Jump to content

snad

  • הודעות

    125
  • כאן מאז:

  • פעילות אחרונה

כל מה שפורסם על ידי snad

  1. כל רוכשי הקומפרסורים - מקווה שבדקתם את דרישות המתח, לפי מה שכתוב שם זה דורש ששקע המצית שלכם יתמוך ב 15A, אצלי ב XV למשל מותר עד 10A. לדעתי אפשר לרכוש את הקומפרסור שמתחבר ישר למצבר במקום.
  2. snad

    יעילות של מערכת Start + Stop

    בסובארו הוא מראה כמה דלק המערכת חוסכת (כל פעם שמדומם יש מונה של זמן הדממה מצטבר וכמות דלק שנחסכה). על כל מילוי של 50 ליטר אני חוסך בערך ליטר אחד. המימוש בסובארו (וממה שזכור לי כך היה גם בסיאט לאון) הוא כזה שהמערכת לא נכנסת לפעולה אלא אם כן לוחצים על דוושת הבלם די חזק, כלומר אפשר לדאוג לכך שבפקק זוחל המנוע לא ייכבה פשוט באמצעות לחיצה עדינה.
  3. רק תיקון קטן - מנועים חדשניים כיום כבר מגיעים ל 40%, חלק באמצעות מערכות היברידיות כמו בפריוס, וחלק באמצעות יחס דחיסה גבוה יותר וטריקים נוספים, כמו ה Skyactive-X של מאזדה.
  4. לא עבדתי במשלוחים, ואולי אני טועה, אבל נראה לי שלחלק 50 משלוחים בשש שעות זה בלתי אפשרי. זה אומר שכל שבע דקות אתה מוסר חבילה. זה אולי אפשרי בשכונה של מגדלים, לא נראה לי אפשרי בשום תנאים אחרים. צריך להתקשר למקבל החבילה, לנסוע לשם, לחכות שהוא יבוא או לעלות אליו הביתה...שלא לדבר על כל אלה שלא יענו או לא יהיו בבית וכו'. זה כנראה אפשרי אם מדובר בחלוקת עיתונים או במסירה בלי תיאום בכלל - שבאים ולוחצים על האינטרקום וזהו. הייתי מנסה להבין ממישהו שעשה את העבודה, כמה בפועל הוא הצליח לחלק.
  5. לי יש את הXV Eyesight, מאוד מרוצה ממנו. החסרונות העיקריים - תא מטען קטן, צריכת דלק יחסית גבוהה, וצריך לעלות בסל"ד בשביל לקבל את הכוח (אין טורבו). היתרונות, לטעמי הוא שקט מאוד לרמת המחיר (הדגם המקורי היה רועש מאוד, זה כבר לא נכון לדגם מהשנתיים האחרונות), ספיגת בורות בכביש מעולה, מצויד בכל האיבזור הבטיחותי, ומציע רמת גימור שברכבים האחרים בקטגוריה עולים עוד 20-30 אלף. לקרוסטרק יש גם תיקון סטייה מנתיב אקטיבי ומושבים מחוממים אם זה משנה לך, אבל אין בלם יד חשמלי (אם אני זוכר נכון אלה ההבדלים).
  6. לי יש את המתקן שלהם ואני מאוד מרוצה. אני לא מסתכל על הטלפון בכלל בזמן הנסיעה - יש ברכב אנדרואיד אוטו, והכל על המסך של הרכב. המיקום אצלי דומה לזה שמוצג בתמונה - אידאלי בשבילי כי זה ממש קרוב לחיבור USB של הרכב, וכמובן שזה לא בשדה הראייה.
  7. אז התחילו שם עוד עונה, כריס האריס נשאר, ולצידו שני חברה חדשים - שחקן קריקט לשעבר ושחקן טלויזיה כלשהו. שניהם מדברים אנגלית עם מבטא שרק בריטים מסוגלים להבין ככה שכתוביות (לפחות באנגלית) הפכו לחובה. הפרק הראשון בינוני מינוס, יותר מדי בדיחות "כריס האריס נמוך", ברמה שזה ממש לא מצחיק. קשה לשפוט לפני שהדינמיקה קצת מתארגנת אבל בינתיים לא נראה מבטיח. חבל שלבלנק עזב, היה הכי נורמלי שם
  8. ביי ביי אטראז': משרד הביטחון יוצא במכרז לאלפי רכבים https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3763316,00.html סוף סוף המפגע האסתטי הזה יתחיל להעלם מהכבישים, מקווה שיבחרו רכב שלפחות אפשר להסתכל עליו בלי להרגיש בחילה
  9. אולי מישהו כבר כתב, לא קראתי את כל ההערות, אני מבין שזה להדיוטות אבל לדעתי היה עדיף אם הייתם נותנים כמה אופציות יותר "מקצועיות" למשל סוג הרכב (מיני, סופר מיני, משפחתי, ג'יפון, מיניואן וכו' אולי עם תמונות ודגמים נפוצים מכל קטגוריה ליד כל סוג), אביזרי בטיחות מתקדמים (בלימת חירום עירונית, בין-עירונית, קרוז קונטרול אדפטיבי), כוכבים במבחן ריסוק אירופי או דירוג בטיחות אמריקאי, ולרכב חדש חסרה גם אופציה של זמן אחריות יצרן.
  10. סובארו XV אייסייט, פעמיים כבר שהוא בלם עשירית שנייה לפניי (כשהרגל שלי כבר עזבה את הגז אבל עוד לא נגעה בברקס) בתנועה צפופה, זה לא "הציל" אותי כי אני שומר מספיק מרחק, אבל נותן ביטחון ומרגיע לדעת שהמערכת אכן עובדת. מה שכן, דווקא המערכת שבולמת בנסיעה לאחור כן עצרה אותי לפני שנגעתי בעץ שעשיתי רוורס לכיוונו - הסתכלתי במראה הימנית כדי לא לפגוע בבטונדה נמוכה שהייתה מימין, ופתאום ברקס - כנראה שהייתי פוגע בעץ ב 2-3 קמ"ש.
  11. לא יודע אם במהלך השרשור הזה הוזכרה האופציה הזו: https://www.amazon.com/gp/product/B00EHQMZ6K היתרון כאן זו התקנה שלא נדבקת לשמשה או לדשבורד, לא מסתירה את שדה הראייה, ולא את פתחי המיזוג. קיבוע לרצפה של הרכב עם אפשרות למיקום המסך בדיוק בנקודה הרצויה באמצעות פיתול הזרוע. שימו לב שיש מספר אופציות רכישה של אורכים אפשריים וראשים שונים. התקנתי את זה עכשיו ברכב שלי (XV), חוץ מהעובדה שהבורג של הכיסא היה מהודק במומנט מטורף ולקח לי זמן לשחרר אותו, כל השאר היה פשוט. הראש ממוקם אצלי מימין לידית ההילוכים, ככה שכבל הUSB מתחבר בקלות לחיבור ברכב בשביל האנדרואיד אוטו. אני מניח שזה קצת יתנדנד בזמן הנהיגה (עוד לא ניסיתי), למי שממש רוצה יש אפשרות לחבר את המוט עם ברגי חיזוק לקונסולה ואז זה בכלל לא יזוז. בביקורות למטה יש די הרבה תמונות אז אני אחסוך את שלי...
  12. snad

    The Grand Tour - עונה שלוש התחילה

    הפרק הראשון היה בעיקר זול, טסו שלושתם לדטרויט, לקחו שלושה רכבים אמריקאיים מהיצרנים (ואני לא אתפלא אם אפילו שילמו להפקה על הפרסומת הלא ממש סמויה), והסתובבו שם ברחובות. זה פרק ברמה שכל ערוץ רכב ממוצע היום ביוטיוב יכול להרים... מקווה שההמשך יהיה יותר ברמה שהתרגלנו מהם.
  13. snad

    The Grand Tour - עונה שלוש התחילה

    Top Gear גם כבר בדרך, שחררו פרומו קצת יותר סטנדרטי לפני כמה ימים:
  14. וה"פרומו" מאתמול:
  15. לא עדיף להתחיל בבדיקה לזיהוי מקום כניסת המים? צינור מים ומעבר שיטתי על כל החיבורים לדעתי אמור לעבוד. אחרי שתראה מאיפה הם נכנסים כנראה שיהיה יותר קל לקבל החלטה מושכלת (אולי זה בסך הכל קרע בגומיה?) ולבקש פיצויים או החלפה בהתאם.
  16. בעבר טענו שמערכת התיקון סטייה מנתיב מנוטרלת כי אנשי סובארו טענו שסימון הנתיבים בארץ לא מספיק טוב (אם אני זוכר נכון). עכשיו כשהם מאפשרים את המערכת, יש מצב שיפעילו את זה גם ברכבים קיימים עם אייסייט - כמו ה XV?
  17. אמנם לא אותו רכב, אבל כשהייתה לי תקלה דומה בסיאט לאון (מנוע מדומם פתאום כשעומדים ברמזור, ולא start stop, פלוס חוסר כוח וסל"ד לא יציב במהירויות נמוכות) התברר שזה היה החיישן למבדה שהתקלקל.
  18. לא צריך לחסוך שנים ארוכות, אפשר לקנות רכב בהתאם לכסף שעומד לרשותך, ולקנות אותו רק כשיש לך כסף בשבילו. את הפיאט אונו שהייתה לי קניתי בת 10, עלתה לי אם אני זוכר נכון 12 אלף, וזה היה אחרי שסיימתי לימודים באוניברסיטה ומצאתי עבודה (אחרי שנה ומשהו של תקלות עברתי לליסינג)... עד אז התניידתי באוטובוסים. בגיל 21 מאוד רציתי רכב, אבל ידעתי שאין לי איך להחזיק כזה דבר, ולא חלמתי אפילו לקחת הלוואה בשביל דבר שהוא לטעמי לגמרי מותרות בשביל צעיר בגיל הזה. אתה מה שנקרא דור ה Y, זה סימפטום ידוע אצלכם (ואל תעלב, זו רק הכללה, כנראה שחלק מההגדרה מתאים לך וחלק לא. השאלה שלך וחוסר האמונה שזה אפשרי שאנשים אשכרה יבחרו לחסוך ורק אז לקנות, זה פשוט מתקשר לי לכמה דיונים שהיו לי באחרונה בעבודה). https://www.themarker.com/markets/marketmoney/1.2873358
  19. לגבי נעילת מכסה הדלק, אתה מדבר על תקלה נקודתית אצלך, או שזה משהו ייחודי לשלוש דלתות? כי בלאון שהייתה לי (1.2DSG) לא הייתה שום בעיה כזו. אצלי זה עבד ככה - אם לחצתי על כפתור הנעילה בשלט שוב פעם כשהרכב כבר נעול, אז כשפותחים את הרכב, מיכל הדלק נשאר נעול עד שלוחצים שוב על כפתור הפתיחה בשלט כשהרכב פתוח. תנסה לשחק עם זה, אולי זה יפתור לך את הבעיה.
  20. מנוע ה 1.2 עם 110 כ"ס החליף את ה 1.2 עם 105 כ"ס, אם אני זוכר נכון הוא גם בתקן זיהום euro6.
  21. נזכרתי בשרשור הזה כשראיתי את הסרטון הזה:
  22. מידע בסיסי אתה יכול למצוא כאן: https://www.icar.co.il/%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A2%D7%99_%D7%A8%D7%9B%D7%91/ http://www.gear.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95%D7%AA_%D7%A8%D7%9B%D7%91/%D7%A7%D7%98%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA/%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A2%D7%99_%D7%A8%D7%9B%D7%91
  23. גם אני קניתי את הXV, עם שיקולים שונים מפות"ש. אחרי כמעט חמש שנים עם סיאט לאון, שהייתה מתרסקת על כל בור וכל באמפר, ממש תענוג לנסוע ב XV. סופג היטב את שיבושי הכביש, ותא הנוסעים שקט מאוד לטעמי. bigmik - הרכב של אח שלך אולי מהדור הראשון, במתיחת הפנים של 2018 שיפרו המון דברים ברכב, ביניהם את בידוד הרעשים ואת איכות הסלון של הרכב. green - בכל סגמנט יש רמת מחיר משלו, וסה"כ רוב הרכבים בסגמנט הג'יפונים הם גרסא מוגבהת של רכב האצ'בק כלשהו. ה XV לפחות נותן יכולת שטח אמיתית עם מערכת 4X4 ועם מרווח גחון עצום, לעומת סתם פוזה ברוב האחרים. בנוסף, דווקא ה XV יחסית לאחרים בקטגוריה נותן את כל התוספות והפינוקים ומשאיר עודף מ 160, לעומת CX5, 3008 ואחרים ששם צריך כבר להוציא 180-200, אז לדעתי הוא יותר VFM מהם.
  24. לכל המתקשים:
  25. אתה אמיתי? תוצאה ראשונה בגוגל של "מחירון לוי יצחק" https://www.winwin.co.il/Cars/Mehiron/Lobby/CarPage.aspx מסלול ללא תשלום - שלושה חיפושים חינם
×
×
  • תוכן חדש...