Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מניח שהרבה מבעלי ה205 בפורום נתקלו בבעיה זו. אצלי הם עוד סוחבים אך נראים סדקים בפנים הכפתור ורציתי לשאול את דעתכם...האם קיימים כפתורים כאלה העשויים מחומר עמיד יותר מהקיים??

והאם כדאי לחפש כאלה בפירוקיות או עדיף להזמין חדשים??

יום טוב ושקט!

פורסם

יופי, גרמת לי לעזוב את העבודה ולהכנס לפורום :smile:

הבעיה היא לא בכפתורים עצמם אלא במנגנון שמאחוריהם. עם הזמן הוא פשוט הופך קשה מדי, ואז הפלסטיק שלהם נשבר ונסדק. הפיתרון האמיתי הוא, מיד אחרי החלפת הכפתורים לכאלו מעופרת יצוקה, לשמן את הכבלים שיוצאים מאחורי המנגנון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מצטער על העבודה שנזנחה :S

אבל לך חיכיתי :)

בדיוק זאת הבעיה :) כל 3 המנגנונים מאחורי הכפתורים סדוקים בדרגות חומרה שונות...

הכפתור האמצעי ששולט על פעולת האיוורור וכיוונו הכנסת אוויר מבחוץ או פעולת סרקולציה..סדוק אך הבסיס שעליו הוא מולבש נע בחופשיות וכמעט לא צריך להפעיל כוח כדי להזיזו אך שני הכפתורים הקיצוניים זה של החום\קור והשליטה על מצבי האיוורור דיי קשים לסיבוב...ובהם כאמור הכפתורים במצב קשה יותר..

אז אם הבנת אותי :)....איפה אני משיג כפתורים חדשים מעופרת יצוקה?? ולשמן ניתן כמובן עם WD40 את הבסיסים שמתחת לכפתורים שיאפשרו סיבוב יותר רך שלהם???

רב תודות!!! ושוב סליחה על כך שגרמתי לך לעזוב את העבודה :S

פורסם

כמובן.

אני מהצפון הרחוק ועד כמה שידוע לי אתה מהמרכז..

בגדול רציתי לברר איפה אפשר לרכוש כפתורים כאלה שיהיו יותר עמידים מהנוכחיים ואיך אפשר למנוע היסדקות נגיד ואין כפתור יותר עמיד מהנוכחי וכמדומני צביקה כבר אתחיל לזמר לי לגבי הפיתרון..רק כרגע הוא חזר שוב לחזרות :)

תראה אם הכפתורים שיש ברשותך שלמים ואין סימניי סדקים אני מניח שזה פיתרון טוב..

פורסם

35ש"ח

הבעיה בחלק שמחובר אליו שמתחבר לדש עצמו,הוא נסדק בקלות,קונים1ומעבירים מאחד לשני פעם בעונה

פורסם

אמת.

אבל צביקה הציגה בעיה נוספת שבגינה החלק הזה פשוט נסדק מהר בהרבה..

שאת החלק אותו המנגון אמור לסובב פשוט נע דיי קשה...

אגב הבעיה כמובן לא בכפתורים עצמם כמובן הם שלמים ותקינים הבעיה היא בבסיס שלהם במנגנון שעליו הם מולבשים וב"פין" אותו הם אמורים לסובב שנע כאמור דיי קשה...

פורסם

אז אם הבנת אותי :)....איפה אני משיג כפתורים חדשים מעופרת יצוקה?? ולשמן ניתן כמובן עם WD40 את הבסיסים שמתחת לכפתורים שיאפשרו סיבוב יותר רך שלהם???

רב תודות!!! ושוב סליחה על כך שגרמתי לך לעזוב את העבודה :S

אל דאגה.. חזרתי, הבוסית הלכה הביתה :mm_blush:

כפתורים מעופרת יצוקה אין. אפשר לחזק את הפלסטיק הכתום שבפנים עם דבק חזק לפלסטיק ופרופוקסי20 כפיתרון כלשהוא, אבל האמת היא שאם המנגנון שמאחורי הכפתורים עובד כמו שצריך אין צורך בזה.

המנגנון שמאחורי הכפתורים עובד עם מערכת של גלגל שיניים ומנוף שממירה תנועה סיבובית לתנועה קווית, ומושכת כבל פלדה. יש שתי אפשרויות שגורמות לקושי בסיבוב: גלגל שיניים עייף או כבל קשה. את גלגל שיניים מפלסטיק אפשר לגרז עם גריז עדין או ספריי גריז. במידה והכבל הולך קשה - פשוט לקחת WD40 ולהשפריץ לתוך הצינורית בה הוא מושחל. לפעמים צריך גם לעקוב אחריו עד לקצה השני שלו, כדי לגלות שמשהו לוחץ על המנוף שבצד שני ותוקע את העסק, אבל זה כבר ממש לא כיף.

אגב, אם הכפתור שנשבר לך הוא זה שבוחר אוויר חיצוני ואוויר פנימי - חבל. לזה לא מצאתי פיתרון :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

המנגנונים כולם תקינים לחלוטין הבעיתיות היא בשני מנגנונים שנעים קשה מהרגיל וכמובן ב3 כפתורים שבסיסינם סדוקים בדרגות חומרה שונות :)

רב תודות אני אנסה את הטיפים שציינת ואחזור לעדכן :)

ותודה לבוסית כמובן :)

פורסם

הי , אני מתעלק על השרשור בתקווה שהבעיות שלי יוסיפו למידע הקיים על המנגנון הדפקט הזה.

הכפתור האמצעי אצלי תקוע רק על אוויר מבחוץ, והוא גם מסוגל להפעיל את המפוח רק בעצמה מקסימלית.

זה לא כל כך מפריע לי כי גם ככה אין גז במזגן.

הבעיה היא בכפתור השמאלי, שגלגל השיניים שלו נפל למעמקי הדש בורד , ולכן אני לא מצליח לכוון את האוויר על השמשה הקדמית על מנת להעיף את האדים ממנה בחורף(מסוכן).

השאלה שלי האם יש למישהו גלגל שיניים כזה למכור לי, וגם האם אני יכול להשתמש רק זמנית כדי לכוון את האוורור לשמשה, בגלגל השיניים הימני של כוון חום/קור, כלומר האם הוא יתאים למידות גלגל השיניים השמאלי?.

תודה רבה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

• תוכן חדש...