Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לצוות המומחים:

היום כשבאתי לנסוע ראיתי שדולקת לי הנורה של האלטרנטור.

כשפתחתי את המכסה מנוע ראיתי שהרצועה רפויה, וגלגל פלסטיק מתחתיה שבור. לי הוא נראה כמו גלגל שמטרתו למתוח את הרצועה.

שאלותיי:

2. האם אני יכול לדעתכם לקנות כזה גלגל ולהחליף אותו לבד, או שזה יהיה מסובך מדי למתוח את הרצועה.

3. האם אפשר לנסוע ברכב למוסך (ולהסתמך על המצבר) או שהרצועה מחוברת גם למשאבת מים וכד''

4. מה יכול להיות שגרם את הנזק הזה לגלגל.

5. מהי עלות סבירה של גלגל חדש פלוס החלפה, והאם מקובל לשים גלגל מפירוק.

מצ"ב תמונה של הגלגל המפורק ומיקומו ברכב.

תודה רבה על עזרתכם.

נ.ב.

הרכב הוא סיאט קורדובה 99 דיזל, קניתי אותו לפני שבועיים , יד ראשונה טופל במוסך מרכזי.

אוטו001_edited.JPG

אוטו003_edited.JPG

אוטו002_edited.JPG

פורסם

אכן זהו מותחן של הרצועה,עדיף לך לשים אחד כזה חדש לא אמור לעלות הרבה(בסביבות ה 100-200 ש"ח).

יכול להיות שהאוטו שלך עבר קילומטראז' גדול וכשעשו טיימינג אז החליטו לחסוך ולא להחליף את המותחנים וזאתי אחלה דוגמא למה כן כדאי להחליף את כל המותחנים כשמחליפים לאוטו טיימינג.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

אין שום קשר לטיימינג פשוט כשאני מחליף לאוטו שלי טיימינג אז אני על הדרך מחליף את כל המותחנים שיש לי באוטו(גם מותחנים שלא קשורים למערכת הטיימינג) ואת כל זה אני עושה על מנת למנוע את המצב שקרה פה לבחור(להקדים את התרופה למכה).

אני לא חוסך עוד איזה 100-200 ש"ח בישביל מותחן מסכן,אני מעדיך להחליף ולנסוע בראש שקט ולא להיתקע איפה שהוא בדרך.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

ראשית תודה על התגובה.

האוטו כיום על 185K הוחלפה טיימינג ב105K . לפני 10K הוחלף אלטרנטור, האם הם היו אמורים להחליף גם את המותחן? ואם כן כמה זמן אחריות יש עליו (הוחלף אצל היבואן)?

מה יכול להיות שגרם למותחן להיגמר ככה?

פורסם

אין שום קשר לטיפולי טיימינג. המותחן חיצוני וניתן לראותו בעין, להבדיל ממותחנים של טיימינג.

בנוסף - לא תהיה סכנה למנוע אם מותחן כזה יילך - שוב , להבדיל ממותחן טיימינג.

בקיצור - אין מה לקשור בין שני הדברים. זה כמו שעל הדרך בטיפול 10K תעשה אוברול , בשביל ראש שקט.

פורסם
ראשית תודה על התגובה.

האוטו כיום על 185K הוחלפה טיימינג ב105K . לפני 10K הוחלף אלטרנטור, האם הם היו אמורים להחליף גם את המותחן? ואם כן כמה זמן אחריות יש עליו (הוחלף אצל היבואן)?

מה יכול להיות שגרם למותחן להיגמר ככה?

לא סביר שהמותחן הוחלף עם האלטרנטור. 10K זה מעט מדי , אלא אם מתחו את הרצועה יותר מדי. מותחן פלסטיק עשוי להישבר במקרה כזה. בדוק בחשבונית אם הוחף המותחן - אחרת - לא חושב שאתה יכול לבוא בטענות.

פורסם

שמר תחשוב מה שאתה חושב,אני עדיין בדעה שלי! כי לא בכל אוטו ניתן לראות את המותחנים ו"לדעת" מה המצב של המותחן.

לפי דעתי הגלגל נשבר עקב זה שלא החליפו את הגלגל אף פעם ואז היה לו כבר בלאי מועץ ולאחר החלפת האלטרנטור מתחו יותר מידי את הרצועה וזה מה שגמר אותו עד הסוף.

פורסם

מיצובישי רולס - אין קשר לטיימינג. זה מותחן של רצועת אביזרים. בניגוד לטיימינג, המותחן הנ"ל לא יגרום נזק למנוע.

שמר צודק והויכוח מיותר.

Veni Vidi Vici

פורסם

זה לא המותחן

הגלגל של המותחן הוא ממתכת והוא מחובר לזרוע אלומניום עם קפיץ...

הגלגל שבתמונה הוא מפלסטיק ואכן נמצא ליד האלטרנטור...

אבל הוא לא מבצע מתיחה..

מחירו בערך 70-90 שקל אצל שיא יבואנים במסגר 10

• תוכן חדש...