Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני כבר כמה חודשים חוסך לרכב בסביבות ה-90K.

לאחרונה אנשים אומרים לי שב-90K לא משתלם לקנות יד שניה, אלא להסתפק ברכב ב 50K, או פשוט לקנות רכב חדש ב-90K.

עד היום חשבתי על משהו בסגנון גולף 2006 ידנית שמגיעה לסכום הזה, אבל כאמור, ניסו לשכנע אותי שזה לא משתלם.

בחרתי בגולף, מפני שזה שילוב של רכב חדש יחסית(2006), אמין ולא יקר בטירוף מבחינת הוצאות(ידני).

מה דעתכם?

פורסם

רכב בן שנתיים ספג בד"כ את הנפילה (היחסית) החזקה במחירו, ולכן ירידת מחירו בהמשך אמורה להיות מתונה יותר (זה לא כלל ברזל, תמיד יש יוצאים מן הכלל).

לעומת זאת - רכב חדש כולל אחריות ושאר ירקות.

אתה צריך לשקול את סכום הרכישה מול השקט הנפשי היחסי.

אגב - ההון ההתחלתי לא חייב להיות מזומן, נהפוך הוא (מימון בצורה כזו או אחרת).

עוד דבר - אל תהיה בטוח שהגולף אמינה כמו שאתה חושב. חפש כאן בפורום הטכני.

פורסם

אם גולף לא אמינה אז מה כן?

אני לא מוכן לקנות יאריס יד 3 או 4.

הייתי הולך על המזדה 3 (5 דלתות), אבל הבנתי שהיא לא נעימה במיוחד.

מה לגבי טויוטה ראניקס? מחירים מופרזים?

פורסם

ב90K ש"ח אתה אמנם יכול לקנות רכב חדש, אבל הוא לא יהיה בקטגוריה של הגולף.

יכול להיות שזה מתאים לך, כי אתה לא באמת זקוק לגודל או למנוע הגדול של הגולף ויכול להסתפק בגודל של פיאט פנדה עם מנוע 1300 סמ"ק. יכול להיות שיש לך איזו דרישה מסוימת לפוזה שהגולף מספקת ודייהטסו סיריון חדשה לא.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ובכן,

אתה לא הראשון שמציע דייטסו, אבל אני מתנגד.

כן- אם אני משקיע 90K, אני רוצה שהרכב יהיה יפה.

הדילמה שלי היא האם 90K זה לא סכום מופרז לרכב יד שניה? (הרבה אנשים אומרים ש-60K זה מספיק בשביל יד שניה)

אני רוצה רכב שלא יזלול יותר מדי דלק, ידני(למרות שאם ממש צריך- נתפשר), שלא עשה מעבר ל 17,000 ק"מ בשנה והמוכר הוא יד ראשונה.

השאלה אם גולף באמת לא כזו אמינה? האם שווה לשקול רכב כמו RUNX?

פורסם

קצת מצחיק אותי לשמוע טענה כמו "60K מספיק לרכב יד שנייה".

ואם אתה מעוניין לרכוש אינפיניטי יד שנייה, גם אז 60K יספיקו? :roll:

90K זה לא סכום מופרז לרכב יד שנייה, כל עוד מדובר בסכום שאתה יכול להרשות לעצמך. כמו שאתה מבין, ב90K אתה לא יכול לקנות רכב חדש שנמצא בקטגוריה של הגולף כך שאין כאן עיניין של הפרזה או אי הפרזה. זה הסכום שיש לך ביד ואיתו צריך לנסות ולהוציא את המקסימום.

פורסם

אני מסכים איתך, אני רק אנסה לצטט לך את מה שאמרו לי, על-מנת שתנסה להבין מאיזה מקום זה בא.

"בגלל שהרכב הוא יד שניה וזה רכב שבא מהרחוב ולא מיצרן, לא משתלם להשקיע מעל 60K, מפני שהרכב לא חדש"

העניין הוא שלדעתי, גולף יד שניה יכולה לתת יותר אמינות ויותר איכות מדיאטסו סיריון או מזדה 2 חדשה, לא?

פורסם
שלום לכולם,

אני כבר כמה חודשים חוסך לרכב בסביבות ה-90K.

לאחרונה אנשים אומרים לי שב-90K לא משתלם לקנות יד שניה, אלא להסתפק ברכב ב 50K, או פשוט לקנות רכב חדש ב-90K.

עד היום חשבתי על משהו בסגנון גולף 2006 ידנית שמגיעה לסכום הזה, אבל כאמור, ניסו לשכנע אותי שזה לא משתלם.

בחרתי בגולף, מפני שזה שילוב של רכב חדש יחסית(2006), אמין ולא יקר בטירוף מבחינת הוצאות(ידני).

מה דעתכם?

עדיף שתקנה איזה משהו כמו פביה, תשלם 90K ואת השאר בתשלומים.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

העניין הוא שלדעתי, גולף יד שניה יכולה לתת יותר אמינות ויותר איכות מדיאטסו סיריון או מזדה 2 חדשה, לא?

איכות - ללא צל של ספק. אמינות - כמעט בטוח שלא, למרות שאת אחד החלקים הרגישים יותר בגולף - תיבת ההילוכים האוטומטית - הוצאת מהמשוואה.

פורסם
אני מסכים איתך, אני רק אנסה לצטט לך את מה שאמרו לי, על-מנת שתנסה להבין מאיזה מקום זה בא.

"בגלל שהרכב הוא יד שניה וזה רכב שבא מהרחוב ולא מיצרן, לא משתלם להשקיע מעל 60K, מפני שהרכב לא חדש"

אני מבין מאיפה הגיע כיוון המחשבה שלך, זה לא גורם לי לחשוב שהוא נכון.

לגבי האמינות - זאת דעתך הבלעדית וזכותך להאמין בה.

אל תשכח שבסיריון או 2 חדשות כמעט כל תקלה בשנים הראשונות מכוסה ע"י היבואן, מה שאומר שגם אם האמינות אינה מושלמת הנזק הכספי שנגרם בעקבות האמינות הקלולקת קטן.

פורסם

אני מבין ומעריך את תגובתיכם.

האם ניתן לצפות לבעיות\תקלות יקרות ערך ברכב משנת 2006, לאחר שנבדק בקפידה? (אחרי הכל, אני מתכוון לקנות רכב שלא עבר את ה 17,000 ק"מ בשנה).

בקשר למזדה 2 או כל רכב חדש אחר- הוא יאבד יותר ערך ממה שגולף 2006 תאבד, לא?

השאלה החשובה ביותר- האם, כאשר אני קונה רכב ואני היד ה-2, אני צריך לצפות לשרשרת תקלות? (שוב, לאחר שנבדק), או שכמו כל רכב ממוצע שנמצא 3 שנים על הכביש , עשויות להיות תקלות, תלוי באקזמפלר עצמו?

פורסם

אני לא בטוח איזה שיקול בין השניים (ירידת ערך או חשש מתקלות ברכב בן שנתיים) ינצח.

אם בסוף תחליט לקנות מכונית יד 2, טויוטה RUNX היא אופציה לא פחות טובה (לפחות) מבחינת האמינות ושמירת ערך מאשר גולף.

אני גם חושב שהביטוחים של טויוטה יותר זולים.

אם אתה רוצה עוד מכונית שהיא נחשבת לאמינה, חיסכונית מאוד (גם ידנית וגם אוטומטית) וסחירה (שומרת על ערכה) - הונדה ג'אז .

היא מרווחת כמעט כמו משפחתית, למרות שנכללת בקבוצת הסופרמיני.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תשמע, בשרשור הזה הספקת להעלות כמעט את כל הדעות הקדומות והשטויות שמתרוצצות בקרב ה"מבינים" בשוק הרכב הישראלי.

מאכילים אותך הרבה קש והרבה לוקשים, רצוי לקחת צעד אחורה, ולבחון את הצרכים והרצונות.

רכב יד שנייה יביא לשרשרת של תקלות? יאבד ערך? נו באמת, כל רכב יהיה אותו דבר?

שב רגע עם עצמך, ורשום על דף את מה שאתה רוצה:

רשום קודם כל את הצרכים הפונקציונאליים, בלי להתחשב בענייני שוק וסטיגמה.

כמה אנשים ייסעו ברכב, מיהם (ילדים, אשה, מבוגרים, צעירים), כמה נסיעות בחודש, לאיזה מרחק, באילו איזורים (מישורי, הררי, עירוני).

אח"כ רשום מה אתה מצפה שיהיה באוטו, מבחינת סדר חשיבות:

בטיחות, נוחות נסיעה, ביצועים, נפח, צורה, צבע.

אח"כ היכנס לצד הכספי:

כמה כסף אתה רוצה להשקיע בקנייה. כמה תוכל לשלם לביטוח (יש הבדל בין המכוניות, YOU KNOW), כמה לטסט, כמה על תיקונים משוערים (כמעט לא רלוונטי לרכב חדש), האם אתה מוכן לשים כסף נוסף שלא במזומן, האם אתה מעדיף להישאר עם חלק מהכסף שכבר יש לך, כמה "תפסיד" על מכירתו בעוד X זמן (למרות שכאן זה יותר בגדר חיזוי עתידות, וגם שווה כמוהו, כי אף אחד, כולל לוי יצחק - לא יכול לספר לך מה יקרה בעוד שנתיים, למשל.

אחרי שתעשה רשימה מסודרת, עם סדרי עדיפויות (כי אם אין לך מעל מליון שקל למכונית על, כנראה שתצטרך לעשות פשרות כאלה ואחרות), חזור לכאן, הצג בפנינו את דרישותיך ולבטיך, ואז ניתן יהיה לעזור בצורה רצינית.

• תוכן חדש...