקחת את הסאב והמגבר או לא... כי זה יוצא די יקר הכל.

אולי מישהו יוכל להסביר לי איך סאב ומגבר מוסיפים לאיכות? והאם בשביל איכות טובה מאוד אפשר רק רמקולים טובים? האם זה משתלם להשקיע ולקחת גם את הסאב והמגבר?

תודה לעוזרים.

פורסם

שלום וברוך הבא.

1. מוסכניק לא מתקין מערכות, כשם שמתקין מערכות לא מבצע החלפת רצועת טיימינג. גש למתקין מקצועי וייעודי.

2. מגבר [טוב] משפר את האיכות, משום שמפחית את העוות המתקבל.

3. סאב מפיק תדרים נמוכים, שעל פי רוב לא תוכל לקבל מאלמנט אחר - דוגמת רמקולים 6X9.

4. מה התקציב שלך למערכת?

פורסם

תודה על התגובה המהירה! :-)

קודם כל הוא לא עושה את זה לבד, עובד איתו במוסך אחד שמרכיב מערכות שמע וכו'.

הרמקולים האחוריים של JBL הם 6X9.

עכשיו, התקציב הוא קצת בעייתי. כרגע הוא 2700. המוסכניק הוא חבר של ההורים ולכן הוא לא מרוויח עליי, לכן מה שהוא מסדר לי עולה הרבה יותר, כך שקשה לי להאמין שיש משהו יותר טוב בתקציב הזה ממה שהוא מסדר לי. אני גם לא רוצה לבזבז כל כך הרבה כסף על זה כרגע, אבל מצד שני גם לא רוצה לוותר על האיכות. לכן אני רוצה לדעת אם יש טעם להשקיע בסאב ומגבר או שהרמקולים יעשו את העבודה...

אז אם אני אקח רמקולים טובים מאחורה, ההבדל יהיה משמעותי בלי הסאב והמגבר שהוא מציע לי?

פורסם

אם אתה לוקח סאב, וותר על רמקולים אחוריים בכלל, ותשקיע בקדמיים טובים יותר. סט קומפוננט.

כן, אני יודע שזה נשמע מוזר בהתחלה, אבל נכון כשאתה בא להופעה, הרמקולים מקדימה? ולא בגב שלך?

אז אם אתה מוותר על סאב, ניחא. תתקין 6X9 מאחור ואז יהיה לך סוג של באס. אך זה פחות מומלץ.

פורסם

בקשר לשאלתך- סאב לא מוסיף לאיכות, הוא משלים את תחום התדרים התחתון שרמקולים קטנים יותר לא מסוגלים לנגן.

כשגורמים להם לנגן את התחום הנ"ל, הם מתחילים לעוות את הצליל, ואז יש נפילה באיכות.

מגבר מאפשר לרמקולים לפעול בצורה טובה יותר משום שהוא מספק להם את העוצמה הדרושה (הרבה יותר ממה שרדיו יכול לספק) בצורה נקיה כמעט לגמרי מרעשים.

לדעתי- קח קומפוננט להרכבה מקדימה ומגבר. כשיתפנה לך תקציב תוסיף סאב.

מתחדשת*

• תוכן חדש...