Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כרגע נוסע על רכב שבעל הרכב נפטר.

לקחתי את הרכב מחבר שלי עם רישיון רכב בתוקף ועשיתי לו ביטוח.

בתחתית הרישיון רכב כבות שהרכב משועבד לחברת ביטוח "מגדל".

אם יש לי רישיון רכב בתוקף האם אני מוגבל לנהוג עליו בגלל השיעבוד?

אין צו ירושה ככה שהרכב לא עבר לשום גוף או אדם פרטי.

פורסם

אין שום הגבלה פרט לעובדה שאי אפשר למכור את הרכב לפני הסרת השיעבוד.

כמו כן, חברת הביטוח "מגדל" רשאית לקחת את הרכב לעצמה לצורך כיסוי חוב של הבעלים הרשומים של הרכב.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

1. שיעבוד, כמו שכתב דיסקבר, לא מגביל אותך בשום דבר חוץ ממכירה (וגם זה לא בטוח).

2. אם החוב בגינו הרכב שועבד כבר שולם, יש לפנות לבעל השיעבוד ("מגדל") ולבקש מהם להסיר את השיעבוד לאלתר.

3. בכל מקרה הם לא יכולים לעקל את הרכב פיזית בלי לשלוח התראות בדואר רשום לבעל הרכב לפני כן.

4. רכב בבעלות אדם שנפטר - אסור לנהוג עליו בלי שום קשר לשיעבודים. יש לחכות לצו ירושה ואז להעביר בעלות ליורש (לא מפסידים "יד" במקרה כזה, אגב. זה די חדש), ואם יש צורך לנהוג ברכב בינתיים אני חושב שבעיקרון יש צורך בפניה לבימ"ש בבקשה לאישור (הניתן לנהגים ספציפיים).

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מוסיף שאלה :

אני רוצה להחליף את האוטו שלי ואני הולך לקנות אוטו אחר משנתון יותר מתקדם איך אני מברר אם הרכב משועבד למישהו או למשהו?....עיקולים וכדומה?...

וגם אם מישהו יכול לשים פה קישור למדריך כזה שמסביר מה צריך לבדוק כשהולכים לקנות אוטו וכו'...

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11

תודה!

פורסם

ארז, לצערינו זה לא תמיד המצב.

יש מקום שאפשר לבדוק אם לא קיים על הרכב שיעבוד, כמדומני זה אצל רשם המשכנות, אבל אל תתפוס אותי במילה.

השאלה הזו נשאלה רבות בפורום בעבר, וחיפוש פשוט יעלה עשרות תשובות לשאלה הנ"ל.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

מה זאת אומרת לא תמיד המצב ככה?

במצב נורמלי, כשאתה לא מתעסק עם נוכלים, המצב הוא כן ככה.

אם אתה בא לסניף דואר תמים לחלוטין, עם אדם תמים לחלוטין, לא תוכל להעביר בעלות בתמימות, אם אתה בא עם נוכל לסניף הדואר שהוא יבחר, ושהוא מכיר את הפקידה, או תתן לו לבחור את הפקידה להעברת הבעלות, ולא תשאל את הפקידה אם הרכב משועבד, אז אתה מחפש צרות.

פורסם

יש לבדוק ב"רשם המשכונות" (יש מספר סניפים בארץ, מספיק לבדוק באחד) - זו הבדיקה הוודאית בנוגע לשיעבודים ועיקולים.

ניתן לבצע את הבדיקה גם בלי להגיע פיזית, ע"י תשלום (27 ש"ח בלבד) באינטרנט ושליחת הקבלה המודפסת (שמכילה קוד ייחודי) בפקס יחד עם מספר הרכב המבוקש, וקבלת תשובה בטלפון+פקס.

נשמע טיפה מסורבל אבל כך בדיוק עשיתי לפני שנה וזה עבד פיקס. תשובה תוך מספר שעות.

יש חברות מסחריות (כמו "טאבו דיירקט" למשל) שמבצעות את הנ"ל בשבילך תמורת עמלה שמנה. לדעתי אין טעם לשלם לסרסורים כאלו. לך ישר לזונה (=רשם המשכונות).

בנוסף יש לשאול את הפקידה בדואר אם אין שיעבודים/עיקולים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

חבר'ה, ברגע שהרכב מעוקל / משועבד לא משנה אם אתם מכירים את הפקיד/ה או אם אתם בעצמכם הפקיד/ה, לא ניתן להעביר בעלות על הרכב.

הבעיה לא מפורטת לפקיד/ה אלא פשוט מצויין כי יש לגשת למשרד הרישוי ובמשרד הרישוי תפורט לכם הסיבה שבגללה לא ניתן היה להעביר בעלות.

פורסם

אף אחד לא אמר לבנאדם את הדבר הכי חשוב (וזה בדוק):

הביטוח בתוקף רק אם בעל הפוליסה הוא בעל הרכב. במידה ועשית פוליסה ואינך בעל הרכב הביטוח אינו בתוקף, וזה עוד לפני העניין של השיעבוד.

פורסם
1. שיעבוד, כמו שכתב דיסקבר, לא מגביל אותך בשום דבר חוץ ממכירה (וגם זה לא בטוח).

2. אם החוב בגינו הרכב שועבד כבר שולם, יש לפנות לבעל השיעבוד ("מגדל") ולבקש מהם להסיר את השיעבוד לאלתר.

3. בכל מקרה הם לא יכולים לעקל את הרכב פיזית בלי לשלוח התראות בדואר רשום לבעל הרכב לפני כן.

4. רכב בבעלות אדם שנפטר - אסור לנהוג עליו בלי שום קשר לשיעבודים. יש לחכות לצו ירושה ואז להעביר בעלות ליורש (לא מפסידים "יד" במקרה כזה, אגב. זה די חדש), ואם יש צורך לנהוג ברכב בינתיים אני חושב שבעיקרון יש צורך בפניה לבימ"ש בבקשה לאישור (הניתן לנהגים ספציפיים).

אני יכול לטעון להגנתי שקניתי את הרכב בלי העברת בעלות כחודש לאחר שהטסט נעשה ולא עשיתי העברת בעלות מכיוון שהרכב היה משועבד ובעל הרכב הבטיח לסדר את השיעבוד ואז נגש להעברת בעלות.

מאז לא שמעתי מהבן אדם.

לא הגיוני לדעתכם?

בכל מקרה,מה העונש על נהיגה ברכב עם טסט וביטוח במידה ובעל הרכב נפטר?

פורסם
אף אחד לא אמר לבנאדם את הדבר הכי חשוב (וזה בדוק):

הביטוח בתוקף רק אם בעל הפוליסה הוא בעל הרכב. במידה ועשית פוליסה ואינך בעל הרכב הביטוח אינו בתוקף, וזה עוד לפני העניין של השיעבוד.

המון מכוניות בארץ בעלות פוליסה בשם שונה מבעל הרכב, על מה אתה מדבר.

פורסם

הביטוח בתוקף רק אם בעל הפוליסה הוא בעל הרכב.

המון מכוניות בארץ בעלות פוליסה בשם שונה מבעל הרכב

אתם עושים סלט קטן (בלי קשר לנושא השרשור): כאשר מעבירים בעלות על רכב, מבלי לעדכן את ביטוח החובה, הוא אינו תקף.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
אתם עושים סלט קטן (בלי קשר לנושא השרשור): כאשר מעבירים בעלות על רכב, מבלי לעדכן את ביטוח החובה, הוא אינו תקף.

בהעברת בעלות ביטוח החובה הקודם פוקע בדיוק מהסיבה שבעל הרכב צריך להיות בעל הפוליסה (או אחד מבעלי הפוליסה).

יש הרבה רכבים שבעל הפוליסה הוא לא בעל הרכב כי את חברות הביטוח מעניין רק שתשלמו. בעיקרון אפשר לעשות ביטוח אפילו על רכב שאינו קיים, כל עוד נכנס לחברת ביטוח כסף מה אכפת להם. אבל כשצריך לשלם אז הם בודקים בציציות ולפי התקנות לא חייבים לשלם למבוטח.

פורסם

ולהלן קישור לפקודת ביטוח רכב מנועי:

http://www.mof.gov.il/hon/2001/law_files/hakadkan/manoey2/tsnh320.upd.html

סעיף 3א: הפוליסה צריכה לבטח את בעל הרכב והנוהג בו.

מבחינה משפטית ייתכן למשל מצב שבו בעל הרכב הוא בן 18 אבל מי שעשה את הפוליסה הוא אביו בן ה50 ובפוליסה יש הגבלות של גיל, נהג צעיר וכו' ואז הפוליסה אינה בתוקף כלל כי אינה מבטחת את בעל הרכב. אדרבא במצב שבו בעל הרכב נפטר שאז יש סתירה ממשית לפקודה! ובכל המקרים האלה חברת הביטוח תמיד יכולה לבוא ולטעון שהיא לא צריכה לשלם.

כדי להמנע ממצבים לא נעימים מומלץ להתייעץ עם סוכן ביטוח.

• תוכן חדש...