Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשתף אותכם בסרטון שראיתי היום לגבי מערכת העצור/סע וההסבר עקרוני של עבודתה. הערוץ המדובר באנגלית והוא של בעלים של מוסך בארה"ב של רכבי טיוטה/לקסוס.

אני אישית תמיד הייתי נגד המערכת הזאת ואותי היא שיגעה בכל רכב שאני נסעתי בו, מזל שברכבים הברידיים וחשמליים אין צורך בא.

מה דעתכם בנושא, האם אני היחיד שחושב כך? 

פורסם
בתאריך 24.9.2023 בשעה 08:34, viper83 כתב:

מזל שברכבים הברידיים וחשמליים אין צורך בא.

דווקא לכל הרכבים ההיברידיים יש מערכת כזו.

הוא אפילו אומר בתחילת הסרטון ששם מתחילה ההיסטוריה של הסטארט/סטופ.

לדעתי מערכת סבבה ולא עושה בעיות לנהגים סבלניים שיודעים לתכנן נסיעה.

אבל ברור שאם עומדים ברמזור ומתקדמים סנטימטר אחד בכל שתי שניות אז זה לא יעיל...

ואם רואים שיש מצב של פקק וכאלה אז פשוט מכבים. לא הבנתי מה הבעיה..

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, דג כתב:

דווקא לכל הרכבים ההיברידיים יש מערכת כזו.

הוא אפילו אומר בתחילת הסרטון ששם מתחילה ההיסטוריה של הסטארט/סטופ.

לדעתי מערכת סבבה ולא עושה בעיות לנהגים סבלניים שיודעים לתכנן נסיעה.

אבל ברור שאם עומדים ברמזור ומתקדמים סנטימטר אחד בכל שתי שניות אז זה לא יעיל...

ואם רואים שיש מצב של פקק וכאלה אז פשוט מכבים. לא הבנתי מה הבעיה..

היברידי לא צריך מערכת כזאת מכיוון שבמהירות נמוכה הוא עובד על חשמל.

המערכת היא ממש לא סבבה ואין שום קשר לנוהג ברכב, לא רק שהיא לא יעילה היא גם מזיקה את הסטרטר שעם המערכת הטיפשית הזאת היא גורמת לבלאי מואץ..

כאשר המנוע נכבה, גל הארכובה נוחת על המסב, שכבת השמן נדחקת משם, ומשטחי המתכת נוגעים זה בזה. רוב השחיקה של שני המשטחים האלה מתרחשת בחלקיקי השנייה הראשונים של תחילת תנועה לפני שלחץ השמן מחדש את שכבת ההגנה. ככל שישנם יותר מצבי עצירה ותחילת תנועה כך נגרמת יותר שחיקה.

לא לחינם רובם ככולם נגד המערכת הזאת.

עריכה אחרונה על ידי Deutz912
פורסם
בתאריך 26.9.2023 בשעה 21:35, Deutz912 כתב:

היברידי לא צריך מערכת כזאת מכיוון שבמהירות נמוכה הוא עובד על חשמל.

המערכת היא ממש לא סבבה ואין שום קשר לנוהג ברכב, לא רק שהיא לא יעילה היא גם מזיקה את הסטרטר שעם המערכת הטיפשית הזאת היא גורמת לבלאי מואץ..

כאשר המנוע נכבה, גל הארכובה נוחת על המסב, שכבת השמן נדחקת משם, ומשטחי המתכת נוגעים זה בזה. רוב השחיקה של שני המשטחים האלה מתרחשת בחלקיקי השנייה הראשונים של תחילת תנועה לפני שלחץ השמן מחדש את שכבת ההגנה. ככל שישנם יותר מצבי עצירה ותחילת תנועה כך נגרמת יותר שחיקה.

לא לחינם רובם ככולם נגד המערכת הזאת.

היברידי חייב את המערכת הזו. למעשה בלעדיה היברידי לא יכול לתפקד.

סטארט/סטופ בהיברידי הכוונה לא רק לדימום מנוע בזמן עצירה אלא לדימום והנעתו מחדש של מנוע הבנזין (גם בזמן נסיעה, וגם בזמן עצירה...)

למעשה בהיברידי הסטארט סטופ פועל גם במהלך נסיעה (במעבר בין חשמל לבנזין ולהפך).

אבל שם זה קצת שונה, לא נכנס לפרטים... העקרון אבל דומה.

ואני עדיין טוען שיש קשר בין הנהג לבין התנהגות ויעילות המערכת.

אני כמה שנים עם מערכת כזאת ומסתדר איתה יפה ולא חוויתי שום בלאי מוגבר או בעיות.
לעניות דעתי רוב הנהגים טועים כשהם לוחצים על הבלם. הרי רק בלחיצה כבדה על הבלם המערכת נכנסת לפעולה.
במקרה הכללי הרכב עוצר יפה בעמידה גם כשהבלם לא לחוץ עד הסוף, ובמצב כזה המערכת לא תכנס לפעולה. ככה שלנהג יש מרחב שליטה די טוב לטעמי.

הנהג צריך להפעיל שיקול דעת כמה חזק ללחוץ על הבלם בעמידה:
אני ביציאה מהחניה? פקק זוחל? נסיעה עירונית צפופה עם המון תנועה? אולי לא צריך ללחוץ חזק שמא יכבה

מגיע לצומת עם רמזור אדום שאני מכיר שהוא ארוך - פה בהחלט אפשר לתת למערכת להדמים

אני כן מסכים שבראיה רחבה ולאחור שהמערכת מיותרת ברכבים פרטיים  מכיוון שאלו צריכים להיות קלים ביותר לתפעול והתלונות משתמשים על המערכת הם הלכה למעשה הוכחה שהמערכת לא נוחה לתפעול לנהג הממוצע.

פורסם

מערכת זאת לא נוצרה כדי לחסוך בדלק אלא כדי להקטין את זיהום האויר כשהרכב עומד

וסתם צורך דלק ומזהם את האויר.

כבר לפני עשרות שנים בגרמניה ושוויץ הרבה נהגים היו מדוממים מנוע בעמידה ברמזורים,

כי במדינות אלו הייתה כבר אז מודעות לזיהום הסביבה והן בין הראשונות באירופה שהשתמשו בבנזין נטול עופרת.

בברכה  -  רפי לין

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 29.9.2023 בשעה 17:29, דג כתב:

היברידי חייב את המערכת הזו. למעשה בלעדיה היברידי לא יכול לתפקד.

סטארט/סטופ בהיברידי הכוונה לא רק לדימום מנוע בזמן עצירה אלא לדימום והנעתו מחדש של מנוע הבנזין (גם בזמן נסיעה, וגם בזמן עצירה...)

למעשה בהיברידי הסטארט סטופ פועל גם במהלך נסיעה (במעבר בין חשמל לבנזין ולהפך).

אבל שם זה קצת שונה, לא נכנס לפרטים... העקרון אבל דומה.

ואני עדיין טוען שיש קשר בין הנהג לבין התנהגות ויעילות המערכת.

אני כמה שנים עם מערכת כזאת ומסתדר איתה יפה ולא חוויתי שום בלאי מוגבר או בעיות.
לעניות דעתי רוב הנהגים טועים כשהם לוחצים על הבלם. הרי רק בלחיצה כבדה על הבלם המערכת נכנסת לפעולה.
במקרה הכללי הרכב עוצר יפה בעמידה גם כשהבלם לא לחוץ עד הסוף, ובמצב כזה המערכת לא תכנס לפעולה. ככה שלנהג יש מרחב שליטה די טוב לטעמי.

הנהג צריך להפעיל שיקול דעת כמה חזק ללחוץ על הבלם בעמידה:
אני ביציאה מהחניה? פקק זוחל? נסיעה עירונית צפופה עם המון תנועה? אולי לא צריך ללחוץ חזק שמא יכבה

מגיע לצומת עם רמזור אדום שאני מכיר שהוא ארוך - פה בהחלט אפשר לתת למערכת להדמים

אני כן מסכים שבראיה רחבה ולאחור שהמערכת מיותרת ברכבים פרטיים  מכיוון שאלו צריכים להיות קלים ביותר לתפעול והתלונות משתמשים על המערכת הם הלכה למעשה הוכחה שהמערכת לא נוחה לתפעול לנהג הממוצע.

בהיברידי המערכת בנויה לתוך מערכת ההנעה אין לך שליטה עליה וכן המערכת היא הכרחית 

ברכב בנזין רגיל היא די מיותרת ומעצבנת בעיקר שהיא מחלישה לך את המזגן וגומרת לך על המצבר (החלפת מצבר כזה כל שנה וחצי-שנתיים) והסטרטר בכל התנעה ומצבר מותאם למערכת הזו לא זול והמחירים הם לא פחות מ700 ש"ח במינימום 

• תוכן חדש...