Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המלצה שלי, אם זה אפשרי, לחכות לתחילת השנה. מחירי החדשות ירדו ואיתם צפויים לרדת מחירי המשומשות כמה שנתונים אחורה. העסקה הכי כדאית שתוכל לעשות היא לקנות מכונית משומשת בת שנה-שנתיים. לא צריכה להיות בעיה למצוא כזו יד ראשונה עם ק"מ לא גבוה מדי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
תשמע, בשרשור הזה הספקת להעלות כמעט את כל הדעות הקדומות והשטויות שמתרוצצות בקרב ה"מבינים" בשוק הרכב הישראלי.

מאכילים אותך הרבה קש והרבה לוקשים, רצוי לקחת צעד אחורה, ולבחון את הצרכים והרצונות.

רכב יד שנייה יביא לשרשרת של תקלות? יאבד ערך? נו באמת, כל רכב יהיה אותו דבר?

שב רגע עם עצמך, ורשום על דף את מה שאתה רוצה:

רשום קודם כל את הצרכים הפונקציונאליים, בלי להתחשב בענייני שוק וסטיגמה.

כמה אנשים ייסעו ברכב, מיהם (ילדים, אשה, מבוגרים, צעירים), כמה נסיעות בחודש, לאיזה מרחק, באילו איזורים (מישורי, הררי, עירוני).

אח"כ רשום מה אתה מצפה שיהיה באוטו, מבחינת סדר חשיבות:

בטיחות, נוחות נסיעה, ביצועים, נפח, צורה, צבע.

אח"כ היכנס לצד הכספי:

כמה כסף אתה רוצה להשקיע בקנייה. כמה תוכל לשלם לביטוח (יש הבדל בין המכוניות, YOU KNOW), כמה לטסט, כמה על תיקונים משוערים (כמעט לא רלוונטי לרכב חדש), האם אתה מוכן לשים כסף נוסף שלא במזומן, האם אתה מעדיף להישאר עם חלק מהכסף שכבר יש לך, כמה "תפסיד" על מכירתו בעוד X זמן (למרות שכאן זה יותר בגדר חיזוי עתידות, וגם שווה כמוהו, כי אף אחד, כולל לוי יצחק - לא יכול לספר לך מה יקרה בעוד שנתיים, למשל.

אחרי שתעשה רשימה מסודרת, עם סדרי עדיפויות (כי אם אין לך מעל מליון שקל למכונית על, כנראה שתצטרך לעשות פשרות כאלה ואחרות), חזור לכאן, הצג בפנינו את דרישותיך ולבטיך, ואז ניתן יהיה לעזור בצורה רצינית.

המון תודה!

ובכן, בד"כ רק אני אסע ברכב, מקסימום +2, לנסיעות לעבודה\אוניברסיטה\בחורות- כל הנסיעות הן בתוך העיר חוץ ממקרים בודדים שאני יוצא להרצליה (אני מת"א).

כן, אני מצפה שיהיה בטוח, אבל שוב, אני לא נוסע עם ילדים ברכב ולכן אני לא מצפה לבחור דווקא את הרכב הכי בטיחותי שיש בעולם.

נפח- 1.6 מקסימום.

צבע- לא קריטי.

צורה- גולף\RUNX מאד יפות בעייני, סיריון ממש לא יפה בעייני.

הכיוון שלי הוא בערך עד 90K על הרכב.

ביטוח- עד 6K (בהתחשב בעובדה שכרגע אני נהג צעיר ועוד שנה לא אהיה כבר).

טסט- לא מתמצא במחירים של זה ולכן אני לא יכול לקבוע כמה אני מוכן לשלם.

תיקונים- מיד עם קניית הרכב? יישור קו? חשבתי שאין אופציה כזו בכלל. מראש רציתי לקנות רכב במצב טוב שלא דורש שום תיקונים באופן מיידי, אלא דברים שאולי יצוצו בעתיד. היום לאבא שלי יש קורולה 93, אני מוכן שעלות התיקונים של הרכב שאקנה תהיה זהה לעלות התיקונים של הקורולה.

כמה כסף יישאר לי לאחר הקנייה- מן הסתם אני לא מתכנן לחכות לרגע שיהיו לי 90K וישר לבזבז אותם ולהשאר עם קופה ריקה. אני מוכן להשקיע עד 90K ומן הסתם ישאר לי עוד כסף בצד. (בכל זאת, חוץ מהרכב אין לי שום הוצאות כרגע)

המלצה שלי, אם זה אפשרי, לחכות לתחילת השנה. מחירי החדשות ירדו ואיתם צפויים לרדת מחירי המשומשות כמה שנתונים אחורה. העסקה הכי כדאית שתוכל לעשות היא לקנות מכונית משומשת בת שנה-שנתיים. לא צריכה להיות בעיה למצוא כזו יד ראשונה עם ק"מ לא גבוה מדי.

רוני

עכשיו אתה בהחלט מחדש לי.

בעוד כחצי שנה אני אוכל למצוא רכב (גולף\RUNX) מודל 2007 שמוצע למכירה? (ולא אחד כזה שעבר מספיק דברים בשביל שלבעל הרכב תהיה סיבה טובה להפטר ממנו)

אם כך, אלה באמת חדשות טובות.

אני רק צריך שתאשרו את זה :)

• תוכן חדש...