Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אי ציות לתמרור עצור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום.

היום בבוקר תפס אותי שוטר בטענה שלא עצרתי בעצור.

באותה הצומת היה לי תמרור עצור, ואני עצרתי עצירה מלאה למשך 3-4 ובידעה שיש שוטרים בצמתים האלו. לאחר העצירה התקדמתי לצומת בגלישה ועצרתי שוב. לאחר מכן נתתי גז ופניתי שמאלה קצת מהר. פתאום נגש אלי שוטר שחוסם לי את הכביש ושואל אותי למה לא עצרתי, כמובן שאמרתי לו שעצרתי והוא אמר לי לעמוד בצד. ניתן להוסיף כי היתה משאית שבדיוק חנתה שם וחסמה את שדה הראייה של השוטר בוודאות. (יכול להיות שהוא עצר גם את המשאית). לאחר שעצרתי הוא ביקש רישיונות ואמר לי שהוא רוש/ם לי דו"ח הוא התחיל לרשום את הדו"ח ואני ממשיך להסביר לו שכן עצרתי בעצור ואפילו פעמים.

בצומת מולי היה רכב מסוג סוזוקי סוויפט אדומה שראתה בברור שעצרתי. אז חשבתי להעזר בה בתור עדת ראייה. וסיפרת על כך לשוטר לאחר כמה שכנועים שבאמת עצרתי השוטר אמר לי שהוא מוותר לי על הדו"ח ואני יכול לנסוע. שאלתי אותו שוב "אתה רשמת לי דו"ח" והוא אמר לי "לא". למרות שהוא התחיל לרשום משהו בפנקס שלו.

עכשיו אני באמת מקווה שהוא לא רשם ובמידה וכן אז שיבטל. בכל מקרה אני לא התבקשתי לחתום על כלום ולא נאמר לי שאני יקבל דו"ח וגם לא בדואר. שאלתי היא האם יש אפשרות לבטל דו"ח שנרשם, הרי ראיתי אותו רושם. ובמידה וכן קבלתי דו"ח על משהו שלא עשיתי,מה עלי לעשות?

תודה,איציק.

פורסם

מעניין.

בדיוק לפני שנה, ביום הזיכרון, חבר שלי גם כן נתפס ע"י שוטרת בטענה שלא עצר בתמרור עצור

למרות שהוא טען שהוא עצר עצירה מוחלטת, ובפרט שהוא ראה את השוטרת שעומדת שם,

היא טענה שאחרי שעוצרים צריך להמתין כמה שניות, שאם לא כן זה לא נחשב לעצירה מוחלטת.

לצערי לו היא לא ויתרה.

כיון שזה היה הדו"ח הראשון שהוא קיבל בכל תולדות חייו, הוא לא התעקש יותר מדאי.

אבל באמת מעניין לדעת, האם יש חובת המתנה לאחר העצירה? לא שמעתי על זה עד אז.

(כמובן שכיום כשאני רואה שוטרים, אני עוצר ולא זז עד שאני לא מקבל הוראה מפורשת ...)

פורסם

עצם העצירה אמורה לגרום לך להמתנה של שניות ספורות וזאת ע"מ שתוכל לבחון את הצמת(גם אם אין שוטרים שאורבים :wink: ).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
עצם העצירה אמורה לגרום לך להמתנה של שניות ספורות וזאת ע"מ שתוכל לבחון את הצמת(גם אם אין שוטרים שאורבים :wink: ).

בחינת הצומת אפשרית פעמים רבות גם בלא עצירה מוחלטת, ולפי הבנתי תכליתה של העצירה המוחלטת היא בכדי למנוע

מצב שתעשה תסריקה מהירה מדאי על ידי הנהג, ולכך בכל מצב שהיתה עצירה מוחלטת, ולא ניתן לומר שהנהג יצא לצמת

בצורה לא אחראית, ושהוא יכל בצורת נסיעתו לסכן את עצמו את הולכי הדרך האחרים, די בכך, עיקר מה שלא הבנתי, האם

ישנו זמן המוגבל בחוק שאומר שלאחר העצירה צריך לעמוד במקום 2, 3, או שיעור זמן מסויים אחר קצוב, או לעצם ענין

העצירה די בעצירה עצמה אף ללא שיהוי זמן.

בתודה

פורסם

תמרור עצור זה עצירה מוחלטת שהיא צריכה להיות עצירה מוחלטת ונתינת זכות קדימה

לעצור את האוטו (למתקשים - 0 קמ"ש) ולתת זכות קדימה לרכבים החוצים

אין כאן בשום חלק מההוראה מילה אחת על אורך העצירה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

משך השהייה לא משנה לי, גם ככה חכיתי 3 שניות. אבל אני חושש מהאפשרות שאני אקבל בכל זאת את הדו"ח כי ראיתי אותו רושם. במידה ואני מקבל דו"ח לא צודק. מה עלי לעשות? והאם בכלל יש אשרות לבטל דו"ח שנרשם? אולי הוא רק רצה להרגיע אותי?

אפשר להוסיף שזה היה ברחוב הקישון פינת וולפסון בת"א.

תודה, איציק.

פורסם

סביר להניח שאם הוא לא רשם את הדוח ונתן לך אותו במקום אז לא תקבל אותו בהמשך.

לדעתי מה שהוא עשה באותו הרגע הוא רשם את הפרטים ומילא אותם בדוח פעולה משטרתי, שאותו שוטר מוסר ליומנאי בתחנה בסיום המשמרת.

בדוח הזה, רושמים את פרטי הנהג, הרכב שהוא נהג בו ולעיתים גם את יושבי המכונית.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
בחינת הצומת אפשרית פעמים רבות גם בלא עצירה מוחלטת, ולפי הבנתי תכליתה של העצירה המוחלטת היא בכדי למנוע

מצב שתעשה תסריקה מהירה מדאי על ידי הנהג, ולכך בכל מצב שהיתה עצירה מוחלטת, ולא ניתן לומר שהנהג יצא לצמת

בצורה לא אחראית, ושהוא יכל בצורת נסיעתו לסכן את עצמו את הולכי הדרך האחרים, די בכך, עיקר מה שלא הבנתי, האם

ישנו זמן המוגבל בחוק שאומר שלאחר העצירה צריך לעמוד במקום 2, 3, או שיעור זמן מסויים אחר קצוב, או לעצם ענין

העצירה די בעצירה עצמה אף ללא שיהוי זמן.

בתודה

אם התקינו בצמת מסויימת תמרור עצור סימן שיש סיבה די טובה לכך.

1. שדה ראיה מוגבל.

2. תנועה ערה.

3. צמת לא אחידה.

ועוד...

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לדעתי מה שהוא עשה באותו הרגע הוא רשם את הפרטים ומילא אותם בדוח פעולה משטרתי, שאותו שוטר מוסר ליומנאי בתחנה בסיום המשמרת.

בדוח הזה, רושמים את פרטי הנהג, הרכב שהוא נהג בו ולעיתים גם את יושבי המכונית.

ל'

ואיך זה יכול לפגוע בי, כלומר מה זה נותן לו שהוא מעביר את הפרטים שלי?

פורסם

לא יכל לפגוע בך.

לדוגמא כאשר שרתתי במשטרה (משמר הגבול) לפני מספר שנים, כאשר חלילה היה פיגוע היו מבקשים מאחד מאנשי הסגל שיבדוק את הרשומות כדי לבדוק אם המחבל עבר באותו מחסום.

בתום המשמרת היינו מעבירים את הדוחות שנכתבו, הטפסים, ודוחות העיכוב לקצין התורן והכל תוייק.

שורה תחתונה

אין לך ממה לחשוש.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

מוזר, מורה הנהיגה שלי אמר לי שתמרור עצור מחייב עצירה מוחלטת של 3 שניות לפחות, לפי החוק.

:-\

פורסם
אם התקינו בצמת מסויימת תמרור עצור סימן שיש סיבה די טובה לכך.

1. שדה ראיה מוגבל.

2. תנועה ערה.

3. צמת לא אחידה.

ועוד...

כל זה נכון, אבל הרי כשיש קו עצירה או מעבר חציה וכו' צריך לעצור לפני מקום היציאה לצומת,

ופעמים רבות במקום העצירה אין את האפשרות לראות את התנועה,

ובמקרה זה כוונת המחוקק שתתקדם באיטיות תוך כדי בדיקת התנועה.

ז.א. שאין עיקר כוונת המחוקק, שבמקום שיש תמרור עצור, יבדוק הנהג את מצב התנועה

דוקא במצב עמידה מוחלטת, אלא שכדי שהבדיקה תיעשה ביסודיות יתירה, יש לעצור קודם

את כלי הרכב לחלוטין, וכך הסיכויים גבוהים יותר שבדיקת התנועה תיעשה כהלכה,

אולם חובת הבדיקה איננה דוקא במצב עצירה, כך שנראה לעניות דעתי, שאין הגיון בקציבת הזמן

לעצירה מוחלטת.

• תוכן חדש...