Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

אני בן 20 (עוד יומיים יהיה 20 וחודשיים), ב31 באוגוסט יהיה לי רשיון בדיוק 3 שנים.

יש לי 0 הרשאות ו0 נקודות והכל תקין.

נכון לרגע זה יש לי רכב על שמי שבדצמבר 2008 הוא יהיה שנתיים אצלי (הקולט האגדית!!).

שילמתי שנה שעברה על ביטוח חובה + צד ג', עם ביטול השתתפות עצמית + שמשות וגרירה = 3700 שקל.

יש לי חבר בדיוק היה בן 20 שבוע שעבר, עם פיג'ו 206 (2 דלתות) שנת 2000 שהרכב אמנם על שם אמא שלו, בביטוח שלו אמא שלו (מעל גיל 50) היא נהגת ראשית והוא נהג משני, רק הוא נוהג ברכב, אמא שלו לא נוהגת ברכב בכלל והוא משלם על ביטוח מקיף + חובה + כל השטויות שמסביב 3600 שקל לשנה.

יוצא שהוא משלם קצת פחות ממני וגם מקבל מקיף, שנגמר הביטוח שנה שעברה, עשיתי לעוד חצי שנה במחיר של 2000 שקל (חצי שנה- חצי סכום), השבוע או שבוע הבא אמור להיגמר לי הביטוח ואני כמובן צריך לחדש, הרמתי טלפון לסוכן ביטוח שלי לשאול אם הדבר אפשרי - לרשום את הביטוח על שם אמא שלי (40+) ואני אהיה נהג משני, הסוכן התחיל לגמגם לי בטלפון ואמר זה לא ככה זה כן ככה זה פה זה שם בסוף אמר שבגלל שאין לי עדיין 21 ואני עדיין נהג צעיר לא משנה מה אני אשלם אותו סכום.

הסברתי לו בצורה יפה מאד את המקרה של חבר שלי, והסוכן לטענתו אמר שאין לו מושג על מה אני מדבר.

מישהו יוכל להסביר לי מה הולך כאן? מי צודק והאם אני יכול לעשות דבר כזה בשביל לחסוך עלויות?

-אני לא מתכוון לעשות מקיף או משהו, אבל אם מקיף ייצא לי אותו מחיר כמו ששילמתי צד ג' אז אני בשמחה יעשה מקיף למרות שהרכב שנת 94' (אבל השווי שלו הוא 22K~).

***אני והחבר אצל שני סוכני ביטוח שונים, אף אחד לא מכיר את השני, אני כרגע בהראל בצד ג', בחובה לא זוכר, אין לי מושג איזה חברת ביטוח החבר אבל אני זוכר בוודאות שזה לא החברה שאני נמצא בה.

***אין קשר לזה שהרכב של החבר על שם אמא שלו וגם הביטוח כי יש המון מקרים שאנשים לדוגמא נכנסו לחובות ושמו את הרכב על שם הדוד או משהו כזה והביטוח עדיין היה על שמם כדי שהם יוכלו לנהוג או למשל סוחרי רכב שהרכב על שם "האמא או הסבתא" והביטוח על שמו.

תודה,

אוהד.

פורסם

הרכב על שמך אז הביטוח צריך להיות על שמך, אם לא כשיהיה נזק החברה לא תשלם, כי אמא שלך היא לא בעלת הרכב.

וגם בביטוח צד ג', רוב הסיכויים שלא יהיה הבדל אם אתה עיקרי או לא.

WHEN YOU HAVE TO SHOOT, SHOOT DON'T TALK

פורסם

הביטוח יתנער בטענה כי לא מסרת לו את כל הפרטים,

כאשר על סכומים קטנים הם לא יבדקו את העניין אפילו[למרות שנראה לי דיי תמוהה שגברת בת 40 תעשה רייסים במיצובישי קולט],

בכל מקרה, גם אם תחסוך 800 שקל, זה לא שווה את הבומבה שתקבל כשחוקר ביטוח יגלה שאמא שלך בכלל לא נוהגת ברכב[וזה יקרה כאשר תרסק איזה מאזדה3/כל רכב יקר]

----

פורסם

STANG - אז איך עושים כל אלה שהרכב לא על שמם אבל יש ביטוח על שמם? סוחרי רכב? אנשים שעיקלו להם את הרכב ומעבירים בעלות של הרכב על הדוד בן 95 של השכן של הכלב? אותו דוד בן 95 לא נוהג ובעל הרכב המקורי עדיין נוהג עם ביטוח על שמו כרגיל, עוד מקרה היפותטי:חוץ יכול להיות מצב שלמישהו יהיה רכב, קיבל שלילה, הוא לא מוכר את הרכב אבל הבן שלו רוצה להשתמש ברכב, אז הביטוח בהחלט יכול להיות על הבן בלי קשר לאבא שקיבל שלילה ולא ינהג יותר למרות שהרכב עדיין על שמו.

Kernel- זה ממש לא רלוונטי אם אמא שלי תנהג ברכב או לא, יש בביטוח מה שנקרא: "נוהג בדרך קבע", הגדרה של "נוהג בדרך קבע" זה נהג שמשתמש ברכב בדרך קבע , זה יכול להיות שימוש ברכב פעם ביום וזה יכול להיות שימוש ברכב פעם בחודש, וזה יכול להיות נסיעה של מטר ברכב ונסיעה של 100 קילומטר, לחברת ביטוח לא משנה תדירות השימוש ברכב, מספיק שהנהג נקרא: "נוהג בדרך קבע" וזה מה שאמא שלי יכולה להיות ואת חברת הביטוח זה לא מעניין אם היא באמת נהגה החודש הזה או שהייתה בחו"ל לחודש ובזמן הזה אני נהגתי והייתה תאונה.

יש למישהו הבהרות\עזרה בנושא?

אוהד.

פורסם

הרכב יכול להיות על שמך ושכל נהג יוכל לנהוג אליו, וזה תופס לכל הדוגאמות שנתת, סוחר רכב, יש ביטוח שנקרא ביטוח סחר

שיש לו פוליסה שתופסת לכל הרכבים שבבעלות הסוחר גם אם הם לא על שמו, ואם אתה רוצה עוד מידע, תוציא רשיון סוכן ביטוח,

ואז תדע הכל כולל הכל. :wink:

פורסם

יש לך רכב עם מוניטין של צעירים

רק אתה נוהג עליו

השם של הביטוח יכול להיות גם על התוכי שלי אבל, בהגדרתו[כל נהג מעל גיל 24 עם וותק של 2 מינימום] תופס על כל נהג.

מצד שני, ביטוחי נהג חדש ונהג צעיר הם לרוב ע"פ שם מצפוחה ויש יותר דקדקנות.

אם אמא שלך תבקש ביטוח לעצמה, ותוסיף אותך כנהג, העלויות יהיו זולות יותר, כי הם יוצאים מנקודת הנחה שהאמא נוהגת רוב היום ואתה נוהג בזמן שהרכב בבית, אך אתה מסתיר פרטים מהביטוח כי אמא שלך לא נוהגת, ובמידה ותהיה תאונה שיש כדאיות כלכלית לחקור את העניין, אתה צפוי להשתמש ב-5 קילו וולזין כי הביטוח פשוט יקרע אותך.

תנסה להשוות בין סוכני הביטוח, זה הרבה יותר משתלם.

----

פורסם

אוהד,

נוהג בדרך קבע - פשוטו כמשמעו.

להבדיל מכך הוא הנוהג המזדמן.

לדוגמא: כשאמא שלך עושה ביטוח לרכב והיא צריכה לענות מי נוהג בדרך קבע ברכב, משמע מי הם אלה שמשתמשים בעיקר ברכב ברוב זמן השימוש בו.

אם לצורך הענין הדוד שלך מבקש פעם ב... טובה מאמא שלך לשאול את רכבה (בהנחה שיש כל נהג) - הוא אינו נהג קבוע ובכל זאת הביטוח אמור לכסות.

לכאורה ניתן להבין שגם אם יבוא נהג צעיר באופן חד-פעמי ויבקש את הרכב, אזי הביטוח אמור לכסות, שכן אין מדובר בנהג קבוע. (זה בהנחה שאין סייג אוסר במפורש).

הדבר הנכון ביותר לעשות, זה להתקשר לסוכן ביטוח של החבר ולבדוק איתו.

הדבר הנכון יותר לא לעשות, זה לא להתחכם בתשובות לחברת הביטוח בזמן ההצעה - שכן במקרה ביטוח חברת הביטוח יודעת בדיוק מה כתוב באותיות הקטנות ויודעת גם איפה לחפור כדי לברר אם מגיע כיסוי או להתנער.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

יש דבר שנקרא זיקת ביטוח, ביטוח צריך להיות על שם בעל הרכב או בעל הרכוש המבוטח.

אם לא אז אני יבטח את הבית של מישהו ואני ישרוף אותו, אתה לא יכול לרשום את הביטוח על מי שבא לך, לא עובד ככה.

פורסם

לא כל כך מדוייק,

אתה כן יכול לבטח בית של מישהו ולשלם את הפרמיה עבורו.

כאשר תהיה שריפה - חברת הביטוח תשלם לבעלים הרשום של הנכס ולא בהכרח לבעל הפוליסה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לא משנה אם הנהג הוא ראשי או משני (הגדרה כזאת לא קיימת בביטוח)

מה שכן יש נהג עיקרי ! לא משנה מה אם אבא שלך לדוגמא יהיה הנהג עיקרי עדין בפוליסה יהיה מצויין גיל "גיל הנהג הציר ביותר עד 24" הפרמיה תיהיה בהתאם.

ובקשר שהביטוח חייב להיות על שם בעל הרכב זה לא נכון!

האוטו יכול להיות רשום על שםX את הפיצוי בגין מקרה ביטוחי יקבל בעל הפוליסה ולא משנה מי משלם את הפוליסה ולא מי בעל הרכב.

פורסם
לא יודע מה כתבת, זה נראה כמו סלט מילים, כואב לי הראש רק מלנסות לקרוא את זה.

יש דבר שנקרא זיקת ביטוח, ביטוח צריך להיות על שם בעל הרכב או בעל הרכוש המבוטח.

אם לא אז אני יבטח את הבית של מישהו ואני ישרוף אותו, אתה לא יכול לרשום את הביטוח על מי שבא לך, לא עובד ככה.

אתה טועה טעות !

זה לא נכון, ישנם הרבה מצבים שהרכב שייך לX והביטוח לY ובמקרה של תביעה הY מקבל את הכסף.

פורסם
האוטו יכול להיות רשום על שםX את הפיצוי בגין מקרה ביטוחי יקבל בעל הפוליסה ולא משנה מי משלם את הפוליסה ולא מי בעל הרכב.

אריק,

למיטב ידיעתי זה נכון במקרים של השבה לקדמות על נזקים שתוקנו בפועל.

במקרה של אובדן מוחלט, את הכסף יקבל הבעלים הרשום של הרכב.

.

פורסם

במקרים של ביטוח עדיף לשלם בהגינות ובכלל , תהיה הוגן! מה זה את מי אתה משקר?

אין לך כסף?! אל תסע ברכב, יש תחבורה ציבורית.

הרכב על שמך אתה נהג עיקרי ובהתאם כך גם הביטוח, מה שאתה שואל אותנו פה זה בעצם "תייעצו לי איך להיות עבריין".

ולא סתם אחד, עבריין הונאות. אני מבין את הראש, שאתה צעיר וכו' ורוצה לחסוך, אבל תחשוב שניה אם זה מה שאתה רוצה לראות מסביב, כמו בעלי רכבי פאר שאינם מסיימים את החודש אבל האגו גומר אותם. מספיק להיות עבד של האגו, בגלל אנשים כמוך הציבור ההוגן והישר שרוצה לשמור על אמינות וכו סובל .

• תוכן חדש...