Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי יום רביעי תאונה באשמתי, לקחתי רוורס ביציאה מרחוב ללא מוצא, לא הסתכלתי מספיק טוב, טס איזשהו אידיוט ללא אורות, לא ראיתי אותו ונכנסתי בו. הנזק לאוטו שלי גדול, לאוטו שלו מספר שריטות ועיקום על הדלת.

האם בעת דיווח למשטרה על התאונה אני יכול להיענש על זה שהתאונה באשמתי? נקודות? קנס? מה ההשלכות של דיווח ואי דיווח במקרה כזה?

פורסם

האופציה היחידה שאני מכיר ממקרים כאלו היא שלילה.

נהג חדש ייענש בצורה יותר חמורה.

אני מניח שיש נפגעים אחרת מה הטעם לדווח למשטרה?

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

אם אין פגיעות בגוף מספיק דיווח לביטוח.

בכל מקרה פרט למקרים מאוד נדירים מי שנסע ברוורס אשם כי הוא עובר על התקנה של נסיעה ברוורס ללא סיבה.

פורסם

אבל לא ביצעת עבירה חמורה, ולכן אין סיבה שתיענש. לא נסעת נגד כיוון התנועה. אם היה חשוך והוא לא הדליק אורות אז זה דווקא אשמתו. אפשר לומר שהענקת זכות קדימה לבאים בכביש, אך הוא לא הדליק את אורותיו בחושך, או בזמן שהחוק קובע שצריך, ולכן הוא אשם, היית מתנגש בו גם בנסיעה קדימה.

אם החוק לא מורה על הדלקת אורות בזמן שהתרחשה התאונה, אז האשמה היא שלך על כך שלא נתת זכות קדימה.

פורסם
אבל לא ביצעת עבירה חמורה, ולכן אין סיבה שתיענש. לא נסעת נגד כיוון התנועה. אם היה חשוך והוא לא הדליק אורות אז זה דווקא אשמתו. אפשר לומר שהענקת זכות קדימה לבאים בכביש, אך הוא לא הדליק את אורותיו בחושך, או בזמן שהחוק קובע שצריך, ולכן הוא אשם, היית מתנגש בו גם בנסיעה קדימה.

אם החוק לא מורה על הדלקת אורות בזמן שהתרחשה התאונה, אז האשמה היא שלך על כך שלא נתת זכות קדימה.

הבעיה היא שלא ניתן להוכיח שהרכב השני נסע בלי אורות.

בכל מקרה, יציאה מרחוב ברוורס זה גם תמרון לא בטיחותי שלא מנקה את הפוגע מרשלנות תורמת משלו למקרה (אם לא העיקרית...).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

התאונה היא באשמתי בכל מקרה, אין ספק בכך. גם אם אני אצליח להוכיח כי הוא נסע בלי אורות, אולי הוא עבר עבירה אבל זה לא מוציא אותי נקי. השאלה היא האם יש לרשיון שלי סכנה כלשהי בעת דיווח למשטרה. וגם אם לא לרשיון, אז האם אני צפוי לקבל קנס או נקודות?

פורסם

אני מקווה שתקבל איזה כתם קטן במשטרה רק כדי שתבין את חומרת המעשה שלך.

לצאת מרחוב ברוורס זה המעשה הכי טפשי שיש במיוחד אם זה בלילה.

אני גר ברחוב ללא מוצא וכל פעם אידיוט אחר קופץ לי בהפתעה של רוורס בדיוק שאני פונה לתוך הרחוב וכל הזמן זה מסתיים בכמעט תאונה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אני לא צריך כתם מהמשטרה בשביל להבהיר לי כמה טיפשי מטומטם וחסר הגיון זה היה לעשות את זה, תאמין לי. יש לי כתם הרבה יותר כואב מהמקרה. וגם אם אני אוכיח לך שהסתכלתי לפחות פעמיים, ושהאורות שלו היו כבויים, זה לא תירוץ. זה לא תירוץ לשום דבר, ותאמין לי שאני מודע ב200% לחומרת המעשה.

מה שאני צריך זאת תגובה עניינית לנושא, ועדיף אפילו תשובה מנסיון של בנאדם שעבר מקרה דומה.

פורסם

פגיעות גוף היו?

אם כן יש אפשרות לערב משטרה, אם לא היו פגיעות גוף אין סיבה לערב משטרה והכל יסגר בין חברות הביטוח.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אני מקווה שתקבל איזה כתם קטן במשטרה רק כדי שתבין את חומרת המעשה שלך.

לצאת מרחוב ברוורס זה המעשה הכי טפשי שיש במיוחד אם זה בלילה.

אני גר ברחוב ללא מוצא וכל פעם אידיוט אחר קופץ לי בהפתעה של רוורס בדיוק שאני פונה לתוך הרחוב וכל הזמן זה מסתיים בכמעט תאונה.

למה אתה מאחל לאנשים לקבל כתם במשטרה? אם לא היו נפגעים , הסיפור ייסגר בביטוח.

הבחור למד את הלקח שלו...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

בתאונות שרק נגרם נזק לכלי הרכב ואין נפגעים כלל, אין צורך לדווח למשטרה.

מדווחים לחברת הביטוח את הפרטים של הרכב השני.

כלומר: אתה תדווח לביטוח שלך מה היה ותתן להם את הפרטים של הרכב הנפגע.

והוא יתן לביטוח שלו את הפרטים שלך ומה היה.

בדרך כלל חברות ביטוח סוגרות עינינים כאלה בינם לבין עצמם ולך ישאר לשלם את ההשתתפות העצמית וכמובן "קנס" על כך ששנה אחרי כן, הביטוח שלך יהיה יקר יותר.

אבל מספיק שיש מישהו שנפגע קלות והחליט להתפנות לבית-חולים, (אפילו על סתם מכה יבשה), אז כבר יש דיווח מבית החולים על נפגע בתאונת דרכים ודיווח זה מגיע גם למשטרה. הענין הוא שמי שמחליט להגיע למיון בגלל תאונה, צריך לשלם עבור הבדיקות והטיפול. הדרך היחידה לא לשלם עבור הבדיקות היא להביא אישור מהמשטרה על כך שדווח על תאונת דרכים. כלומר מי שנפגע, הולך למשטרה, מדווח על מה היה בתאונה, מקבל טופס מהמשטרה על הדיווח ואת הטופס הזה מוסר לבית-החולים במקום תשלום על האישפוז/בדיקות/מיון. כך בעצם המשטרה כבר יודעת על התאונה וכדי לסגור מעגל הם מזמנים אותך למסור את גירסתך על התאונה.

בכל מקרה שמדובר רק בנזק לכלי רכב, אין צורך לדווח למשטרה. גם אם מדווחים - זה מקוטלג תחת הכותרת "נ.ב" כלומר "נזק בלבד". סביר להניח שבמקרים כאלה המשטרה לא ממש תעשה משהו מיוחד כי בסופו של דבר כל העיסוק הזה מפריע להם לנוח.

במילים אחרות, כשיש נפגעים שולחים גם בוחן למקום שינסה לאמת בנתונים אובייקטיביים מהשטח מה באמת קרה.

במקרים של תאונות נזק, מדובר בעיקר במלחמת גירסאות של פוגע ונפגע והיות וכבר עבר זמן רב מהתאונה וכלי הרכב הוזזו, אין להם אפשרות אובייקטיבית לבדוק מה היה המצב בשטח בזמן התאונה.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אם ברגע התאונה לא הוזמנה משטרה הם מבחינתם לא מתערבים.

עכשיו זה עיניין של הביטוחים.

וכמו שאמר קודמי, ברגע שיש נפגעים הולכים למשטרה נותנים פרטים והם מוצאים טופס אישור תאונה

וגם במקרה הזה לפי מה שידוע לי המשטרה לא נותנת דוחות, משפטים וכדומה.

פורסם

טכנית, אם המשטרה הייתה צריכה להתעסק בכל פגוש שהתעקם במדינה הזאת היא הייתה קורסת (לא שעכשיו היא מתפקדת איי איי איי).

לכן, אם לא היו נפגעים בנפש, ולשני הצדדים ביטוח ורישיון כנדרש ובתוקף, זה ממש לא מעניין אותם.

• תוכן חדש...