Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

באג באייר-באג? (או בעיה בכריות אויר)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשורה התחתונה, תחגור חגורה!!!

היא הנותנת, יש שמועה (שעשויה להיות נכונה), שבמכוניות מסוימות (שעשויות להיות יפניות), אם לא חוגרים חגורה, לשם מניעת שבירת המפרקת בעת הטחת הגוף בכרית - היא פשוט לא נפתחת.

שמועה חסרת בסיס ולא נכונה.

אין שום קשר בין פגיעת "צליפת שוט" לבין כריות אוויר.

פג'ו 206 1.4 שנת 99

אל תדחה למחר, את מה שאפשר לדחות למחרתיים.

פורסם

אמנם אין קשר בין צליפת שוט לכרית אוויר אבל יכול להיות שהיפנים חשבו קצת והגיעו למסקנה שאם החגורה לא נחגרה לא יושב איש במושב ואז לא צריך לפתוח בשבילו כרית ,בנוסף יכול להיות שללא חגורת בטיחות כרית אוויר תגרום ליותר נזק כוון שהמהירות היחסית בין האדם לכרית גבוהה מאוד בהשוואה למצב בו הוא קשור ולכן עדיף כבר שלא לפתוח אותה .

ובקשר לללחוץ על הקלאץ' בבלימת חירום , צריך שהמנוע לא יכבה , אבל אני בספק אם תצליח תוך כדי בלימת חירום לשלב את ההילוך המתאים ולזנק קדימה במהירות בעיקר כי אתה לא יודע באיזו מהירות תזדקק לתאוצה הזו ובגלל שתיבות הילוכים בד"כ בנויות בצורה שהמהירות המקסימלית שבה אתה יכול להוציא מהילוך גבוהה בצורה ניכרת מהמהירות המקסימלית שבה אתה יכול להכניס אליו וכך בד"כ נמנעת ממך האפשרות להשתמש בסל"ד גבוהה כדי לברוח מהר. לדוגמא אצלי באוטו אפשר למשוך את שני עד 80 אבל להכניס אליו אפשר רק בין 0 ל 50 בערך מה שמקשה עליו להיכנס אליו במהלך בלימת חירום .

פורסם

חשבתי על משהו... בואו נגיד ששתי פאג'רואים נכנס אחד בשני (חס וחלילה) חזיתית, לאחד יש מגן חזירים ולשני אין, לזה שאין יפתחו כריות האויר יותר מהר מלזה עם המגן ויכול להיות מצב שלנהג עם המגן חזירים יפתחו הכריות אויר מתי שהוא יהיה בשמשה לא? הבנתם מה שאני מנסה להגיד?????

אין לי מה לרשום. זהו.

פורסם
מצטער על הסטיה הקלה,

אבל יש לי שאלה אליכם בתור מתלמד נהיגה.

בלימת חירום ברכב ידני, כיצד בולמים?

1. ברקס + קלאץ' נכנסים באותו הזמן.

2. ברקס, וקלאץ' נכנס לאחר מכן (כמה שניות אחרי).

אם אני אשתמש בשתי הרגליים כדי לבלום, אני לא אזרק קדימה?

אבל מצד שני אני בולם את הגוף שלי בכך שאני לוחץ חזק ("נשען") על שתי הדוושות.

אשמח אם מישהו יתרום מנסיונו. תודה :p

בשרשור הזה נכתבו הרבה שטויות, חלקן בעלות אופי מסוכן, לכן יש צורך להבהיר כמה דברים:

- בבלימת חירום אתה במצב חירום. מה שמעניין אותך זה להציל את החיים שלך, לא האם המנוע יכבה או לא.

- בלימת חירום נכונה מבוצעת כשרגל שמאל לחוצה בחוזקה כנגד המשען לרגל, שמשמאל לדוושות, לצורך ייצוב הגוף, וכדי לאפשר לרגל ימין הבולמת את מרב התחושה בתפעול.

- על הקלאץ' לוחצים, אם בכלל, כאשר הסכנה חלפה, רגע לפני העצירה.

- את הטכניקה הנכונה לביצוע הבלימה עצמה אין אפשרות או טעם לפרט מעל גבי הפורום, זה לא יהיה יעיל. מומלץ לכל אחד לשלשל כמה מאות שקלים לידיהם של בתי ספר לנהיגה מתקדמת, וללמוד טכניקות מצילות חיים כמו זו.

ובכלל: נהיגה, כמו שחייה, לא לומדים בהתכתבות. מתן עצות בטכניקות נהיגה מעל דפי הרשת הגלויה לכל הוא מסוכן ולא אחראי. על אחת כמה וכמה כשכותבים שטויות.

צום קל לכולם.

פורסם
בשרשור הזה נכתבו הרבה שטויות, חלקן בעלות אופי מסוכן, לכן יש צורך להבהיר כמה דברים:

- בלימת חירום נכונה מבוצעת כשרגל שמאל לחוצה בחוזקה כנגד המשען לרגל, שמשמאל לדוושות, לצורך ייצוב הגוף, וכדי לאפשר לרגל ימין הבולמת את מרב התחושה בתפעול.

- על הקלאץ' לוחצים, אם בכלל, כאשר הסכנה חלפה, רגע לפני העצירה.

- את הטכניקה הנכונה לביצוע הבלימה עצמה אין אפשרות או טעם לפרט מעל גבי הפורום, זה לא יהיה יעיל. מומלץ לכל אחד לשלשל כמה מאות שקלים לידיהם של בתי ספר לנהיגה מתקדמת, וללמוד טכניקות מצילות חיים כמו זו.

ובכלל: נהיגה, כמו שחייה, לא לומדים בהתכתבות. מתן עצות בטכניקות נהיגה מעל דפי הרשת הגלויה לכל הוא מסוכן ולא אחראי. על אחת כמה וכמה כשכותבים שטויות.

צום קל לכולם.

אני יודע שזה מסוכן להתווכח איתך, אבל כשאני הייתי בקורס של "אלטרנתיבי" אני זוכר בבירור ששאלתי את המדריך איך לבצע בלימת חירום, והוא אמר שלוחצים עם שתי הרגליים ביחד: קלאץ'+ברקס.

עכשיו, או שהוא טעה, או שאתה טועה, או שהזיכרון שלי מעוות דברים. כמו כן יכול להיות שיש אסכולות שונות בעניין - ואז יהיה מעניין לדעת מה הכי "נכונה".

בברכת צום ממצה, DK.

פורסם

כנראה שהמדריך יצא מנקודת הנחה שאתה צריך את המנוע פועל וזמין למקרה הצורך.

השאלה היא אם בשעת חירום - זה בכלל רלוונטי לגביך.

במידה וכל מה שאתה צריך זה לעצור, ועכשיו, אני לא רואה סיבה ללחוץ על הקלאץ'.

פורסם

לוחצים על הקלאץ' ונשענים עם רגל שמאל על הקלאץ' ולא על המשען בעט בלימת חירום.

עוד נקודה שלא דיברו עליה זה שעם לא נלחץ הקלאץ' והמנוע כבה עקב עצירת הגלגלים המניעים ברגע שהגלגלים יצאו מנעילה(ימשיכו להסתובב) המנוע יניע את עצמו לבד.

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם

אם המנוע נכבה אין לך תגבור בלימה, אין הגה כח.

ואם פתאום אחרי העצירה אתה חייב לזוז כדי שמי שמאחוריך למשל לא יכנס בך, עדיף כל הזמן להשאר עם מנוע עובד.

מקסים.

פורסם

אם המנוע נכבה אין לך תגבור בלימה, אין הגה כח.

ואם פתאום אחרי העצירה אתה חייב לזוז כדי שמי שמאחוריך למשל לא יכנס בך, עדיף כל הזמן להשאר עם מנוע עובד.

מקסים צודק פה. בהרבה מכוניות חדישות מותקנת מערכת ה ABS ואליה נוספות מערכות לחלוקת בלימה , ועזרים לבלימת חירום וכו'.. בנוסף יש את בקרות יציבות ומשיכה.

ועוד דובר נוסף לגבכי כריות אוויר. לפני מספר שנים , כאשר אמי הייתה לצד ההגה, עמדנו בטור מכוניות עם מנוע כבוי, כאשר מאחורינו הגיחה נהגת , שלחצה על הגז במקום על הברקס, נכנסו ברכב שלפנינו ולמרות שהרכבני היה כבוי כריוצ האוויר נפתחו - ואני חייב לציןן שמפגש עם כרית אוויר הוא דבר מאוד לא נעים, וקצת כואב.

כל המערכות האלו אין זמינות כאשר המנוע כבוי, וגם אני זוכר בקרוס אלטרנטיבי, וכל אני עושה מאז, בבלימת חירום אני לוחץ על הקלאץ' במלוא העוצמה.

פורסם

אני רוצה להבין, מה שאתם אומרים זה שלחיצה על קלאץ' בבלימת חירום חיונית אך ורק למניעת כיבוי המנוע אשר חיוני למערכות חיוניות שונות?

כי נניח ואני בהילוך נמוך יחסית עם סלד גבוה יחסית רגע לפני בלימת החירום הרי הישארות בהילוך יכולה לקצר את מרחק העצירה.

לחיצה על קלאץ' מבטלת את ההילוך והופכת את הרכב לעגלה שנדחפת קדימה מהתאוצה שצברה מהמהירות ועל הבלם תהיה עבודה קשה יותר מאשר הישארות בסלד גבוה בנוסף ללחיצות חזקות על הבלם.

או שאתם מסכימים עם מה שאמרתי ורק שהמנוע ישאר דולק משמעותי יותר במרבית המקרים ולכן כך עושים?

תודה.

פורסם
אני רוצה להבין, מה שאתם אומרים זה שלחיצה על קלאץ' בבלימת חירום חיונית אך ורק למניעת כיבוי המנוע אשר חיוני למערכות חיוניות שונות?

כי נניח ואני בהילוך נמוך יחסית עם סלד גבוה יחסית רגע לפני בלימת החירום הרי הישארות בהילוך יכולה לקצר את מרחק העצירה.

לחיצה על קלאץ' מבטלת את ההילוך והופכת את הרכב לעגלה שנדחפת קדימה מהתאוצה שצברה מהמהירות ועל הבלם תהיה עבודה קשה יותר מאשר הישארות בסלד גבוה בנוסף ללחיצות חזקות על הבלם.

או שאתם מסכימים עם מה שאמרתי ורק שהמנוע ישאר דולק משמעותי יותר במרבית המקרים ולכן כך עושים?

תודה.

השפעה של בלימת המנוע במקרה של בלימת חירום היא זניחה ויותר חשוב לך

שהמנוע ישאר פועל,לכן עדיף שתלחץ את הקלאץ' .

If you treat your car like a racing car, then it will develop expensive racing problems

If it's stupid but it works, it isn't stupid.

פורסם

אני יודע שזה מסוכן להתווכח איתך, אבל כשאני הייתי בקורס של "אלטרנתיבי" אני זוכר בבירור ששאלתי את המדריך איך לבצע בלימת חירום, והוא אמר שלוחצים עם שתי הרגליים ביחד: קלאץ'+ברקס.

עכשיו, או שהוא טעה, או שאתה טועה, או שהזיכרון שלי מעוות דברים. כמו כן יכול להיות שיש אסכולות שונות בעניין - ואז יהיה מעניין לדעת מה הכי "נכונה".

בברכת צום ממצה, DK.

קודם כל, לא מסוכן להתווכח איתי, יכול להיות שגם אני נסחפתי וטעיתי.

לעצם העניין , מוזר לי שזה מה שמלמדים באלטרנתיבי, מעניין יהיה לשמוע את ההסבר של מישהו משם.

בוא נגיד שזה בדיוק ההפך ממה שמלמדים אצל ראם סמואל. אולי יש גישות שונות.

עם קלאץ' לא לחוץ, המנוע יכבה מעצמו רק ממש במטרים האחרונים של הבלימה, כך שכל מערכות העזר ימשיכו לעבוד גם ככה. במיוחד תגבור הבלימה, שממשיך להתקיים גם מיד לאחר כיבוי המנוע לחלוטין.

לדעתי אין שום מצב לייצב את הגוף כאשר רגל שמאל לוחצת על הקלאץ'. זה פשוט רחוק מדי. אם הגוף לא מיוצב, גם אין הרבה סיכוי להפעיל את ההגה בזמן הבלימה, ואז מה בדיוק מועיל לנו ה ABS ?

בלי קשר ל ABS, לפעמים אתה חייב לשחרר את הבלמים במהלך בלימת החירום כדי להתחמק ממכשול, כאשר ברור שלא תספיק לעצור לפניו. אני רוצה לראות מישהו שמצליח לשחרר את הבלם עם רגל ימין כשרגל שמאל עדיין על הקלאץ'.

בכל מקרה, כפי שכתבתי קודם, דיונים כאלה, עדיף שלא יתבצעו כאן. אתה פשוט לא יודע מי קורא ומה הוא ייקח מזה. מילא בלימת חירום, אבל עוד חסר שמישהו יתחיל להסביר טכניקות של יציאה מהחלקה וכדומה, ששם הבלאגן בכלל חוגג.

פורסם

מסכים. נחכה ללאחר ה"חג", נראה אם יהיו תובנות מאנשים אחרים.

בכל מקרה, לפי מיטב זיכרוני, הצלחתי לבצע בלימה דגרסיבית+התחמקות ממכשול, כך שזה כנראה אפשרי עם הקלאץ' לחוץ (אלא אם, שוב, זיכרוני ממש מטעני).

פורסם
עם קלאץ' לא לחוץ, המנוע יכבה מעצמו רק ממש במטרים האחרונים של הבלימה, כך שכל מערכות העזר ימשיכו לעבוד גם ככה. במיוחד תגבור הבלימה, שממשיך להתקיים גם מיד לאחר כיבוי המנוע לחלוטין.

אתה טועה, עם יש לך בלמים חזקים מספיק ואתה לוחץ על הדוושה מספיק חזק המנוע יכבה כמעט מיד אחרי הלחיצה על הדוושה כי הגלגלים המניעים ינעלו ויעצרו את המנוע.

ונניח שגם עכשיו תסובב את ההגה לצד כדי להתחמק מהמכשול ותעזוב את הברקס, הגלגלים המניעים ישארו נעולים וגם לא תצליח להתחמק מהמכשול.

לדעתי אין שום מצב לייצב את הגוף כאשר רגל שמאל לוחצת על הקלאץ'. זה פשוט רחוק מדי. אם הגוף לא מיוצב, גם אין הרבה סיכוי להפעיל את ההגה בזמן הבלימה, ואז מה בדיוק מועיל לנו ה ABS ?

אם זה רחוק מידי בשבילך, אולי אתה יושב רחוק מידי?

בלי קשר ל ABS, לפעמים אתה חייב לשחרר את הבלמים במהלך בלימת החירום כדי להתחמק ממכשול, כאשר ברור שלא תספיק לעצור לפניו. אני רוצה לראות מישהו שמצליח לשחרר את הבלם עם רגל ימין כשרגל שמאל עדיין על הקלאץ'.

למה לא? אני מוכן להראות לך את זה.

ושוב, כמו שכבר אמרתי קודם בנוגע להתחמקות ממכשול, אם המנוע נכבה, הוא גם ינעל את הגלגלים המניעים וזה יגרום להחלקה וימנע ממך להתחמק ממכשול.

מקסים.

• תוכן חדש...