Jump to content

Trilandian

  • הודעות

    546
  • כאן מאז:

  • פעילות אחרונה

כל מה שפורסם על ידי Trilandian

  1. מקרים של אי-מתן זכות קדימה בכיכרות כבר כ"כ שכיחים בכבישי ארצנו שאני כבר לא מחשיב אותם כמשהו שמצדיק העלאה לשרשור, אבל היום נתקלתי במקרה מיוחד. אני נכנסתי לכיכר, האידיוט התורן התפרץ פנימה, ואני שחררתי צפירה עצבנית כדי לומר "אדוני, הפרת את זכות הקדימה שלי. זה לא מעשה מקובל". עד כאן, ביזנס אז יוז'ואל. אמנם נראה שהוד בבונותו נעלב מזה שמישהו חושב שהוא עשה משהו לא בסדר, אז הוא מיד האט, וכשאני, בעקבות זאת, המשכתי לצפור לו, הוא פשוט עצר באמצע הכביש. הנתיב ליד היה פנוי, אז אני עקפתי אותו, רק שבעודי עושה זאת, אני קולט אותו מתחיל להוריד את החלון שלו כדי להתחיל איתי ויכוח (אפילו רואים את ההתחלה של זה בסרטון). כמובן שלא הייתה לי שום כוונה לחסום את כל התנועה רק כדי שהאידיוט יצעק עלי משהו שכנראה יתנקז ל"למה, מה קרה?!?", אז פשוט הצדעתי לו עם אצבע אחת והמשכתי הלאה.
  2. ראוי לציין שכדי למקסם את התועלת מהשיטה הזו, יש צורך במיקרוגל אינוורטר, אחרת המיקרוגל פשוט עובד על 100% חלק מהזמן ו-0% שאר הזמן (שזה עדיין מביא לחימום יותר אחיד מ-100% כל הזמן, אבל ההבדל הרבה פחות ניכר לעומת שימוש באינוורטר). אני יודע שהסיכוי שלמישהו יש גישה למיקרוגל אינוורטר בעבודה אפסי, אבל למי שנוהג לחמם במיקרו בבית- מומלץ מאוד.
  3. הבעיה נפתרה. חזל"ש.
  4. בגדול אני אוכל בעבודה דברים שאפשר להכין בכמות שניתן לחלק לאיזה 2-6 מנות, אפשר לשמור במקרר למשך התקופה הרלוונטית בלי לפגוע בטעם, מתחממים בסדר במיקרוגל, ומכילים כמות סבירה של חלבון. את קבוצת המאכלים הכי גדולה שעונה על הדרישות האלה ניתן לקטלג כ"פסטה בשרית", והיא מכילה בתוכה כל מיני קדרות ומוקפצים. עוד משהו שנכנס אצלי חזק בתקופה האחרונה זה לביבות חלבון מתערובת קמח מלא. פשוט, מאוזן תזונתית, ומחזיק סבבה במקרר ובמיקרו.
  5. אהלן חברים, שמתי לב היום שאמזון פתאום התחילה לגבות פיקדון מיסי יבוא מהזמנות מתחת ל-$75. אחרי שיחה של שעה עם אנשי התמיכה שלהם, לא הצלחתי לקבל תשובה נורמלית לגורם הבעיה (חוץ מלעשות לי קופי פייסט של ה-T&S שלהם ולשלוח אותי לדבר עם רשויות המכס, לא הייתה להם תשובה בשבילי). עד שהנושא ייפתר, ממליץ לעשות את מה שכבר הומלץ כאן לעשות עם הבאג שלהם של גביית מע"מ מעל 17%: להוסיף להזמנה פריט של כמה סנטים. זה משום מה פותר את העניין. שימו לב שע"מ לשמור על הטבת המשלוח חינם, במידה והיא רלוונטית למה שאתם מזמינים, גם הפריט הנוסף צריך להיות זכאי להטבה הזו. ההמלצה האישית שלי: https://www.amazon.com/gp/product/B00AL14WES/
  6. Trilandian

    שעון חכם - המלצות

    תודה על הלינק. אחרי שעברתי על כמה מהביקורות שלו, הגעתי לאותה מסקנה שאליה הגעתי לפני יותר מ-3 שנים: אין כרגע בשוק שעונים טובים למדידת דופק חוץ מאלה של אפל. מצער.
  7. אהלן, אני כבר תקופה מחפש תריס יציאה מתכוונן למזגן מיני מרכזי, ולא מוצא שום דבר נורמלי. כל תוצאות החיפוש שנתקלתי בהן עד עכשיו במידה שאני צריך (40X15 ס"מ פנימי) הן או הגרילים באיכות פח אשפה של טוויטופלסט, או גרילים שלא ניתנים לכוונון. מישהו יודע איפה אפשר למצוא משהו איכותי? תודה.
  8. אין דבר כזה מעט מידי כלים במדיח. אתה גם יכול להפעיל אותו עם צלחת אחת אם בא לך. מעבר לפינוי פסולת, אין כזה צורך. אני נתקל בזה רק בתכנית הקצרה של חצי שעה, וגם אז רק עם כמה כלים בודדים. בתכניות הארוכות הכל יוצא פיקס. מכיר את התופעה. כשזה קורה, זה עובר אחרי יממה בערך, אז זו לא באמת בעיה.
  9. וואללה, פגעת בול. לפני כמה חודשים חודשים קניתי משהו באינטרנט מאיזו חנות, וחוויתי מהם את אחת מחוויות השירות הכי גרועות שאי פעם עברתי. כמובן שהלכתי והשארתי שם ביקורת שלילית, אבל להפתעתי ראיתי שהציון המשוקלל של החנות בזאפ יחסית גבוה. כששוטטתי בהיסטוריית הביקורות, ראיתי שיש איזה 13 ביקורות חיוביות על החנות בפרק זמן של חודש, שרובן מזכירות את שם המוכר (לזה שמתי לב עכשיו, אחרי שהזכרת את התופעה) וברובן הוזכר שקנו את אותו המוצר, כשלפניהן ואחריהן אין כמעט כלום.
  10. @Transporter, אני לא מבין את הוויכוח שאתה ממשיך פה. יש פה כמה אנשים שאמרו שהם הכינו סושי בבית ויצא טעים מאוד, אבל אתה ממשיך לקבוע בנחרצות שזה בלתי אפשרי. מאיפה יש לך את הסמכות לקבוע שאף אחד פה חוץ ממך לא יודע על מה הוא מדבר, ושבלוטות הטעם שלהם לא מתפקדות כמו שצריך?
  11. מה אתה אומר? אנחנו מכינים סושי בבית עם חומרי גלם מהסופר והוא יוצא הרבה יותר טעים מהדרעק שמוכרים במקומות כמו ג'פאניקה. לא מגיע לרמה של סושיה באמת איכותית, אבל גם לא רחוק ממנה. על מחירים במסעדות טובות יש מקום להתווכח, אבל המחירים במקומות ה"זולים" חד משמעית גבוהים מידי ביחס לתמורה. אבל תכל'ס, זה כמו מחיר של כל דבר אחר. כל עוד אנשים מוכנים לשלם, אין אינטרס להוריד מחירים. אורז סושי של Wok או סוגת; חומץ אורז דאניינג (או של כל חברה אחרת); אצות "Gold" של מזרח ומערב.
  12. מסכים מאוד. גם אני הייתי skinny fat לפני שהתחלתי להתאמן. הייתי 1.75 על 64 וכל השומן בגוף שלי היה בבטן (ברמה שמעל קו אמצע פלג הגוף העליון הייתי עור ועצמות, והיה אפשר לספור את הצלעות שלי בעין). היום אני שוקל 69 ונראה הרבה יותר טוב; לא ברמה של בודיבילדר או אפילו gym rat, אבל הרבה יותר פרופורציונלי מפעם. ירדתי איזה 2-3 מידות במכנסיים, ויש עלי לפחות קצת בשר איפה שצריך.
  13. ... מה? התבטאויות כאלה הן בדיוק הסיבה שאנשים לא טורחים לנסות להוריד משקל - כי גורמים לזה להישמע קשה ומסובך. זה לא. טיפה שינוי הרגלים זה כל מה שצריך.
  14. לאכול ממגוון רחב של מזונות במנות סבירות.
  15. כל שיטות ה"אל תאכל X" או "תאכל רק Y" זה כזה שטות. מה קרה לרעיון של פשוט לאכול בצורה מאוזנת?
  16. מאיזו סיבה?
  17. דיאטה (במובן המודרני) זה שינוי הדברים שאתה אוכל באופן זמני כדי לגרום לשינוי מסוים במשקל. אני מדבר על שינוי הרגלי אכילה לצמיתות ע"מ להתייצב על משקל בריא.
  18. וזו בדיוק הסיבה לא לחפש פתרונות להרזיה באינטרנט. בגלל זה הפתרון הוא לא דיאטה (זה אף פעם לא הפתרון). הפתרון הוא שימוש במנגנונים שמצמצמים את כמות הקלוריות שאדם צורך מבלי לגרום לו להרבה אי נוחות. בהרבה מהמקרים הבעיה ההתנהגותית היא פשוט עצלנות. "לרדת במשקל זה קשה, ומצריך מלא התעסקות ושינויי הרגלים, אז אני לא אטרח עם זה." אם אתה בא לבנאדם שחושב ככה ואומר "בוא, שמע, אם אתה כולה עושה XYZ, אתה תרד במשקל. לא דיאטות ולא כושר. לא נשמע קשה, נכון? תן לזה ניסיון חודש-חודשיים, ואם לא תראה תוצאות, נו שוין, לא הפסדת שום דבר." זה יכול לדעתי לעזור מאוד. עכשיו, אם אותה בעיה התנהגותית היא מערכת יחסים לא בריאה עם אוכל או שריטה אחרת כלשהי, אז תכל'ס שום עצות דיאטטיות, בין אם מאנשים באינטרנט, חברים, או דיאטנים, כנראה לא יעזרו בכל מקרה. שם אתה כבר צריך פסיכולוג.
  19. בחיאת, איזה מידע? לך פתח חיפוש בגוגל על ירידה במשקל. מה תקבל? שלל דיאטות בולשיט וטיפים ממש מטומטמים ובכלל לא מועילים. גם אם יש שם עצות טובות שעובדות (ואני בטוח שיש), הן יהיו קבורות מתחת לכל הזבל. לעומת זאת, פה יש לך אנשים שאומרים "הנה כמה דברים פשוטים ולא כ"כ מעיקים שאתה יכול לעשות כדי לרדת במשקל בהדרגה ולא להשמין חזרה. אני ניסיתי, וזה עבד." זה, לטעמי, מועיל פי כמה מהחרטא הנגיש-כביכול שיש באינטרנט.
  20. לאו דווקא. אני הייתי שמן במשך שנים כי חשבתי שכדי לרדת במשקל צריך להשקיע הרבה מאמץ, לעשות כושר, ולהגביל בצורה דרסטית את הדברים שאני אוכל. אם היו אומרים לי שאני יכול להוריד שליש מהמשקל שלי רק ע"י זה שאספיק לשתות דברים עם סוכר, ארגע קצת עם הממתקים, ולא אוכל מעבר לנקודת השובע, הייתי עושה אז זה הרבה יותר מוקדם (ועובדה שברגע שהבנתי שזה עד כדי כך פשוט, זה מה שעשיתי).
  21. טוב, אני רואה שחרשו פה את האדמה כבר די ביסודיות, אז הרבה אני לא אוסיף; רק אחזק חלק מהדברים שנאמרו כאן ואשתף איך הורדתי 30 קילו בלי להעלות אותם חזרה (או, אם להשתמש בשפת ה-BMI, איך ירדתי מ-30.7 ל-20.9). 1. להפסיק לשתות משקאות קלים: לא אומר שצריך לוותר לגמרי על כל שתייה שיש בה קלוריות (כמו קפה עם חלב וקצת סוכר, למשל), אבל עם מוגזים עם סוכר, מיצים, נקטרים, אייס קפה, וכו' צריך להפסיק. אגב, ראיתי שחלק אמרו פה שגם אסור לשתות משקאות דיאטטיים - לא מסכים. לא כולנו יכולים רק לשתות מים כל יום כל היום (ומי שכן, בספק אם הוא סובל ממשקל יתר), אז אם כבר לשתות מתוק, אז לפחות בלי קלוריות. לא אומר שלגמור שישיית זירו ביום זה לגיטימי (בעיקר כי תישאר בלי שיניים), אבל 2-3 בקבוקים בשבוע לא יהרגו אף אחד. 2. להגביל מאכלים צפופי קלוריות לעד מנה קטנה ביום: להפסיק עם דברים מתוקים/שומניים מאוד cold turkey לא נראה לי שיחזיק לאורך זמן (ובטח לא לאורך שנים), אז אפשר להגביל את זה לעד פעם ביום בכמות סבירה. במידת האפשר, להפסיק לקנות את הדברים האלה ולהכניס אותם לבית כד להימנע מפיתויים מיותרים. 3. לא לאכול כששבעים: לא רעב? אל תאכל. נשאר אוכל בצלחת, אבל אתה כבר לא רעב? תפסיק לאכול. אתה לא באמת רעב, אבל בא לך לנשנש? תאכל גזר. עם שילוב שלושת הדברים הללו ירדתי במשקל בלי טיפה של עשיית כושר ובלי שום ידע בתזונה. מאז שהתחלתי לרזות, ה-BMI שלי לא עלה בשום שלב מעל 26, והוא התייצב בסופו של דבר מתחת ל-23. לפני כמה שנים התחלתי לעשות כושר ועברתי לסוג של תזונת IIFYM, אבל זה לא היה ממניעים של לרדת במשקל (להפך, אני מאז רק מנסה לעלות). אם כל מה שמעניין אותך זה להוריד שומן, אין צורך להתאמץ, להפעיל הרבה כוח רצון, לספור קלוריות, או לשנות בצורה מהפכנית את הדרך שבה אתה חושב על אוכל. אפשר להשיג תוצאות משמעותיות עם כמה כללי אכילה פשוטים.
  22. מישהו פה יודע מה הדרך הכי טובה/זולה נכון להיום להעביר סכומי כסף משמעותיים מרוסיה לישראל? למען הסר ספק, לא מדובר פה במשהו פלילי. זה בשביל עולים שרוצים למכור את הנכסים שלהם ברוסיה ולהעביר את התמורה לישראל. אחד מהרעיונות שחשבנו עליהם זה לפתוח חשבון בנק במדינה צד ג' שמאפשרת קבלת הרבה כסף מרוסיה, ולהעביר אותם משם לישראל. זה ישים, לדעתכם?
  23. אישית, לא אוהב פורל בגלל המרקם, אבל כן, אפשר להמליח באותה צורה גם פורל, ולמי שהמרקם לא מפריע לו זו בהחלט יכולה להיות אופציה נוספת.
×
×
  • תוכן חדש...