Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום למקצועני הפורום (כחח... כח... איציק נ. :wink:).

תעזרו לי בבקשה להבין מה האפשרויות שלי.

בדירה יש הנמכת גבס עבה (45-50 ס"מ) עבור המזגן המרכזי והתעלות שלו. את פריסת ההנמכה צבעתי בכחול בשרטוט הבא. הקווים האדומים הם פתחי יציאת המיזוג הקיימים. ההנמכה גונבת נפח יקר מיחידת ההורים ומונעת התקנת ארון בגובה סטנדרטי (240 ס"מ). הקפתי את האזור המדובר בעיגול ירוק.

האם אפשר להקטין את עובי ההנמכה בחלק הזה בלבד (נגיד ל-25ס"מ) מבלי לגעת בשאר תעלות המיזוג ובמזגן עצמו?

apt plan with ac.jpg

עוד שאלה:

נניח ואוכל לשים מעבה של מזגן רגיל במסתור הכביסה ליד המעבה של המזגן המרכזי. האם אפשר להעביר את הצנרת שלו בתוך ההנמכות הקיימות עד יחידת ההורים בלי לשבור את ההנמכות?

אם כן, אז אעדיף לשים מזגן נפרד בחדר ההורים ולפרק לגמרי את ההנמכה החל מדלת החדר. כלומר, אאלץ לבטל גם את פתח המיזוג שיוצא למטבח וישארו רק שני הפתחים שמגיעים לסלון ליד דלת הכניסה לדירה. האם לאחר ביטול הפתח הזה הסלון והמטבח יקבלו מספיק מיזוג?

אם יש הצעות נוספות שלא כוללות החלפת המזגן המיני מרכזי (בן 4) אשמח לשמוע.

פורסם

רוב הסיכויים שאפשר- ואני יודע שכבר היום רוב המתקינים שמרכיבים מזגנים מיושנים ועבים, עושים דירוג בהנמכת גבס ברגע שעוזבים את איזור המאייד והמרכזיה - וממשיכים רק בתעלות אויר גמישות לכיוון החדרים.

ברוב המקרים - עבור חדרים משתמשים בתעלות גמישות בקוטר 8" - מה שיכול לתת לך הנמכת גבס של כ 27-28 ס"מ (כולל קונסטרוקציה של 50מ"מ ופלטת גבס רגילה)

בנוגע למזגן נוסף - צריך לראות מה ניתן לעשות עם הניקוז שלו ואיך ניתן להסתיר אותו בצורה הטובה ביותר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האם תוכל להוסיף שרטוט של מיקום הארונות בחדר שינה? תמונות של המטבח?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

את הארון אני חושב למקם ככה:

closet location.jpg

מצורפת תמונה של מטבח של דירה זהה. בדירה המדוברת הקיר שמסתיר את המקרר הוזז בכחצי מטר לעבר הסלון, על מנת להגדיל את שטח המטבח.

kitchen temp.jpg

פורסם

כל עוד המעבר במזדרון לא צר מדיי הייתי מעביר את הפתח לבין החדר שינה למטבח לקיר בין המזדרון למטבח (מעל המקרר בערך).

לגבי החדר שינה, החלופה הזולה יותר היא לנסות לצמצם את ההנמכה כמה שיותר (כדי שיהיה גם גישה לחלק העליון של הארון), החלופה האסטטית יותר היא לעשות הנמכה בצורת "ר" עד לקיר של השירותים עם פתח דק וארוך (סלוט/דקור).

פורסם

אם אני לא טועה, להעביר את הפתח של המטבח לקיר שבין המסדרון למטבח דורש בעצם פירוק של כל ההנמכה שבמסדרון. נראה לי שזה יעלה משמעותית את מחיר העבודה הזו. האם אני טועה?

פורסם

ואם אני לא טועה, הוא מתכוון לאפשרות לבטל כליל את הפתח של המטבח, ולהסתפק בפתחים הקיימים לסלון.

לדעתי, טעות.

מטבח זה מקום עם מכשירים רבים פולטי חום, והוא צריך פתח ייעודי.

ולגבי כל השאלות על ההנמכות וכו', זה נחמד לעשות פה שיעורי בית, אבל אין מנוס מביקור של מתקין שימדוד שיפועים וכו' כדי למצוא פתרונות לניקוז המזגן בחדר השינה, ולוודא שיש מקום למעבה נוסף, אפשרות טכנית להעביר צנרת וכו'.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
אם אני לא טועה, להעביר את הפתח של המטבח לקיר שבין המסדרון למטבח דורש בעצם פירוק של כל ההנמכה שבמסדרון. נראה לי שזה יעלה משמעותית את מחיר העבודה הזו. האם אני טועה?

לא בטוח, את זה תוכל לדעת רק אחרי שבעל מקצוע יהיה בשטח.

ממש לא התכוונתי לבטל שום דבר במטבח אלא רק להעביר את הפתח של המטבח מקיר אחד לקיר השני.

מצ"ב תוכנית סכמתית (הפתח בחדר השינה לכיוון האחרון לא הכרחי).

apt plan with ac.jpg

פורסם

אלעד, כשכתבתי "הוא מתכוון לבטל כליל את הפתח למטבח" התכוונתי לפות''ש, לא אליך.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...