Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש המלצה לאולר עבודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

במסגרת העבודה שלי יוצא לי הרבה לחתוך חבלים קרטונים וכל מיני. עד היום השתמשתי באולר שוויצרי אבל זה צ'יקמוק. הנעילה שלו חלשה והפלדה שלו מאבדת את החדות מהר.

אני מחפש לקנות אולר לעבודה. שישאר חד. נעילה טובה. רצוי (ממש לא חובה) שיפתח ביד אחת. ושיהיה ברור שהוא לעבודה ולא לחתוך דברים אחרים. התקציב: עד 400 ש"ח בלחץ.

שאלה נוספת (ואולי קודמת), האם יש בעיה חוקית להסתובב עם אולר בעל להב עד 10 ס"מ? מה האורך המותר?

תודה...

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

לפני פחות משנה קניתי לדרמן CHARGE XTI (הדגם עם הידיות טיטניום), שנחשב הטופ של לדרמן, + נרתיק עוק והסט ביטים הנוסף, ב350 שקל מחנות באיביי כולל משלוח אוויר לארץ, כמובן שהכל בקופסא מקורית של לדרמן עם אחריות בין לאומית והכל.

פורסם

יש בעייה חוקית להסתובב עם סכין בעלת להב ננעל שאורכו מעל 10 ס"מ.

כל עוד אתה מגביל את הנשיאה והשימוש בו לצרכי עבודה בלבד, ולא נכנס איתו למקום ציבורי, עקרונית לא תהייה לך בעייה.

קצת קשה למצוא אולר שנראה ל"עבודה בלבד".ועוד קשה למצוא אולר\סכין איכותי מספיק כדי לעמוד בעומס של חיתוך קרטונים וחבלים יום יום.

עקרונית, אני ממליץ לך להתעמק בסכינים העשויות מפלדת S30V, ההעדפה האישית שלי מהתחום מניסיון כסכין עבודה היא ה-""ODYSSEY של BUCK.המחיר קצת מתחת ל-400 שציינת, נעילה טובה, פלדה איכותית(S30V), מחזיקה חוד בלי השחזה כמה חודשים טובים לאחר הקנייה.חור פתיחה גדול בלהב לפתיחה ביד אחת, למרות שהלהב ניתן ל"הקפצה" החוצה בתנועה חזקה של היד, דורש תרגול (באזור ריק מאנשים וחיות) אבל עובד יופי.ניתן להשיג בארץ בריקושטים פה ושם עדיין.

עוד המלצות, רעיונות ותשובות תוכל לקבל בפורום סכינים למבינים שבחתימה שלי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תודה על התגובה המהירה.

יש לי לדרמן. הוא כבד ואני לא מסוגל להסתובב איתו כל היום.

mormaish, אתה מדבר עם הדיוט בתחום. באיזה דגם מדובר והיכן לקנות?

שוב תודה

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
יש לי לדרמן. הוא כבד ואני לא מסוגל להסתובב איתו כל היום

קצת הגזמת , לא ?

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

מצחיק. בדיוק ההגדרה של מה שעשיתי לפני כ- 20 שנה. אותן פעולות של חיתוך חבלים, קרטונים ורצועות שזורות. הייתי בוקר באלפים בשוויץ. עבודה קשה פיזית, אך גם קשה נפשית. רוב הזמן אתה בהרים, מבודד ומוקף בהמות מטומטמות וחלקן מסוכנות. היינו מסתובבים עם סכינים של חברת Gerber ושל חברת SIG. סכינים מעולות, עמידות ואמינות. הן היו די דומות ואני רק יכול להמליץ לך ללכת על להב עם פלדה לא מוקשה מדי: יש למוקשות יתרון שהחדות מחזיקה הרבה זמן, אבל לאחר שהיא הופכת קהה ומאבדת חדות (וזה יקרה בסוף), יהיה לך קשה מאד ללטש. היינו מחזיקים אבן ליטוש בנרתיק מיוחד על החגורה ומלטשים פעם ביום. נסה למצוא חומר ב- google עליהן. אולי הן עוד קיימות.

פורסם

^שתיהן עוד קיימות, אבל לגרבר אין מבחר הולם במחיר שהבחור ביקש, ולסיג יש רק להבים קבועים למיטב ידיעתי, ועם זה פשוט לא כדאי לצאת מהבית לעבודה:shock::roll:.

בנוסף המחירים בארץ משוגעים לגמרי, ועדיף אם כבר להזמין מחו"ל ולהתפלל שלא יהיו בעיות עם המכס.

נסה להביט באתר טונדרה ובאתר קיפלט-ארם,ולסנן את המבחר.

פורסם

לחתיכת חבלים, אין כמו לדרמן wave.

נכנס בתקציב שלך גם.

איטלקיות שובבות שעושות בלאגן :lol:

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

• ספונסר פורום
פורסם

הבחור לא ביקש לדרמן. זה לא נוח לאנשים מסויימים להשתמש בלדרמן לפעילות שוטפת, ועדיף משהוא בנוסף או ללא לדרמן כלל.

אישית אני מחובר ללדרמן שלי כמו תאום סיאמי, אבל זה לא חשוב.לפותח השירשור לדרמן לא יעזור, בואו נחשוב על עוד אופציות.

מעבר לאתרים שהפניתי אותך אליהם, ישנם את החברות הגדולות של ייצור סכינים בחו"ל.שווה לחפש את החברות האלה בגוגל ולהסתכל בעמוד הבית שלהם,ולחפש דברים שימצאו חן בעיניך במיוחד.שמות כמה מהחברות:

cold steel, benchmade, spyderco,kershaw,CRKT(colombia river knife & tool),ka-bar,ועוד ועוד.

בחיפושיך שים לב לדבר אחד: סוג הפלדה.לצרכיך כל סכין מפלדת 440A או 440C לא תתאים!!פלדה דרעק שמאבדת את החוד שלה מהר מאד מניסיוני האישי, עם כמה כלים מהחברות שציינתי בעבודתי כמחסנאי(בנדים, חבלים,ניילון נצמד, קרטונים...שוחק סכינים יופי).הפלדה שהכי אהבתי מניסיון היא ה-S30V,על הבאק אודיסיי.פלדות אחרות אני לא כל כך מכיר.

נסה גם את הסכינים של לדרמן, 2 הדגמים האלה:

א' , ב'

פורסם

מינסיון בעבודה.

היה לי "SOG" לדרמן "סופר טול 1+2 " "WAVE" ועוד דגם אחד (שהיה הכי מחורבן) והוא גם הכי זול. והיה גרבר.

ה"SOG" נשבר 3 פעמים בגלל הגלגלי שיניים שלו. והוחלף ללדרמן WAVE. שגם נשבר פעם אבל היה הרבה יותר אמין.

"WAVE" מצויין. נוח ביד אחת. חזק. ומעולה לעבודה מסיבית.

הסופר טול 1 נוח. קטן . וחביב ככלי חירום. לא עבודה.

הסופר טול 2. הרבה יותר נוח. ויעיל.

הגרבר. (לא וכר את הדגם) קיבלתי מהעבודה. שברתי המון פעמים את הפלייר (מעל 10 פעמים). והוחלף בסוף ללדרמן סופר טול 2. (שעד היום עובד. צריך השחזה. אבל עובד)

עם אתה מחפש להב נוח. ועם יד אחת אז מבחינת הפליירים הבחירה היא WAVE.

אבל לSOG ראיתי שיש עם להבים. תחפש בחניות הריקושט. וכו סכינים. (אבל לדעתי תהיה לך יותר בעיה להסתובב איתו. מאשר עם לדרמן)

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אולי איזו סכין יפאנית טובה עם להבים יותר טובים , ולהחליף כשנשחק.

כמה שזה לא כיף כמו הסכינים שהציעו לך למעלה זה אולי הפתרון היעיל ביותר בשבילך.

פורסם

לחלק מהאנשים לא נוח לסחוב לדרמן. עובדה. מעיק להם בחגורה\כבד להם בכיס.

אני שוב אפנה את פותח השירשור לפורום סכינים למבינים.שם גם יש חברים עם סכינים למכירה.

• תוכן חדש...