Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוא נתחיל מזה שתגיד מה אתה רוצה להדביק.

ובקשר לאפוקסי זו משפחה מאוד גדולה של דבקים עם זמני ייבוש שונים (החל מדקות ועד 24 שעות). יש לך במפרץ את אלקו כימיכלים שמחזיקים עשרות סוגים. אולי שווה להתייעץ איתם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ברווז, תכנס לחנויות טיסנים (ככל שנשארו כאלה - האינטרנט בגדול הרג את התחום, אבל אני חושב שטיסן חיפה עדיין קיימת) ותגלה עולם שלם של ציאנואקרילט בכל מיני גדלים ודרגות סמיכות. יש אכן גם מזרזים, בגדול זה חומר די מחורבן שמייצר הדבקה עוד יותר פריכה וחלשה, בעקרון נהוג להשתמש בו לתיקוני שדה בלבד ולא לעבודה שוטפת.

אגב, מרגע שפתחת בקבוק/שפורפרת, הדבק מאבד את התכונות שלו די מהר, עניין של כמה חודשים. מומלץ לכן לשמור במקרר באריזה אטומה.

חזיר דיזל

פורסם
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

בוא נתחיל מזה שתגיד מה אתה רוצה להדביק.

שימוש עיקרי- מגנטים לעץ. שימוש משני- הדבקה זמנית של 2 חלקים מעץ לעיבוד יחד (עם מסקינגטייפ כדי שאוכל להפריד אותם לאחר סיום העבודה). 

יש שימושים נוספים, לא זוכר את רובם- בגדול זה אמור להיות הדבק הכי שמיש עבורי, להרבה מאד פעולות. בפועל, עד שהוא מתייבש... אני משתמש בו פחות ופחות.

לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

ובקשר לאפוקסי זו משפחה מאוד גדולה של דבקים עם זמני ייבוש שונים (החל מדקות ועד 24 שעות).

ידוע...

איך אומרים, על נוחות משלמים? אני מחפש משהו יותר נוח מלהכין מנה של אפוקסי כל פעם שאני רוצה טיפה של דבק 3 שניות שעובד אולי אחרי דקה :lol:

לפני שעתיים, קורן בן אשר כתב:

ברווז, תכנס לחנויות טיסנים (ככל שנשארו כאלה - האינטרנט בגדול הרג את התחום, אבל אני חושב שטיסן חיפה עדיין קיימת) ותגלה עולם שלם של ציאנואקרילט בכל מיני גדלים ודרגות סמיכות.

נשארו, טיסן חיפה קיימים- עברו מהדר לצ'קפוסט. יש עוד אחת (לפחות הייתה, לא יודע אם עוד קיימת) באזור יגור. 

ידוע לי על הדרגות סמיכות השונות, הג'ל שאני רוכש באופן קבוע היה מצויין לי מכל הבחינות האלו ואני לא צריך צמיגות אחרת. או צבע. או פייה דקיקה.

מה ביקשתי? סה"כ דבק מהיר שיהיה דבק מהיר :lol:

יש אכן גם מזרזים, בגדול זה חומר די מחורבן שמייצר הדבקה עוד יותר פריכה וחלשה, בעקרון נהוג להשתמש בו לתיקוני שדה בלבד ולא לעבודה שוטפת.

בשביל להדביק מגנט לעץ, או בשביל להדביק 2 חתיכות יחד לעיבוד, לא צריך יותר מזה- למגנט זה לא ממש משנה ולטריק-מסקינגטייפ-דבקמהיר גם לא. 

ברור שדברים רציניים מקבלים טיפול אחר לגמרי. אני תמיד מעדיף להשתמש בחומר ייעודי מאשר באילתור, היכן שזה ישים. 

אגב, מרגע שפתחת בקבוק/שפורפרת, הדבק מאבד את התכונות שלו די מהר, עניין של כמה חודשים. מומלץ לכן לשמור במקרר באריזה אטומה.

מעניין. 

לא חושב שבקבוק מחזיק אצלי יותר מכמה חודשים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

דבר מהיר דליל מידי בשביל להדביק לעץ. דווקא שם אפוקסי או אפילו סרט גבק דו צדדי לדעתי יהיו עדיפים.

אין אפשרות לחבר עם בורג דרך המגנט?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 34 דקות, Night Driver כתב:

דבר מהיר דליל מידי בשביל להדביק לעץ.

ג'ל. צמיגי דיו. 

לפני 34 דקות, Night Driver כתב:

דווקא שם אפוקסי או אפילו סרט גבק דו צדדי לדעתי יהיו עדיפים.
אין אפשרות לחבר עם בורג דרך המגנט?

אפוקסי אני משתמש בלית ברירה, אנסה לשנות את זה כמו שאמרתי לסופר7. 

דבק דו"צ, זה סיפור- המגנטים קטנים מדי בשביל זה.

ולא כל מגנט יכול להתחבר עם חור. וגם אלו שכן, החור מחליש את המבנה בגדלים שאני עובד איתם. 

הקטנים ביותר הם 6ממ, שם באמת עדיף להזליף טיפה של סופרגלו ולגמור עם זה. הגדולים ביותר שעבדתי איתם עד היום 25ממ. צריך להיזהר בזמן ההברגה שלא לשבור את המגנט מחד, וראש הבורג בולט מעל המגנט מאידך :?. רחוק מלהיות נחמד.

החלטתי שאני מעדיף הדבקה, ורכשתי כאלו ללא חור כלל- מחכה שהנאגלה תגיע במשלוחה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...