Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הבנתי את הקשר בין התמונה של המערכת הסגורה לשטיפת חלקים, (שלא נועדה לשטוף חלקיםעל הרכב), לבין השאלה ששי שאל, "האם שטיפת הברקסים מזיקה ?".

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
כנראה ידידי שהרבה זמן לא הייתם במוסך מודרני, ותסלחו לי על היהירות.

מדובר במכונה למיחזור נוזל שטיפה (דומה למכונת שטיפת חלקים בנפט). המכונה כוללת מגש שממקמים מתחת לברקס ומברשת שמוציאה חומר שטיפה ייעודי (מבוסס אלכוהול לדעתי). המכונה מבצעת סינון ומחזור של החומר. כמובן שרק מוסכים שמכבדים אם עצמם מחזיקים את המכשיר כדי להימנע מלהעיף את השחק ע"י לחץ אוויר ולגרום לסרטן לעובדים כמו שהיו עושים פעם.

כשמים עפים בגשם הם מתאדים מיד בגלל החום. מה גם שאני לא יודע כמה מים חודרים לשם בגלל חתך הצמיג שנועד לנקז מים וכן המבנה הסגור של המקום.

שטיפה במים כן תגרום לחלודה.

דוד ערב טוב.

זה בתגובה להודעתו של אביב.

גם עניתי על השאלה שלפי דעתי אין נזק ופירטתי למה.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

אל תשכחו שכאשר שוטפים עם צינור בלחץ גבוה, ישנה האפשרות שהמים ימיסו על הדרך את שכבת הגריז ששמו על הבוכנה של הקאליפר.

בהוראות הרכב שלי אני זוכר שכתוב שאחרי שטיפה של הרכב, מומלץ ללחוץ כמה לחיצות חזקות על הברקס לפני תחילת נסיעה.

אני אישית שוטף מידי פעם את מערכת הבלימה, עם לחץ מים מאוד נמוך.

AVIV ראיתי את המכונה שאתה מדבר עליה במוסך מורשה מיצוביש בחולון, שמתי לב שהם משתמשים בה רק לתופים האוחריים.

מדי טיפול תקופתי מומלץ גם לשים מנת גריז, על הבוכנה של הקאליפר.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
שלום.

איזה מכונה יעודית ואיזה חרטה ברטה חחחחחחה :shock:

מה קורה כאשר יורד גשם מלבישים חליפת הגנה על הבלמים?

תשתוף חופשי זה טוב ומנקה את השחק של הבלמים. לא מומלץ ולמעשה אסור לשתוף כאשר הבלמים חמים אחרי נסיעה.

כאשר הכול קר תשתוף כמו מלך.

בברכה בני ל.

תודה רבה לכולם!

זה גם מה שאני חשבתי פשוט רציתי להיות בטוח !

נסיעה בטוחה,

שי

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

קיימת מכונות לשטיפה יעודיים למערכת הבלמים והיא לרוב בשימוש לבלמים האחוריים שצוברים שחק רק מכוון שאינם מתנקים מעצמם כפי שהבלמים הקידמיים כן.

לעיתים משתמשים בהם גם לבלמים קד', אך לרוב בעבודות על מערכות בילום קדמיות, כגון החלפת רפידות, עברו להשתמש בתרסיס ניקוי בלמים נדיף שאינו משאיר שומן.

ניקוי בלמים עם צינור מים אינו משפר את הבלימה במאום וזה רק עניין אסטטי, חלודה תווצר קרוב לוודאי עם או בלי השטיפה (כן יש לחות באויר, לא שמעתם?), שכבת החלודה על הצלחת או הרפידה תירד מעצמה לאחר כמה בבלימות.

על שטיפה בלחץ (קיטור) אני לא ממליץ כלל כי פשוט יוריד את שכבת המיגון (גריז יעודי) שנמצא בנקודות מגע של הרפידות עם הקליפר, ושם אם יווצר חלודה זה יגרום לרעשים ושאר תופעות מזיקות - לא מומלץ.

פורסם

ורכבי שטח שנוסעים לפעמים גם שעות ארוכות במסלולים מלאים במים, בשלוליות ,נחלים בוץ דליל ופוגשים שטפונות. גם הם מחלידים?

GS300.

פורסם
ורכבי שטח שנוסעים לפעמים גם שעות ארוכות במסלולים מלאים במים, בשלוליות ,נחלים בוץ דליל ופוגשים שטפונות. גם הם מחלידים?

תשמע זה בלאי מתמשך, תסכים איתי שרכב שטח שנוסע בכאלה תנאים יהיה בו יותר בלאי מאשר רכב שנוסע בכביש רגיל.

זה כמו שרכב שטח שנוסע בדיונה עם גיר אוטומת, מקצר את חייו לאורך זמן.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

גם אם לא נוסעים בתוך השלוליות, ובמסלולים מלאים במים, הבלאי יהיה אותו הבלאי הטבעי. להבדיל מנסיעה בבוץ.

נכון מה שכתב דניאל, "חלודה תווצר קרוב לוודאי עם או בלי השטיפה (כן יש לחות באויר, לא שמעתם?), שכבת החלודה על הצלחת או הרפידה תירד מעצמה לאחר כמה בבלימות"

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תוכן חדש...