Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בנוגע לפחחות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נאמר לי ע"י חבר שישנם פחחים שברשותם סורק צבע שסורק את גוון הצבע המקורי (והעכשווי) של הרכב ולפיכך הפחח יודע באיזה צבע לצבוע את המילוי שנעשה.

האם הדבר נכון? ואם כן, איפה אפשר למצוא פחח כזה באיזור לוד/רמלה וכו'...

פורסם
נאמר לי ע"י חבר שישנם פחחים שברשותם סורק צבע שסורק את גוון הצבע המקורי (והעכשווי) של הרכב ולפיכך הפחח יודע באיזה צבע לצבוע את המילוי שנעשה.

האם הדבר נכון? ואם כן, איפה אפשר למצוא פחח כזה באיזור לוד/רמלה וכו'...

מבחינה הגיונית זה לא נשמע אפילו קרוב להגיון.

מי שמבין במחשבים יודע שכאשר סורקים קטע מסויים הקטע מורכב ממספר גוונים כך שאם תתקרב בזום ממש גדול תראה שיש מלא ריבועים בגוון דומה לגוון שהעין שלך רואה .

מכאן שסריקה שכזאת חייבת לעבור דרך מחשב והמחשב לא יכול לקבוע גוון ספציפי לצבע מסויים מכוון שבסריקה הצבע הנסרק מורכב ממספר גוונים לכן הפלט של המחשב יהיה רק גוון אחד.

אם תצליח לרדת לסוף דעתי תבין על מה אני מדבר.

כמו כן אל תסמוך על המילה שלי מכוון שאני לא מכיר שיש דבר שכזה פשוט מבחינה הגיונית זה לא נשמע לי ריאליסטי.במיוחד לא במוסכים שהם לא מרכזיים וגם שם לכל רכב יש קוד צבע ככה שזה עוד יותר לא נשמע לי.

אני למשל עושה פחחות וצבע במוסך מרצדס בפ"ת ויש לי 205 כסופה שיש לה קוד צבע (לא יודע מהו אבל עכשיו אני בטוח אסתקרן ואחפש) אני חושב שלפי קוד הצבע הפחח צובע.

אגב באותו נושא ...

ביום ראשון אני הולך לעשות פחחות רכב שם. הרכב שהיה אצל בעלתו הקודמת דפקה אותו בכנף השמאלית הקדמית והפלסטיק קישוט שם התפוצץ ונשבר במידה והדבר יעלה כסף רב או שהפחח שלי יגיד לי שאי אפשר לעשות עם זה כלום (כי זה עוד עבודה בשבילו והוא גם ככה עמוס) יש איזשהי דרך לתקן זאת ע"י מילוי של חומר פלסטי שמתקשה? או משהו בסגנון?

אני שואל זאת כי אני מתכוון להכנס לפרוייקט צביעת פגושים ואני חייב למלא חורים שנוצרו אלוהים יודע איך...(בעליו הקודמים) בפלסטיקה של הפגוש.

אשמח לעזרה בנושא.

בברכה ובתודה.

אדי.:lol:

פורסם

צבעי רכב לא משתמשים בסורק אלא בכל רכב יש תוית עם מס' גוון הרכב ויצרן הצבע ולפי זה יש נוסחת מוצא לערבוב כמויות של גווני יסוד לקבלת הצבע הנדרש. צבע טוב צריך לדעת כיצד לשנות קצת את מרכיבי הנוסחה כדי להתקרב אל צבע הרכב העכשווי שכבר התיישם ודהה. לעולם לא תהיה תאימות מלאה לחלוטין כי אפילו תאריכי ייצור הגוונים מאותו יצרן משפיעים. אם הצביעה תתאים מייד אז לאחר זמן יראה הבדל כי קצב דהיית הצבע החדש והישן שונים. זה מצב נתון ןצבע טוב גורם להבדלים קטנים בלבד.

פחח/צבע מומלץ ברמלה: "מוסך האומנים", אצ"ל 17 (מאחורי תחנה מרכזית) רמלה,

טל' 08-9228217, בקש את יחזקאל.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

ב "מוסך הפיסגה", (פחחות וצבע וכו') מתקנים גם חלקי פלסטיק ופיברגלס כך שאולי כדאי לך לתקן את הכל אצלם וכתובתם: בן אביגדור 11 ת"א, טל' 03-5616033, בקש את יגאל.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...