Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ESP באודי A3 - מה זה בעצם אומר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי אודי a3 שנת 2002. בבורד מעל הרדיו ישנו כפתור של ESP . כאשר אני לוחץ על הכפתור מופיע לי באמצע עיגול הטורים של הרכב מן עיגול עם חץ ובאמצע סימן קריאה. רציתי לשאול מה מטרת ה-ESP? מונע החלקות על כביש רטוב? ושאלה חשובה . האם אני צריך ללחוץ על הכפתור על מנת להפעיל את ה ESP או לחלופין ה ESP עובד קבוע ומתי שאני לוחץ עליו ונדלקת המנורה בעצם אני מבטל את הESP?

בתודה מראש לעוזרים,

רועי.

פורסם

ESP היא מערכת למניעלת החלקה,לאו דווקא על רטוב.

ברגע שאתה לוחץ אתה מבטל את המערכת הנ"ל.

Skoda Superb Elegance 1.8 TSI

Alfa Romeo 159 2.4JTDm 20V 200hp

פורסם

רועי ערב טוב,

ללא ספק את התשובות לכל השאלות תוכל למצוא בספר הרכב.

הפירוש החופשי למערכת ה-ESP הוא Electronic Stabilisation Program.

בעברית - בקרת יציבות.

כאשר המנורה בלוח השעונים כבויה המערכת פעילה ואין צורך בהתערבות מצד הנהג.

כאשר אתה לוחץ על הכפתור והמנורה דולקת מערכת ה-ESP כבויה - מבוטלת - ולא פועלת.

פורסם

אצלי בליאון זה נקרא TCS

Traction Control System.

תשאיר את המערכת דולקת אלא אם כן אתה מרגיש שהיא מסרסת את ההנאה בנהיגה:)

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם

TCS (מערכת בקרת משיכה, שדואגת למנוע החלקה בהאצה) ו-ESP (מערכת בקרת יציבות,

שדואגת למנוע החלקה תמיד) זה לא אותו דבר.

לפותח השרשור: כשמערכת בקרת היציבות מנותקת, נדלקת נורית בלוח המחוונים. מומלץ להשאיר

את ה-ESP דולקת (נורית כבויה), זוהי מערכת בטיחות שיכולה להציל אותך במקרה חירום.

פורסם

סתם מוסיף על מה שרועי אמר לאלו שלא כלכך הבינו

TCS - בקרת משיכה : מונעת ממך לסחרר גלגלים (לפרפר) זהו ! לא עושה כלום מלבד זה, רק מונעת ממך לפרפר

ESP - בקרת החלקה : מונעת ממך לפרפר (בעצם מכילה גם TCS לכל דבר) בנוסף היא בולמת גלגלים בצורה דינאמית לפי הצורך ובכך מונעת ! היגוי יתר ותת היגוי !!

בעוד TCS היא מערכת טובה אבל לא מטורפת כי לעשות את העבודה שלה לנהג קל מאוד (להוריד רגל מהגז) ESP זה מערכת שטכנית אין לה תחליף, נהג לא יכול לבצע את העבודה שלה גם אם הוא הכי מיומן בעולם (אין את האפשרות הטכנית לבלום גלגלים בנפרד)

פורסם

אני קורא את כל האותיות האנגליות האלה ואומר לעצמי :

איזה נהגים יש היום?

אין ולא יהיה כמו הנהגים של פעם .

בעבר אדם שרצה להוציא רישיון היה שואף ללמוד את תורת המכונאות.

הנהג נשם וחיי את הרכב הוא הרגיש כל דבר ודבר.

(אני רואה את זה בבירור אצלנו באגד , כל הנהגים הוותיקים של 35 -40 שנים).

היום הנהג מוציא רישיון נהיגה ולא יודע לבדוק אפילו מים ושמן.

אני לא כותב זאת על מנת לפגוע באף אחד מכם !!!

זאת דעתי בלבד.

ירון מאיר

פורסם

בעבר נהגים נהרגו בתאונות של 60 קמ"ש היום יוצאים חיים מתאונות של 150 קמ"ש...מה זה קשור בכלל ?

בעבר כל בלימה על רטוב וסיבוב יחד היתה מסתיימת בעמוד היום בעזרת ABS מודרני אתה בכלל לא מבין עם איזה מצב התמודדת לפני 30 שניות....

הכי מסוכן על הכביש - זה אותם נהגים ישנים שלא מבינים שהטכנולוגיה טובה מהם....

לא מתכוון לפגוע באף אחד כמובן :wink:

גם נהג הכי מיומן ביקום כולו - לא יוכל לבצע עבודה של מערכת ABS מודרנית (איכותית...יש גם מערכות זולות וגרועות)...מסיבה פשוטה, אין לך את היכולת לקבל מידע מתי כל גלגל ננעל, ואין לך יכולת להפחית בלימה ספציפית לאותו גלגל !!.....

אני מציע לך לראות סירטון בוידאו גוגל של טיף נידל....על ESP, לראות איך נהג שלכל הדעות מיומן בצורה קטלנית ....מאבד יגואר כאילו אין מחר בתרגיל התחמקות ממכשול, ואיך אם ESP הוא מבצע את זה כאילו זה לא סיפור גדול....

פורסם
אני קורא את כל האותיות האנגליות האלה ואומר לעצמי :

איזה נהגים יש היום?

אין ולא יהיה כמו הנהגים של פעם .

בעבר אדם שרצה להוציא רישיון היה שואף ללמוד את תורת המכונאות.

הנהג נשם וחיי את הרכב הוא הרגיש כל דבר ודבר.

(אני רואה את זה בבירור אצלנו באגד , כל הנהגים הוותיקים של 35 -40 שנים).

היום הנהג מוציא רישיון נהיגה ולא יודע לבדוק אפילו מים ושמן.

אני לא כותב זאת על מנת לפגוע באף אחד מכם !!!

זאת דעתי בלבד.

ירון מאיר

נו, אז חסכו למשתמש ברכב דאגות שאינן רלוונטיות לאופן השימוש. לבכות על זה זה כמו לבכות על כך שמשתמשי Office לא מבינים יותר בתכנות, כי פעם בלי להבין בתכנות לא יכולת לבנות שום אפליקציה...

צרכנים לא צריכים "לנשום רכב" הם צריכים להגיע מ-א' ל-ב' והיום הם עושים זאת עם סיכוי הרבה יותר גדול שהרכב לא יתקלקל ושהם יישארו בחיים במקרה של תאונה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...