Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני נוהג בפג'ו 406 2001, אני מאד מרוצה ממנה הכול טוב ויפה, עד לרגע שלפני שבוע התחילו לי בעיות במהלך הנסיעה . במהלך נסיעה שאני נוסע על מהירות 60 70 נדלקות לי שתי הנורות בלוח השעונים ,נורות של מצב שלג ומצב ספורט ומהבהבות לי .

מרגע שנורות אלה נדלקות קורה מצב שכאילו האוטו לא נוסע אין אפשרות לתת גז כאילו מצב של ניוטרל...

הדבר קורה לעיתים דחופות במצב שבו אני עומד ברמזור אדום ושאני צריך לנסוע בירוק האוטו לא עובר להילוך כאילו משהו בחיישני ההילוכים או משהו כזה הבעיה נפתרת לאחר שנאי מכבה את האוטו ומניע מחדש ואז אין שום בעיה אפשר לנסוע רגיל בלי שום בעיות... עכשיו אם מישהו מכיר את הבעיה ו או יודע מה אפשר לעשות בנוגע לזה אשמח מאד לשמוע..

בנוסף לזה האוטו במוסך כרגע חלק אמרו לי להחליף גיר חלק אמרו לי לא להחליף גיר החלפת גיר יקרה מדי (שיפוץ) וכבר הוצאתי "סתם" כסך על מוסכניק שחשב שזה שסטומים וכך הלכו לי 2500 שח והבעיה נשארה.. אשמח לשמוע תגובות מה לדעתכם לא בסדר

פורסם

בבקשה תחליף את הכותרת למשהו אחר כמו בעיות חשמל בפיג'ו(או כל בעיה אחרת) אחרת ינעלו לך את השרשור וחבל!.

לערוך את הכותרת תוכל ע"י לחיצה על כפתור "ערוך" שנמצא בצד שמאל למטה של המסך.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

אתה צריך מומחה לסוג זה של הגירים.

שאל את רפי לין, למי לגשת

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

יש לנו מומחה לגירים אוטומטים בפורום בשם ספי, ערוך חיפוש עליו, ושלח לו הודעה פרטית!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

זה לא חייב להיות בהכרח קשור לגיר. יכול להיות אבל לא מחייב.

הרכב הנ"ל מנוהל ע"י מחשבים למיניהם וכל תקלה קטנה בלתי נראית לעין מוצגת ע"י חיישנים ונורות אזהרה.

זה יכול להיות דבר הכי קטן שיש אבל האוטו לא נותן לך לנסוע על מנת לא להרוס\להמחיר עם הבעיה הקיימת, ומשדר לך שתיגש דחוף למוסך. חבל שנגשת למוסכניק שאמר שזה שסתומים, ולא למוסך פיג'ו מורשה שם היו מאתרים את התקלה דרך המחשב, ובטוח היו עולים על זה.

אני מקווה שמישהו בפורום יוכל לעזור יותר, בכל מקרה, אם אוטו כזה לא משחקים, הולכים רק למומחים.

אה ו...בדקת שמן גיר ??

פורסם

האוטו נמצא כרגע אצל מומחה לגירים והוא לא חושב שיש בעיה בגיר אלא אולי קיים מצב שהמחשב של הגיר לא מזהה את המצב כמו שצריך.. ככה לטענת בעל המוסך

אם יש עוד אנשים שהבעיה מוכרת להם (לרוב בעלי סיטרואן ופג'ו) ועלו על הבעיה אשמח לשמוע ..

אגב המחיר שבמוסך הציעו לי בשביל "לסדר" את הבעיה היא החלפת הגיר שעלותו עשרת אלפים שח.. מחיר גבוהה לכל דבר.. אני חושש ליפול בפח שלא היה צורך להחליף את כול הגיר ואז אני סתם אשלם עשרת אלפים שח.. כבר שילמתי "סתם" כסף על בעל מוסך שחשב שהוא יודע ..

פורסם

בתגובה להודעתו של רוברט, כן בדקתי שמן והכול היה תקין עם שמן הגיר.. שלחו אותי למוסך המורשה של פג'ו אבל החשש הגדול שלי שהמוסך המורשה ינפח את הבעיה ולא יעדיף להתעסק עם בעיית חיישנים וכאלה ויעדיף לשפץ /להחליף גיר.. משמע סכום כסף גדול יותר..

פורסם

זו מחלה של הרבה בעלי צרפתיות. במקום ללכת למוסך מורשה טוב, הולכים לחאפרים. לי היתה בעיית שסתומים, והם הוחלפו. אכן העלות המוערכת היא 3000 ש"ח. אבל אין דבר כזה להחליפם סתם. המחשב חייב להודיע מספר תקלה מדויק לצורך ההחלפה. נכון שהמחשב מפספס לפעמים, אבל חייבים לתת לו צ'אנס.

גש למוסך מורשה טוב, וקבל דיאגנוזה רצינית. יש הבדל בין המוסכים גם בנושא ציוד הבדיקה. לא בכולם נמצאת מערכת במסוגלת לחפור למעמקי מחשבי הרכב. לפחות במוסך שלי אני יודע שיש תוכנה שעלתה להם עשרות אלפי שקלים. ככה זה כשליצרן יש בלעדיות על ציוד הדיאגנוזה.

פורסם

כבר היו פה שרשורים על נורות שלג וספורט מהבהבות.

מדובר במצב חירום של הגיר. לדעתי זה כתוב גם בספר הרכב לנהג.

הגיר מקבע את עצמו בשלישי ולא בניוטרל. אפשר לנסוע אבל האצה מהמקום לוקחת שנים.

לי זה קרה עקב חוסר שמן, שאותר לאחר דיאגנוזה מדויקת, שנעשית לאחר בדיקת טמפ' הגיר דרך שקע הדיאגנוזה לפני מדידת השמן בגיר.

לך למוסך מורשה ותעשה דיאגנוזה (150 ש"ח) שבה יראו על איזה תקלות מדווח הגיר.

אם זה לא שסתומים (הבעיה אמרת שלא נפתרה) אולי כדאי שתעמוד על שלך ותגיד למי שהחליף לך שסתומים (בלי דיאגנוזה) שיקח חזרה את השסתומים שלו ויחזיר לך את הכסף מכיוון שהוא סתם זרק ניחוש באוויר, ואתה הוצאת כסף סתם.

פורסם

אז המלצתכם היא ללכת למוסך המורשה המרכזי של פג'ו בבני ברק שהם יבדקו אחת ולתמיד ?

למרות שהייתי גם במוסך מורשה של פג'ו בנתניה והוא זה שמצא לנכון להלחליף לי שסתומים בת"ה כולל איתור פלוס עידכון תוכנה ,החלפת שמן גיר, שסתום חשמלי,אטם לבלוק ת"ה AL4

אלו הם הפעולות והחלקים שהמוסך עשה .. שלמתי 2500 שח והתקלה נשארה.

היום אני אלך לקחת את הרכב ואנסה במוסך המרכזי אולי להם יש איזה מכשיר שיאתר את התקלה אחת ולתמיד.

פורסם

בעקבות המלצתכם הלכתי למוסך המורשה של פג'ו ושם בדקו לי את הרכב עידכון תוכנה נעשה אך אינו עזר בבעייתי, לאחר בדיקה נוספת אמר לי בעל המוסך שין מה לעשות וחייב לעשות שיפוץ גיר רק זה יפתור את הבעיה ,נכנעתי לזה והסכמתי לבצע זאת.

עלות שיפוץ גיר עלתה לי 6800 שח ועלות התקנה ופרוק עוד 1300 שח רציתי לשמוע את דעתכם בעניין האם המחיר הוא מחיר טוב מה שנתן לי בעל המוסך (הוא טוען שזה המחיר הכי נמוך שאני יכול לקבל בתמורה לגיר משופץ מהחברה).

בתודה עידן .

פורסם

קצת מאוחר לשאול - לא ?

כבר אישרת למוסך הח' גיר ועבודה . לאיזה סוג של עזרה אתה מצפה כרגע ?

שנגיד לך "יופי" ? שנגיד לך שאתה פראייר ? שנשתתף בצערך ?

כבר הפנו אותך למכון גירים אוט' בבעלות אחד מחברי הפורום - לפחות לדיאגנוזה.

העדפת ללכת למוסך אחר, מורשה החברה - שפועל בגיבוי היבואן.

מה אתה רוצה שנגיד לך עכשיו ? שתוציא את האוטו ? לא ממש מבין אותך.:?

פורסם

שמר קצת עדינות...

מניסיוני עם מחלקת הגירים בשרודר בני ברק, אתה בידיים טובות. סלבה, מנהל מחלקת ה - AL4 הוא בחור מקצועי, פדנט, ועליו יש לי רק מילים טובות לומר. הייתה לי בעבר בעיה עם הגיר ב - 206 ובסופו של דבר הוחלף למשופץ במסגרת האחריות. מבירור שעשיתי בזמנו, המעבדה שם נחשבת לאחת המובילות בשיפוץ אף על פי שהיא מהיקרות בשוק.

פורסם

שמר.. תודה אבל לא ציפיתי שיגידו לי "יופי" ,פרייאר" וכו.. הלכתי לאותו מוסך מסיבה שהתחלתי את הטיפול שם ושלמתי בזמנו 2500 שח כבר ועכשיו אחרי שהוחלט לשפץ גיר אנחנו פשוט מקזזים את ההפרש. פשוט רציתי לדעת אם מחיר של שיפוץ גיר כמו שקבלתי הוא מחיר סביר וטוב.. למרות שכבר נשלח לשיפוץ.

ותודה לך יניב שמחתי לדעת שאני בידים טובות שם .

פורסם

לא אמרתי שום דבר נגד המוסך , השיפוץ, או אפילו המחיר.

אני פשוט שואל מה ההגיון ב-לבוא ולשאול אם המחיר סביר אחרי שהוא כבר אישר להם את סכום התיקון הנ"ל. זו טחינת מים.

• תוכן חדש...