Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגידו, בג'יפים הישנים של צה"ל (הג'פאסים) לא היה משהו דומה?

מן הסתם הבולמים לא היו אלקטרו מגנטיים אבל השימוש בג'יפ הופסק ברוב היחידות מכיוון שתאונות ההתהפכות היו רבות, ונגרמו בעיקר בגלל הבולמים, שלא איפשרו לנהג לדעת מהי נקודת האל חזור.

ואגב, אם מחירם יגיע ל 5K$ לזוג, אז בארץ הוא יהיה בערך פי שתיים ואולי פי שתיים וחצי ויגיע למחיר של 100,000 ש"ח לארבע בולמים, וגם במונחים של רכב שעולה חצי מליון שקל ויותר זה המון כסף...

עוד דבר,

הסרטים קצת הזכירו לי איזה סרט ישן, על חללית שחוטפת ילד מכדור הארץ ולא מצליחה להחזיר אותו חזרה לזמן שבו הוא נחטף אלא רק לאחר כמה שנים והוא נשאר באותו גיל. החללית מסוגלת לעשות כל מיני פעולות שמכופפות את חוקי הפיזיקה ובין היתר גם לטוס במהירות עצומה ולעצור במקום ללא מרחק בלימה ומרחק עצירה, פשוט לעצור במקום... בקרוב אצלנו!

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

"תגידו, בג'יפים הישנים של צה"ל (הג'פאסים) לא היה משהו דומה?

מן הסתם הבולמים לא היו אלקטרו מגנטיים אבל השימוש בג'יפ הופסק ברוב היחידות מכיוון שתאונות ההתהפכות היו רבות, ונגרמו בעיקר בגלל הבולמים, שלא איפשרו לנהג לדעת מהי נקודת האל חזור"

אכן , הג'פסים היו מצויידים בבולמים אלקטרו מגנטיים סודיים אלה (רק מתקדמים יותר) והם נכשלו כיוון שחיילי המילואים שנהגו עליהם חיברו את הבולמים למערכת השמע של הרכב לקבלת צלילים משופרים והדבר גרם לתאונות רבות. ( הגיע הזמן לחשוף את השערוריה).

פורסם

...

הסרטים קצת הזכירו לי איזה סרט ישן, על חללית שחוטפת ילד מכדור הארץ ולא מצליחה להחזיר אותו חזרה לזמן שבו הוא נחטף אלא רק לאחר כמה שנים והוא נשאר באותו גיל. החללית מסוגלת לעשות כל מיני פעולות שמכופפות את חוקי הפיזיקה ובין היתר גם לטוס במהירות עצומה ולעצור במקום ללא מרחק בלימה ומרחק עצירה, פשוט לעצור במקום... בקרוב אצלנו!

הסרט נקרא "נווט מכוכב אחר". עם שרה ג'סיקה פרקר בתפקיד קטן.

בכל מקרה, מישהו חשב על מה יקרה במידה ותהיה תקלה באספקת החשמל למתלים?

פורסם
הסרט נקרא "נווט מכוכב אחר". עם שרה ג'סיקה פרקר בתפקיד קטן.

בכל מקרה, מישהו חשב על מה יקרה במידה ותהיה תקלה באספקת החשמל למתלים?

אותו הדבר שקורה במיקרה של הגה חשמלי...

אגב, גם ב F16 "ההיגוי" מופעל ע"י חשמל. עד כמה שאני זוכר, אין הרבה תקלות באוויר (להבדיל F16 מרכב)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
היי דימה, נראה שנתקלנו באיזו בעיית הבנת הנקרא.

מכיוון שאין לי מושג איזה רכב יש לך [ואני מניח שלא מרצדס S מהשנים האחרונות]לא. יש לי שברולט אימפלה 79'

אני מרשה לעצמי להניח שאתה מתכוון למערכת שאמורה לספק סוג של פתרון ליצירת לואו-רייד [כפי שכתבת פעם באחד השירשורים]אכן כן, רק סהסוג פיתרון הזה הרבה יותר יקר ממערכת הידראוליקה מקצועית כולל הכל, אבל הוא יותר נח להתקנה.בכל מקרה, סיכוי סביר שקיימת מערכת שבאה ומחליפה - בולט-און את מערכת המתלים שלך, אבל אם תסתכל שוב במה שכתבתי תראה שבהודעה שלך חזרת על אותם דברים שאמרתי.

אתה לא מחליף חלק במתלה - אתה מחליף מתלה.

ואם יצרן קיטים ללואו-רייד או וואטאבר מייצר קיט שמחליף לך את המתלה לאחד מבוסס אוויר - אזי לשיטתי אתה מחליף \ משנה את המתלה - אני לא מחליף את המתלה, עם כי רק את הבולם.לאמור, אתה לא בוחר לך בולמ"ז שונה אלא הופך את הרכב על המשקל שלו לשעון על מערכת אחרת שאינה קפיץ ובולמ"ז קונוונציונלי. לא. היא מערכת של כריות אוויר שבמצב רגיל שומרת על האוטו קרוב לרצפה, ובמצב מנופח, בכל גובה שאני אבחר. וכמו שלא אקרא להחלפת מנוע באוטו שלי "שיפור מנוע" כך לא אקרא להחלפת סטראט אצלי באוטו "שינוי בבולמ"ז "

חג שמח וכשר

רון.

מערכת אייר רייד שונה בתכלית ממערכת הידראוליקה. כל מה שאייר רייד עושה זה לשמור על האוטו כמה שיותר קרוב לרצפה, ולתת תחושת לאו ריידר, ובשעת הצורך להעלות אותו בשביל לעבור מכשול או וואטאוור. לאומת זאת, מערכת הידראוליקה בנויה בשביל לתת שואו, ורק בשביל הדבר האמיתי- לאו ריידר כשר למהדרין. מערכת הידראוליקה, שלא כמו אייר רייד, מחייבת חיזוק מסיבי של רכיבי הבודי של הרכב, ושינויי המון רכיבים במתלה לקצרים/ארוכים/חזקים יותר/בעלי צורה אחרת וכו...

מקווה שהבעיה נפתרה,

דימה.

ועכשיו נחזור למטרה שלשמה נפתח השירשור, ואגב, הבולמים של בוז מבוססים על מנוע ליניארי ולא אלקטרו מגנט... טעות שלי.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם
אותו הדבר שקורה במיקרה של הגה חשמלי...

אגב, גם ב F16 "ההיגוי" מופעל ע"י חשמל. עד כמה שאני זוכר, אין הרבה תקלות באוויר (להבדיל F16 מרכב)

גילי

ומה קורה בהגה חשמלי?

אגב - במטוסי קרב יש תקלות, לא מעט אפילו. העניין הוא שכמעט כל מערכת קריטית היא redundent. הסבירות שגם המערכת הכפולה תכשל היא אפסית.

פורסם

כשהגה חשמלי מפסיק לפעול, אין תגבור, אך עדיין יש קשר מכאני בין גלגל ההגה והגלגלים.

זה לא ממש מפריע לך לתפעל אותו במהירות גבוהה (יש יגידו שאפילו להפך!), ולא מסוכן במהירות נמוכה (כי זו מהירות נמוכה...).

במטוסי נוסעים, למשל, הגדילו לעשות ומערכות קריטיות מגובות פעמיים-שלוש ולא רק זה, אלא שהמערכות עצמן שונות - לפחות מבחינה אלקטרונית, משתמשים ברכיבים שונים ותוכנה שונה לכל אחד מעותקי המערכת. במילים אחרות, כשאיירבאס למשל באים לפתח מערכת היגוי אלקטרונית, הם (או קבלני המשנה שלהם) מפתחים שלוש מערכות שונות לחלוטין שמתפקדות בצורה זהה - אך לא סביר בעליל שיהיה את אותו כשל בכולן.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
כשהגה חשמלי מפסיק לפעול, אין תגבור, אך עדיין יש קשר מכאני בין גלגל ההגה והגלגלים.

...

תודה על ההסבר, אבל זו היתה שאלה רטורית.

בהגה מתוגבר חשמלית או הידראולית, למיטב ידיעתי אין הפסקת תפקוד ההגה במידה ומערכת התיגבור הפסיקה לעבודה אלא רק "הגה קשה" יותר.

לעומת זאת, במקרה שלנו, במידה והמתלים מפסיקים לקבל זרם מדובר על אלקטרומגנט שמפסיק לעבוד, מה שאומר שהמתלים ירדו עד הסוף...

פורסם
לעומת זאת, במקרה שלנו, במידה והמתלים מפסיקים לקבל זרם מדובר על אלקטרומגנט שמפסיק לעבוד, מה שאומר שהמתלים ירדו עד הסוף...

שים לב שבהודעה האחרונה שלי תיקנתי את הטעות הנ"ל- הבולמים בנויים על מנוע ליניארי.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

• תוכן חדש...