Jump to content

shkaf

  • הודעות

    358
  • כאן מאז:

כל מה שפורסם על ידי shkaf

  1. צהריים טובים, היום ביצעתי טיפול 15 אלף אשר במהלכו בוצע עדכון גרסה למחשב מנוע. אשמח אם למישהו יש מידע מפורט מה מכיל העדכון הגרסה האחרון שמופץ לרכבי האסטרה. אסטרה 2018. תודה !
  2. ערב טוב, בגישוש באינטרנט בניסיון לאתר איזה חברת ביטוח מציע את פוליסת המקיף הטובה ביותר, הדגשים הם: 1. מחיר 2. זמינות המוקד 3. מהירות הטיפול בתביעה אבל, מה לגבי טיב הפוליסה עצמה ? נושאים כמו: 1. גובה השתתפות עצמית במוסך הסדר/פרטי. 2. גובה השתתפות עצמית במקרה טוטאל לוסט. 3. גובה נזקי רכוש צד ג' 4. ועוד. אשמח לתובנות, מבין שלושת החברות המדורגות גבוה על פי משרד האוצר [https://mof.gov.il/hon/Consumer-Information/ServiceIndex/Pages/Product_CarMustIns.aspx], 1. AIG 2. ביטוח ישיר 3. כלל מי מוכרת את הביטוח מקיף הטוב ביותר [לא בהכרח הזול ביותר]. תודה !
  3. רכשתי חדשה לפני כ8 חודשים, האבזור המקסימלי. טרם הרכישה נבדקו הרכבים הבאים: * 308 * לאון * פיקאסו c4 למה כן אופל, - רכב חדש ב119 על הכביש - מערכות בטיחות מלאות ללא מוביל איי (אין מוביל איי!!!) - הרבה מקום ישיבה מאחורה (נהג 1.9 מטר, בת הזוג 1.7 עם מספיק מקום להניח תיק בין הרגליים לכסא הנהג) - גיר פלנטרי (למי שחושש מהdsg) - רכב נוח לנהיגה (מתלים נעימים בעיר, מערכת בידור טובה, מזג חזק) - חזק (150 כוח) למה לא אופל, - המחירון הוא פיקציה... היבואן מכר עם הנחה של כמעט 30 אלף. טרייד אין אצל היבואן לא באמת שווה כי הרכב החדש ימכור ללא הנחה. במחיר הקניה של הרכב, מדובר על עסקה מאוד משתלמת לרכב ברמת הגימור הזאת. למה לא קונים ? כי הרכב לא שומר מחירון, אנשים לא רוצים להתחייב ל5-7 שנים לרכב ואחרי זה לנסות למכור רכב במחיר רצפה.
  4. אכן, תודה ! פיוז מספר F16 https://fuse-box.info/ford/ford-focus-2015-2018-fuses-and-relay#2018
  5. ערב טוב, עברתי על הספר של הפוקוס החדשה, ולא מצאתי פיוז של הbattery managment system... יתכן וזה לא מתועד ? או שפספתי משהו ?
  6. לפני חצי שנה מכרתי את ה308 שנת 2009 שלי ב16,500 כשביקשתי 18,000 הרכב עבר 103 אלף, ללא תקלות מיוחדות ב5 השנים שהיו ברשותי. הרכב נמכר תוך כשבועיים... בתקופת המכירה 5 אנשים הגיעו לראות, כש4 וויתרו כי הרכב הרגיש להם "לא קוראני מספיק"(דלת כבדה, הגה קשה וכד). המחירון היה 23,000. כול רכב אפשר למכור במהירות, הכול עניין של מחיר.
  7. במידה והרכב משעובד לבנק... לדעתי, חוסך לרוכש התעסקות לבדוק שעבוד לרכב... בעת המכירה, לאחר חתימה על זכרון דברים וקבלת 2 מפתחות הוא הולך לבנק, משלם הכסף, תוך קט דקות אין שעבוד לרכב... הולכים לדואר... אני לא רואה בעיה כלשהי ברגע שהמוכר מודיע שהרכב משועבד... הבעיה כשהרכב משעובד והמוכר לא אומר כלום.
  8. shkaf

    תסכול מהתנהלות של מוסך

    זה נקרא לקחת אחריות, מה שלא הרבה אוהבים לעשות כאן. אם נסעת למוסך אחרי שקראת והבנת ודפקו אותך, אין הרבה מי להאשים חוץ מעצמך. אבל אם נסעת למוסך מבלי לדעת ודפקו אותך, האשם היחיד הוא המוסך, הוא הרי צריך לדעת מה לעשות ?! אנשים מוכנים לשלם כסף בשביל שלא יצטרכו להחליט, שיגידו להם מה לעשות. ואם זה לא הצליח, הם לא אשמים. ## (בדיחה מתקופת הלימודים) למה שואלים את הרב כשמגיעים למבוי סתום ? בכדי שיהיה את מי להאשים אם משהו רע קרה ##
  9. מכול הסיפור הזה מפתיע שלרכב הזה יש תיבת בת 4 הילוכים... והרכב בכול זאת נמכר בכמויות
  10. shkaf

    תסכול מהתנהלות של מוסך

    קובעים טיפול, מגיעים בזמן לטיפול. לא מתחילים את העבודה בפרק זמן הגיוני מאז ההגעה, עוזבים את המוסך. במה שונה מוסך מרופא שיניים, לשניהם יכול להיות בלת"מ חירום ככה שיתכן ותצטרך להמתין... כמו שאצל הרופא שיניים לא משאירים השיניים וחוזרים בסוף היום, גם את הרכב לא משאירים.
  11. בזמנו היה תחקיר שקבע שחלק גדול מהתאונות לא נמענו כי הנהגים לא לחצו מספיק חזק על דוושת הבלם או שיחררו באמצע. לקחתי את בת זוגתי למגרש סגור, נסיעה רגוע של כ40 קמ"ש ואמרתי לה ללחוץ בכול הכוח על דוושת הבלם כאילו החיים שלה תלויים בזה. רק בפעם השלישית היא עשתה את זה כמו שצריך. בפעם הראשונה נבהלה מה-ABS. בפעם השניה פחדה ללחוץ עד הסוף מהחשש שהדוושה תשבר. בפעם השלישית לחצה כמו שצריך. בשיעורי הנהיגה בארץ לא מלמדים לנהוג ובטח לא לתפעל מכונית. בשיעורי נהיגה באופנוע המצב גרוע אף יותר. ממליץ בחום ללכת לשיעור נהיגה מתקדמת בשביל להכיר את יכולות ומגבלות הנהג/הרכב.
  12. shkaf

    רלוקשיון - עם הרכב

    דיברתי עם חבר בהולנד, הסביר שלא משתלם מהסיבה שיש מס שנקרא BPM שיכול להגיע עד לכדי 5000 יורו. רכבים אירופאים זכאים לביטול המס, אך בגלל שאנחנו לא אירופה אנחנו נדרשים. הנושא נסגר... לא כדאי
  13. שלום, לאחרונה עלו כאן מספר פוסטים על ישראלים שטיילו באירופה עם רכב ישראלי... יש חיה כזאת ישראלי שעשה רלוקשיון עם הרכב שלו ? למקד השאלה, רכב חדש מאבד את רוב אחוזי המחירון שלו בשנים הראשונות, לכן מכירה של הרכב בשלוש השנים הראשונות שלו שוות ערך לאיבוד של הרבה כסף. מה המשמעות הביוקרטית לייבוא רכב מישראל להולנד ? או מדינה מערבית אחרת ? האם העלויות קטנות/גדולות בהשוואה למכירה של הרכב בישראל וקניה בארץ היעד ? תודה לעוזרים.
  14. חבר עם 2 ילדים נוסע בסיריון... מה שלא נכנס לבגאז' עולה על הגג. ברכב שלי יש תא מטען של 350 ליטר... זה או עגלה או אמבטיה.. אין ביחד... הבת זוג לא מתלוננת.. כי היא בחרה את הרכב
  15. ברכב שלך יש Start&Stop ? אם כן... הרי המנוע נכבה מספר פעמים בנסיעה שגרתית.
  16. מרבית הרכבים החדשים היום בעלי הטורבו מגיעים גם עם מערכת Start&Stop אשר מכבה את המנוע (וגם הטורבו) מסרב פעמים במהלך נסיעה מנהלתית בעיר. אופל אסטרה הוא לא רכב ספורט, לא דורש תפעול ואו תחזוקה מיוחדת. סע רגיל.
  17. היי, בזמנו שקלתי לרכוש המוצר הבא : Portable Removable Outdoor Car Tent Umbrella Roof Sunshade Cover UV Protection Car Sun Shade Car Accessories Foil Sun Protection http://s.aliexpress.com/b6VvAn6r?fromSns=Copy to Clipboard אני חושב שהוא יתן לך פתרון בכך שיקטין את הטמפרטורה בתוך הרכב.
  18. אני חושב שהגלגל הנוסף שמופיע בציור הוא הגלגל הרזרבי. [ הגלגל ממנו יוצא החץ ]
  19. רכב היא מכונה משוכללת שבני אדם אחראיים על ההרכבה שלה. בשונה ממוצר חשמלי רגיל, הרכב שלנו נמצא תחת עומסים כבדים על בסיס יומי יומי. ברכבים צרפתיים יש הרבה יותר חיישנים ורכיבים חשמליים מרכב קוריאני/יפני. הסיכוי לתקלה מן הסתם גבוהה יותר. במקרה הזה, הבעיה היא לא העובדה שהייתה תקלה ברכב... אלא על ההתנהגות של היבואן והמוסך אשר טיפל בבעיה.
  20. תודה לעוזרים. אסכם זאת כך, האצה נכונה מהמקום בגיר אוטומטי פלנטרי היא לחיצה חזקה על דוושת הגז... שמחשב הגיר והמנוע ינהלו את ההצאה כפי שתכננו המהנדסים.
  21. אז ככה, עמידה במקום, לחיצה על הברקס ולחיצה על הגז בו זמנית יוצרת הרגשה שהרכב מנסה לנסוע (והברקס מחזיק)... לא בטוח שאפשר במצב כזה לעלות ל2500 סלד (כניסת הטורבו) ... פשוט לא מרגיש טבעי.
  22. תודה אבדוק בהזדמנות ואעדכן
  23. שלום, מדובר על אסטרה K בעלת תיבת הילוכים פלנטרית של שישה הילוכים. ברכב אין כפתור "Sport". מתעניין כיצד "נכון" לבצע האצה חזקה כאשר הרכב עומד במקום. אפרק השאלה ל2 תתי שאלות: * ברכב ידני בעת החלפת ההילוך יש להוריד הרגל מן הגז ובזמן שילוב ההילוך הוספה של גז ולאחר השתלבות ההילוך לחיצה מלאה על הדוושה, האם המקרה זהה בתיבה פלנטרית כאשר מחליפים הילוכים "ידני" (שחרור גז בהחלפה ולחיצה מלאה לאחר החלפה) ? * כפתור Sport בפיגו 308 שהייתה ברשותי היה גורם לכך שהחלפת ההילוך הייתה נעשת בסלד גבוה יותר, האם משהו נוסף מתרחש במרבית הרכבים מלבד משיכת ההילוכים ? תודה לעונים.
  24. בהצלחה בחיפוש... אשמח לשמוע בסוף מה נבחר כרגע, די מרגיש שאתה הולך הביתה עם הלאון
  25. רכשתי השנה את האסטרה אינוושיון במחיר של 119 אלף על הכביש (רכב חדש אני יד 1). אין היום רכב בישראל ברמת האיבזור הבטיחותי במחיר הזה. הרכב משמש בעיקר בנסיעות בעיר, מאוד נוח וזריז. צריכת דלק של 1 ל10 (לערך) בעיר.
×
×
  • תוכן חדש...