Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

הסוברו הנ"ל היא מודל 88 (גיר רגיל),והיא שותה המון המון שמן מנוע- מתי שבדקתי לאחרונה זה נראה ששמן נזרק לכיוון הפילטר אוויר,כי הוא היה רטוב ממשהו. בנוסף זה נראה כי חסר כוח למנוע וקשה לו קצת לסחוב. במוסך אמרו לי שכנראה המנוע מנפח(לא יודע בדיוק מה זה אומר)-ומצד שני אמרו לי שהם בדקו קומפרסיה ושהיא סבירה ושממנוע עובד חלק. מה זה יכול להיות?-והאם כדאי לי להשקיע בתיקון של מנוע ישן כזה,אפילו שהוא לא עבר יותר מידי ק"מ (בערך 240000).

אין שמן במים ולהיפך,ואף פעם לא חסר מים- אבל לפעמים אני מריח ריח מוזר שיוצא מכיוון המנוע,כמו שמן שרוף.

הרכב לא מעשן. ולאחרונה החלפתי פלאגים וכבלים לפלאגים שהיו ישנים מאוד, כי הרכב היה רועד במצב עמידה-למרות שגם עכשיו הוא עדיין קצת רועד, אבל אני מנחש שזה כיוון שסתומים.

תודה על הסבלנות ועל התגובות שיבואו :D

פורסם

שלום רב, וברוך בואך לפורום !

אנא ספק פרטים לגבי כמות השמן שאתה מוסיף, ל1000 ק"מ?

אנא ציין גם באיזה צמיגות שמן אתה נונג להשתמש, ומה שם היצרן?

האם אתה נוהג למלאות שמן במנוע חם, ולא מקפיד לבדוק את מפלס השמן במדוייק לפני ההוספה ולאחריו, האם יתכן ואתה נוהג למלאות עודף שמן, כדי להמנע, מהגדלת תכיפות המלוי, וכדי שיהיה עודף שמן במנוע, מאשר להתקע ללא שמן במנוע כלל?

בדוק באם צינורות הנשם, המגיעות ממכסאות השסתומים, ומחוברות ישירות לבית מסנן האוויר משני קצותיו, לא סתומים, מה שיוצר לחצים בעוקת השמן, נזילות והזעות, והעברת עשן רווי בשמן, לתוך בית מסנן האוויר?

לגבי הרעידות, המלצתי פנה למכון קרבורטורים לשם כך, ובכך תבטל את הרעידות או תצמצמם, תחסוך בדלק, תשפר את תאוצת המנוע, ובכך תאמץ אותו פחות, וובכך, תוכל להרוויעח גם את הקטנת תצרוכת השמן, הדלק, והגדלת אורך חייי המנוע.

בסובארו רבע מיליון ק"מ, הוא מספר שולי יחסית, הכל תלוי בטיפול שהוא קיבל, ויקבל לאורך השנים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

קודם כל תודה לכולם על ההתייחסות.

אני ממלא שמן 20\50. לא זוכר את שם היצרן. אני בודק שמן לפני שאני מניע במנוע קר. אני לא מפריז בכמות השמן שאני מוסיף.בדוק

נתתי מבט באיזור הפילטר אוויר, ושראיתי שבצד ימין שלו (במידה ואתה עומד עם הפנים אל מול הרכב), ישנו מאין צומת שמתחברים אליו 3 צינורות, ויש שם כמות פשוט אדירה של שמן! מזיע שמן או כבר ממש נוזל אני לא יודע-האיזור מפוצץ בשמן-במיוחד מהצינור בצד ימין העליון יותר(יש שם 2 צינורות עבים יחסית שמוצמדים יחדיו).אני חושב שהוא מתחבר למאה למין אגן כלשהו בתחתית המנוע (של השמן?) ניסיתי לשחרר אותו ולראות אם ישנה סתימה כלשהי אבל הכל ממש מודבק ומוצמד ולא הצלחתי ולא רציתי לפרק משהו שלא אצליח לחבר כמו שצריך אח"כ.

יש לכם השערות מה הבעיה?

פורסם

קודם כל האזור שממנו אתה מציין שהוא "מפוצץ שמן" זה מהאזור שבו הצינורות נשם של המנוע מתחברים אל פילטר האוויר , אני מנחש שגם אם תפתח את הפילטר אוויר תגלה שם שלוליות שמן,

מה שאתה צריך לעשות בתור התחלה , נתק את הצינורות ממכסות השסתומים לגמרי (סמן כל צינור לאן חובר) ושטוף אותם בלחץ מים ייתכן מאוד מאוד שהם סתומים, ישנו נשם חשוב מאוד ששמו EGR הוא נמצא מתחת לקרבורטור אם אני לא טועה, כדאי שתגש למוסך ותבקש שינקו אותוו או שיחליפו לך אותו לחדש, הנשם הזה מאוד חשוב ומשפיע על הסחיבה כי הוא מסנן גזים שנפלטים ואם הוא סתום אז תהיה הרגשה כאילו המנוע חנוק.

בנוסף פתח את פילטר האוויר (3 שייבות ) ותוצי אותו ותנגב אות הכל שם היטב ) ואם כבר אתה הולך למוסך אז שניקו לך את זה גם כן ותחליף פילטר אוויר.

בכל מצב אני מניח שיציעו לך לעשות שטיפה למנוע עם קיטור או משהו כזה , אל תסכים בשום אופן כי זה יכול לגרום לך להמון נזילות ובעיות , מקסימום שתעשה זה לנגב עם סמרטוט את השמן רק בשביל שלא יגידו לך משהו בטסט.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

צביקה כתב:

האם אתה נוהג למלאות שמן במנוע חם, ולא מקפיד לבדוק את מפלס השמן במדוייק לפני ההוספה ולאחריו, האם יתכן ואתה נוהג למלאות עודף שמן, כדי להמנע, מהגדלת תכיפות המלוי, וכדי שיהיה עודף שמן במנוע, מאשר להתקע ללא שמן במנוע כלל?

בדוק באם צינורות הנשם, המגיעות ממכסאות השסתומים, ומחוברות ישירות לבית מסנן האוויר משני קצותיו, לא סתומים, מה שיוצר לחצים בעוקת השמן, נזילות והזעות, והעברת עשן רווי בשמן, לתוך בית מסנן האוויר?

לגבי הרעידות, המלצתי פנה למכון קרבורטורים לשם כך, ובכך תבטל את הרעידות או תצמצמם, תחסוך בדלק, תשפר את תאוצת המנוע, ובכך תאמץ אותו פחות, וובכך, תוכל להרוויעח גם את הקטנת תצרוכת השמן, הדלק, והגדלת אורך חייי המנוע.

בסובארו רבע מיליון ק"מ, הוא מספר שולי יחסית, הכל תלוי בטיפול שהוא קיבל, ויקבל לאורך השנים.

בברכה

צביקה

1+

אלמוג,

הרכב שותה שמן כי הרינגים שחוקים, יתכן והקומפרסיה תהיה סבירה אך עדיין יאכל כמויות שמן גדולות מאוד.

ניתן לנסוע כך תקופה ארוכה מאד עם מנוע במצב זה עד ש"ייגמר" המנוע, עלות חצי אוברול שכזה - ראש + רינגים = 2000 ש"ח בערך.

אם תרצה אפנה אותך לבעל מקצוע באזור חיפה. מנוע מפירוק עולה 2500+- , מנוע מייבוא עולה 3500+- , המחירים הם אמיתיים,

כמובן שישנם "מציאות" רק צריך לדעת ולחפש. אם זה המנוע הראשון והמקורי של הרכב הייתי ממליץ לעשות רינגים ולא להחליפו.

נקה את הצינורות אשר עולים ממכסי השסתומים ומתחברים לפילטר האויר, הימני אצלך כנראה סתום, כמו כן לאחר הניקוי, החלף את הספוגית הלבנה (אשר כנראה כבר שחורה) בתוך בית הפילטר.

הרעידות נובעות מלכלוך בקרבורטור ככל הנראה ולאו דווקא כיוון הקרבורטור ולא מכיוון שסתומים.

לדעתי ריח השמן הוא משאריות השמן אשר נפלטות מצינור הנשם ומטפטפות על חלקים חמים במנוע, בדוק לנזילות באזור הנשם.

חזור עם עדכונים!

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

מתיאור התקלה, צריכת שמן גבוהה במיוחד וריח של שמן שרוף, בשילוב עם ק"מ מכובד, עולה כיוון נוסף - מחז"ש אחורי, או קדמי. האם אחרי נסיעה ארוכה, או כאשר הרכב מונע זמן-מה בעמידה במקום, אתה מבחין בשמן מטפטף חלקו האחורי של גשר המנוע? האם במבט על קדמת המנוע מלמטה, אתה רואה סימני נזילה ברורים מתחת לפולי הראשי? כדי לאתר, או לשלול את האפשרויות האלה, דווקא הייתי ממליץ לבצע שטיפה עם חומר ניקוי ייעודי וג'רניק, ומשם להתקדם. כמובן שזה לא בא במקום טיפול כללי למנוע, שכבר פירטו מעליי.

פורסם
צביקה כתב:

בברכה

צביקה

1+

אלמוג,

הרכב שותה שמן כי הרינגים שחוקים, יתכן והקומפרסיה תהיה סבירה אך עדיין יאכל כמויות שמן גדולות מאוד.

ניתן לנסוע כך תקופה ארוכה מאד עם מנוע במצב זה עד ש"ייגמר" המנוע, עלות חצי אוברול שכזה - ראש + רינגים = 2000 ש"ח בערך.

אם תרצה אפנה אותך לבעל מקצוע באזור חיפה. מנוע מפירוק עולה 2500+- , מנוע מייבוא עולה 3500+- , המחירים הם אמיתיים,

כמובן שישנם "מציאות" רק צריך לדעת ולחפש. אם זה המנוע הראשון והמקורי של הרכב הייתי ממליץ לעשות רינגים ולא להחליפו.

נקה את הצינורות אשר עולים ממכסי השסתומים ומתחברים לפילטר האויר, הימני אצלך כנראה סתום, כמו כן לאחר הניקוי, החלף את הספוגית הלבנה (אשר כנראה כבר שחורה) בתוך בית הפילטר.

הרעידות נובעות מלכלוך בקרבורטור ככל הנראה ולאו דווקא כיוון הקרבורטור ולא מכיוון שסתומים.

לדעתי ריח השמן הוא משאריות השמן אשר נפלטות מצינור הנשם ומטפטפות על חלקים חמים במנוע, בדוק לנזילות באזור הנשם.

חזור עם עדכונים!

האם ניקוי הצינורות הנ"ל יסדר את הבעיה? אכן אני רואה שמהמקום שהצינורות מתחברים לפילטר אוויר מלאים שמן,יוצא שמן מאחד הצינורות והספוגית הלבנה באמת שחורה. הריח כנראה באמת מהשמן שנוזל על החלקים החמים

פורסם

אלמוג, מה הבעיה?

פרק את שתי הצינורות האלה, הם נשלפים בצ'יק, נקה אותם טוב משאריות השמן והבוצה, בדוק שאין בהם קרעים או סדקים, אני משוכנע שהם סתומים אצלך לפי התיאור שאמרת. נקה את אזור מכסי השסתומים משמן ולכלוך ותראה אם נפתרה בעיית זריקת השמן והריח הרע.

החלף את הספוגית הלבנה (שחורה אצלך) בחדשה - ניתן לקנות בחנות חלקי חילוף, ונקה את בית פילטר האויר משמן.

אם ימשיך לזרוק שמן מהצינור וסביבתו, נמשיך הלאה, אך בצע זאת וחזור לעדכן.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תוכן חדש...