Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן! הרכב מיצובישי קולט 94' (צורה ישנה).

הייתה לי תאונה ברכב לפני כחצי שנה (מי שרוצה בחיפוש אפשר למצוא פרטים על התאונה + תמונות) שנכנס לי ברכב סוואנה גדולה באזור ימיני אחורי של האוטו, המכה בכלל לא נגעה בדלת הבגאג' אלא רק מתחת לחלון האחורי ובדלת של הטנק דלק, בקיצור הלכתי למוסך כמה ימים אחרי ותיקנתי את המכה.

מאז שהאוטו יצא מהמוסך בכל נסיעה שיש קצת בורות או כביש שהוא לא חלק לגמרי, הדלת של הבגאג' רועדת ויש רעשים כאילו יש לי באוטו 30 ציפורים, פשוט צפצפוצים מעצבנים כאלה והבגאג' בעצם סגור לגמרי לא נפתח ולא שום דבר.

פתחתי את דלת הבגאג' וגיליתי שיש שם 2 "קפיצים" מגומי שאפשר לסובב אותם עם היד החוצה או פנימה, כאשר הם בפנים דלת הבגאג' בעצם קרובה וצמודה לרכב כמו שהיא צריכה להיות ויש את הצפצופים בכל בור הכי קטן שיש, ושהם בחוץ ואני סוגר עליהם את הדלת של הבגאג' יש בליטה כי בעצם הם מרחיקים את הדלת מהרכב עצמו וזה נראה שכאילו הדלת לא סגורה עד הסוף אבל בעצם היא כן, כתוצאה מהמרווח שנוצר (שבעצם אותם קפיצים "דוחפים" את הבגאג' החוצה) יש שריקות בלי סוף ורעש בלתי נסבל של תוכים מקסיקנים מצפצפים.

אני בפירוש לא יודע מה לעשות, שיצאתי מהמוסך אחרי התיקון היה אצלי בערך חודשיים ועדיין לא הספקתי ללמוד ולהכיר כל דבר באוטו אז לא שמתי לב לזה בכלל, רק כחודשיים אחריי התאונה התחלתי לשים לב ומאז זה פשוט מציק לי בטירוף וכל פעם אני מנסה לחשוב איך אני מסדר את זה, למוסך אין מה ללכת כי מה הסיכוי שהוא יזכור +אין חשבונית.

**עשיתי ניסוי התחלתי ממצב שאותם קפיצים נמצאים הכי בפנים וכל תחילת נסיעה סובבתי אותם בחצי ס"מ החוצה (הם סך הכל 4 ס"מ) בתקווה שאולי אני ימצא נקודה שזה לא יהיה צמוד מידי לאוטו ולא יהיה רחוק מידי וככה ייפסקו הרעשים, באמת מצאתי נקודה מסוימת שכמעט ואין בכלל אבל יש בורות שזה עדיין מופיע ומי שיודע חיפה מלאה בבורות ויוצא שלא עשיתי בעצם כלום ולא עזר.

יש למישהו הצעות? - אני לא רוצה לחזור לאותו מוסך ולא לאיים עליו ושום דבר וגם אין לי איך להוכיח שלא קרה שום דבר לאוטו מאז שהאוטו יצא מהתיקון שלהם (ולא קרה כלום שום תאונה ושום דבר) , ובטח שלא ללכת למוסך אחר לבזבז כסף ורוב הסיכויים שלא יהיה להם מושג על מה אני מדבר כי זה רק באמצע נסיעה.

תודה מראש ולילה טוב,

אוהד.

פורסם

קודם כל, למרות כל מה שכתבת על חצי שנה וחשבונית, אני הייתי ממליץ לחזור למוסך ולהזכיר להם שהיית אצלם לפני חצי שנה וכו' ושאתה מבקש שיכוונו לך את מנגנון הנעילה (אין צורך באיומים).

אם אתה מתעקש לטפל בזה לבד, דע שהכיונון הזה הוא מאוד טריקי ועדין, אבל...

הגומיות (קפיצי גומי - ברגי גומי) נועדו לכוון מעט בהנחה שמנגנון הנעילה מכוון. - כלומר מכיוון שתארת מצב שבו כשיש בורות ופסי האטה בכביש אז הבגאז' מרעיש ומתקתק - זה אומר שיש חופש בין המנעול לעוגן שהוא צריך להתפס עליו. באופן עקרוני יכול להיות שהיה מספיק למתוח קצת את ברגי הגומי עד למצב שבו יבוטל המרווח שמאפשר חופש. - אבל לפי מה שאתה אומר זה מביא למצב בו הדלת כבר גבוהה מידי ואז מתחילים רעשי הרוח (שריקות וציוצים).

אז מה שנראה לי שצריך לעשות הוא לכוון את העוגן (בד"כ נמצא דווקא על גוף הרכב והמנעול על הדלת) בנקודה נמוכה יותר, כך שכאשר המנעול יתפס בעוגן כל הדלת תהיה מוצמדת כנדרש בצורה כזו שלא תאפשר חופש והיא תהיה בגובה אחיד יחסית עם שאר חלקי המרכב מבחוץ (כלומר לא בולטת או שקועה מידי), ואז מסיימים בכיוונון עדין של הגומיות.

וד"א לגבי "ורוב הסיכויים שלא יהיה להם מושג על מה אני מדבר כי זה רק באמצע נסיעה" - במוסך מטפלים גם בבעיות שמופיעות בנסיעה - פשוט תבקש שיצטרפו אליך לנסיעה בה תמחיש להם את התקלה. (ולמקרה הספציפי שלך, כאשר ישנו חופש, הם ירגישו אותו גם במקום).

בהצלחה

:-D

פורסם

תודה רבה, אבל איך אני מכוון את העוגן? עשיתי עוד ניסוי בזמן הנסיעה כאשר אני מתכופף ומרים ממש קצת את הלשונית שפותחת את הבגאג' מפנים הרכב, הרעשים מפסיקים והבגאג' פתאום כאילו כלום לא היה, ברגע שאני משחרר את הלשונית הרעשים חוזרים שוב.

אז העוגן הזה, איך אני מגיע אליו \ איך זה נראה?

תודה ויום טוב,

אוהד.

פורסם

כנראה שבחרתי במילה לא טובה לתאר את החלק הזה, צירפתי תמונה.

בד"כ מחוזק ע"י בורג או שניים - מצריך כמה נסיונות וכיוונונים עדינים (fine tuning) ואל תשכח לחזק ברגים חזק חזק לאחר שהגעת לנקודה הרצויה.

boot6.jpg

פורסם

אוקיי הייתי בטוח שזה החלק הזה רק רציתי להיות בטוח, אבל לא הבנתי מה אני עושה איתו? עד כמה שהבנתי הוא מקובע לגוף הרכב, איך אפשר לשחק איתו או למתוח אותו? אמרת יש שני ברגים שתופסים אותו, אם אני מסובב אותם פנימה יותר ממה שהם (במידה וזה בכלל אפשרי) אותו חלק ייתפס יותר חזק אבל מה הסיכוי שאפשר לסובב את הברגים עוד (כי אם אפשר זה אומר שעכשיו הוא משוחרר ומתנדנד?!) לא כלכך הבנתי, אשמח להסבר נוסף.

תודה,

אוהד.

פורסם

הכוונה היא לשחרר אותם כמובן כדי שיאפשרו תנועה של הבריח הזה, ואז להזיז אותו ממש מעט בכל ניסיון(מעט = מילמטר וקצת). נשמע שאתה צריך להזיז אותו למטה ולפנים הרכב. כמובן שצריך לחזק בכל מיקום שאתה מנסה כי טריקת הדלת תזיז אותו אם לא תחזק מספיק חזק.

פורסם

up...

זה ממש חשוב לי אני כבר שבוע "בהתכתבות" על הנושא הזה וענו לי אבל לא חד-משמעי וכל פעם זה רמזים או תסדר שם תסדר פה,

מה שאני לא הבנתי זה מה בדיוק לסדר, ללכת למנעול עצמו שיושב על מרכב הרכב ולעשות איתו מה? לפרק אותו החוצה? איפה יש שם כבל שאני מותח אותו? את מה בדיוק אני צריך להזיז?

תודה ויום טוב,

אוהד.

פורסם

צלם את דופן תא המטען (החלק שעליו יושב בריח המנעול ),ואת חלקה הפנימי של הדלת ,ואסביר לך

בעיקרון עליך לשחרר את שני ברגי ה10 ממ אשר מחזיקים את בריח המנעול לדופן ולדחוף אותו מעט לכיוון פנים הרכב,ולחזק את הברגים

יגאל

פורסם

אוקיי אני מעלה תמונות של המנעול עצמו של הבגאג', זה מספיק או שצריך עוד תמונות אולי מזוית אחרת או של דלת המטען עצמה?

6wz0ygp.jpg

835l3eo.jpg

אשמח להסבר איך אני בדיוק מכוון כאן או משחרר או מותח את מה שצריך לעשות כי לא הבנתי בכלל,

תודה ,

אוהד.

פורסם

לאחר שתפרק את פלסטיק כיסוי דופן המטען,תמצא את המנגנון בצבע זהוב המחובר בעזרת שני ברגי עשר

,שחרר אותם ,ודחוף את המנעול 5 ממ כל פעם למטה ותחזק שוב,ובדוק שהדלת נטרקת וננעלת

יגאל

מנעול.JPG

פורסם

עשיתי את זה חזרתי הרגע מהאוטו, ממה שגיליתי ה"עוגן" הזה כבר היה ממוקם הכי למטה שאפשר, אז סתם לניסיון מיקמתי אותו הכי גבוה שאפשר, זה עבד יפה אבל הייתה בעיה שמבפנים הרכב זה לא פתח את הבגאג' אלא רק דרך מפתח מבחוץ.

אז הורדתי את זה לאמצע, מהאמצע זה היו רעשים מידי פעם ומבחינת הפתיחה מתוך האוטו זה היה בסדר,

אז פתחתי שוב והורדתי את זה כמה מילמטרים למטה לקראת ההכי למטה.

עכשיו כמעט ואין רעשים אבל עדיין יש בעיה -

* במהירות גבוהה של90-100+ שומעים שריקות או קפיצות ממש קטנות גם בכביש נקי חלק וישר ושרק אם סוגרים את המוזיקה, סוגרים את כל החלונות ומאזינים טוב אז שומעים אותם.

* מכיוון שעכשיו העוגן יותר למעלה מהמצב הראשוני שהוא היה בו, דלת הבגאג' קצת בולטת החוצה, אז הברגתי את הקפיצים השחורים פנימה ועכשיו אין בליטה אבל משום מה שמרימים את הלשונית מתוך האוטו - הדלת לא נפתחת אלא רק ממפתח בחוץ.

אז הוצאתי קצת את הקפיצים החוצה ועכשיו יש ממש קצת בליטה בקושי שמים לב והכל נפתח מבפנים, הבעיה היחידה שמעל 90-100 יש עדיין שריקות או רעשים ממש קטנים שבקושי שמים לב אבל גם אותם אני רוצה להעלים, אני לא צריך שאנשים יכנסו אלי לאוטו ויגידו מה גרוטאה עוד שניה הרכב מתפרק ועכשיו צריך להסביר להם שזה רק בגאג' לא יושב טוב.

אז לא ניסיתי את-כל-המצבים של הכיוון של אותו "עוגן" אלא רק משחק קל של למעלה למטה אבל מה כבר יעזרו כמה מילימטרים למעלה או למטה שניסיתי את כל האפשריות בגדול (הכי למעלה, הכי למטה, באמצע וממש כיוון טיפה למטה מהאמצע).

יש למישהו מושג איך מסדרים לשלמות שלא יהיה רעש בכלל כמו לפני התאונה?

תודה ולילה טוב,

אוהד.

• תוכן חדש...