Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני כשלושה חודשים החליפו לי במוסך חיישן למדא לאחר שצריכת בדלק שלי עלתה בצורה משמעותית (30%) מזמן ההחלפה.

פניתי אל המוסך והתברר שחיישן הלמדא לא היה תקין והחליפו לי אותו.

בינתיים צריכת הדלק עדיין גבוהה למרות שהחליפו את חיישן הלמדא - האם חיישן למדא לא תקין שהיה במשך כמה חודשים ברכב משפיע על הפלאגים או על רכיבים אחרים שמתבלים כתוצאה מכך ולכן צריכת הדלק לא השתנתה?

פורסם

1. בוודאי שחיישן לא תקין ישפיע על מצב המצתים: חיישן לא תקין, תערובת דלק/אוויר לא תקינה, שריפת דלק מוגבר, פלאגים מפוייחים.

2. מי אבחן שהחיישן הוא הגורם לצריכת הדלק הגבוהה?

פורסם

צריך לבצע בדיקה וסריקת כל נתוני מע' ניהול המנוע ע"י מחשב/סורק אבחון וזאת כדי לוודא שאין גורם אחר לתערובת דלק עשירה מדי שגם מקלקלת את חיישן החמצן וגם עלולה לפגום בעוד חלקים במנוע (לאורך זמן).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
צריך לבצע בדיקה וסריקת כל נתוני מע' ניהול המנוע ע"י מחשב/סורק אבחון וזאת כדי לוודא שאין גורם אחר לתערובת דלק עשירה מדי שגם מקלקלת את חיישן החמצן וגם עלולה לפגום בעוד חלקים במנוע (לאורך זמן).

מה יכולים להיות אותם גורמים שיקלקלו את חיישן החמצן?

תודה

פורסם

אני לא בטוח שהחיישן לא תקין. אם הנתונים שהוא מספק "תקועים" ברמה גבוהה או נמוכה, סביר שזו תוצאה, ולא הבעיה עצמה.

לכן, יש לבצע אבחון נוסף, האם יש נתון שגורם להעשרת התערובת (או ענייה) ואשר חיישן החמצן מזהה תערובת לא נכונה ומנסה לתקן אותה, על ידי מסירת נתון קיצוני גבוה או נמוך למחשב ניהול המנוע.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לדוגמא, חיישן חום מנוע המשדר טמפ' נמוכה מדי הגורמת למחשב נהול המנוע לבצע העשרת דלק שאינה נחוצה וגורמת הלאה לקלקול חיישן החמצן והממיר הקטליטי.

לכן לא די לקרוא במחשב/סורק אבחון שאין תקלה אלא צריך לקרוא ולססרוק את כל נתוני המע' נהול מנוע וחישניה, להפעיל את המוח ולחשוב אם כל נתון אכן תואם את מה שצריך להיות או שהוא שגוי.

פורסם
לדוגמא, חיישן חום מנוע המשדר טמפ' נמוכה מדי הגורמת למחשב נהול המנוע לבצע העשרת דלק שאינה נחוצה וגורמת הלאה לקלקול חיישן החמצן והממיר הקטליטי.

לכן לא די לקרוא במחשב/סורק אבחון שאין תקלה אלא צריך לקרוא ולססרוק את כל נתוני המע' נהול מנוע וחישניה, להפעיל את המוח ולחשוב אם כל נתון אכן תואם את מה שצריך להיות או שהוא שגוי.

שלום רפי,

הלכתי היום למוסך שהחליף לי את חיישן החמצן והם החליפו לי מצתים ואמרו שיש לי תערובת דלק עשירה וצריך לבצע כיוון שסתומים בפיאסטה.

העניין הוא שעשיתי כיוון שסתומים לפני כחודש(במוסך אחר)- אז או שמי שכיוון לי את השסתומים לא עשה את עבודתו נאמנה והשסתומים באמת לא מכוונים וגורמים לתערובת דלק עשירה כמו שהמוסך טוען? או שיכול להיות גורם אחר?

• תוכן חדש...