Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שינוי כידון בפייזר 1000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לבעלי הפייזר,

גם אני בעליו המאושר של FZ1, למעט בעיית מיגון הרוח. בעיה זו כל כך מטרידה (ומידות גופי קטנות דווקא), שהייתי מוכן להוציא כסף רב. ניסיתי את ההנמכה המוצעת באתר של ימהה: צינור טיטניום ותושבות כידון נמוכות. התושבות מצוינות, אבל צינור הטיטניום ממש מבזה את ימהה. אין אפשרות להבריג לתוכו את משקולות האיזון, והוא נוטה למעוך את ברגי השיכוך של הבולמים הקדמיים. איום ונורא, לא להתקרב. לאחר כחודש במחיצת הכידון החלופי, החזרתי את המקורי. התושבות התחתונות, כאמור, עושות את העבודה.

הזמנתי אפוא מאתר של ימהה את מגן הרוח הגבוה. גם לאחר השחיטה של המכס, משתלם יותר להזמין את החלק דרך האינטרנט ולא לרכוש אותו כאן בישראל (כמה חמדנים הם יכולים להיות). משתלם או לא, בהעדר כידון נמוך הרוח עדיין מהווה מטרד מעל 140 קמ"ש. הקיצור, כל העסקה הזאת, לרבות כמה מאות שקלים למכס, הפכו להוצאה בלתי משתלמת, משום שבעית הרוח לא נפתרה, אלא במידה מועטה.

כעת אני מחפש בנרות קליפאונים מתאימים. מניסיון, אני יודע שאפשר להנמיך בכמה סנטימטרים את המזלג לטובת קליפאונים, כלומר לשנות את גיאומטריית ההיגוי של האופנוע מבלי לגרוע מביצועיו. נהפוך הוא, זה פעל על האופנוע הספציפי הזה ממש טוב. אין לי הסבר לכך.

על כל פנים, גם אני התייאשתי מצינורות למיניהם, ומעוניין בקליפאונים. יצא לי לראות FZ1 שהותקנו עליו קליפאונים, עבודה יפה ומשכנעת. לו ידעתי שהדבר כה נחוץ באופנוע הזה, הייתי מתעכב לברר מי עשה את העבודה והיכן נקנו החלקים.

אשמח לעצה, או להתארגן להזמנת חלקים משותפת, אשר תוזיל חלק מן העלויות.

Fazerdot

אפשר ליצור אתי קשר בדואל הבא:

[email protected]

פורסם
שלום לבעלי הפייזר,

גם אני בעליו המאושר של FZ1, למעט בעיית מיגון הרוח. בעיה זו כל כך מטרידה (ומידות גופי קטנות דווקא), שהייתי מוכן להוציא כסף רב. ניסיתי את ההנמכה המוצעת באתר של ימהה: צינור טיטניום ותושבות כידון נמוכות. התושבות מצוינות, אבל צינור הטיטניום ממש מבזה את ימהה. אין אפשרות להבריג לתוכו את משקולות האיזון, והוא נוטה למעוך את ברגי השיכוך של הבולמים הקדמיים. איום ונורא, לא להתקרב. לאחר כחודש במחיצת הכידון החלופי, החזרתי את המקורי. התושבות התחתונות, כאמור, עושות את העבודה.

הזמנתי אפוא מאתר של ימהה את מגן הרוח הגבוה. גם לאחר השחיטה של המכס, משתלם יותר להזמין את החלק דרך האינטרנט ולא לרכוש אותו כאן בישראל (כמה חמדנים הם יכולים להיות). משתלם או לא, בהעדר כידון נמוך הרוח עדיין מהווה מטרד מעל 140 קמ"ש. הקיצור, כל העסקה הזאת, לרבות כמה מאות שקלים למכס, הפכו להוצאה בלתי משתלמת, משום שבעית הרוח לא נפתרה, אלא במידה מועטה.

כעת אני מחפש בנרות קליפאונים מתאימים. מניסיון, אני יודע שאפשר להנמיך בכמה סנטימטרים את המזלג לטובת קליפאונים, כלומר לשנות את גיאומטריית ההיגוי של האופנוע מבלי לגרוע מביצועיו. נהפוך הוא, זה פעל על האופנוע הספציפי הזה ממש טוב. אין לי הסבר לכך.

על כל פנים, גם אני התייאשתי מצינורות למיניהם, ומעוניין בקליפאונים. יצא לי לראות FZ1 שהותקנו עליו קליפאונים, עבודה יפה ומשכנעת. לו ידעתי שהדבר כה נחוץ באופנוע הזה, הייתי מתעכב לברר מי עשה את העבודה והיכן נקנו החלקים.

אשמח לעצה, או להתארגן להזמנת חלקים משותפת, אשר תוזיל חלק מן העלויות.

Fazerdot

אפשר ליצור אתי קשר בדואל הבא:

[email protected]

א. תקרא את שאר הדברים ש כתבתי בשרשור

ב. כדאי לשקול מגן רוח אחר (GIVI או Zero Gravity) יותר מגינים מפני ברוח.

ג. אם אתה נעול על החלפת כידון, ה-S2 של Suburban Machinery מומלצים מאד:

http://www.suburban-machinery.com/yamaha1.htm

באופן אישי אני 1.80, עם משקף GIVI אין בעיות רוח...

פייזר 1000:

2000-5000 סל"ד : :lol:

5000-7000 סל"ד : :hihi:

7000 - 12,000 סל"ד: :shock2:

פורסם
ובכן,כן.הכל בגלל הרוח.אני רוכב על האופנוע כמעט יום יום ובסופי שבוע טיולים לפעמים ארוכים לפעמים קצרים והרוח שמכה בי גורמת לי לכאבים בחזה מהרוח ולכתפיים מהמאמץ הנדרש להמשיך לאחוז בכידון.

מגן הרוח מכסה אותי עד קו הקיבה-אמצע הבטן כזה ומשם ומעלה כולי חשוף.

עם זאת שאני מצוייד בחליפת רכיבה,מגפיים וקסדת Arai במידה מתאימה-עדיין מלחמת עולם.

לכן כל השינוי כולו הוא תוצאה של חוסר נוחות.

השאלה היא היכן ותוך כמה זמן אשיג את החלקים לכך.

אולי זה סימן שאתה צריך להחליף אופנוע?

אתה רוצה לשנות בעצם את כל ההתנהגות של האופנוע, רק בשביל מיגון הרוח.

סורי, אבל להוריד אותו ב12 ס"מ עלול להכאיב לך בגב בצורה משמעותית בנסיעות ארוכות.

בנוסף לא חושב שהבאת בחשבון שמיכל הדלק מתוכנן למרחק של הידיים בצורה כזאת שהכידון יהיה גבוה ולא נמוך כל כך.

שינוי גיאומטרית ההיגוי גם בכלל לא מצטיירת לי בתור משהו נורמאלי.

רק בשביל לחסוך 500 ש"ח נוספים אתה בעצם הולך להפוך את כל האופנוע למשהו אחר.

תחליף אופנוע ותהנה ממנו לפחות.

או שתקשיב לווילי, משקף נורמאלי מחו"ל, ולא הזבל מהארץ ותסגור עניין.

When a world of oppertunities comes knocking at your door,

Make sure you know where is the rear exit.

There's no place like 127.0.0.1

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם

תודה רבה על התגובות. בעודי מתלבט בין הידיות של Suburban Machinery לבין משהו יקר יותר, ידידנו "אלדין" סיפר לי שהוא התקין על ה - FZ1 קליאופנים של R6, ובכך פתר את הבעיה. הוא אמור לשלוח לי תמונות להתרשמות. אבקש ממנו להעלותן גם לכאן.

החלפת אופנוע היא לכאורה אופציה, אבל כשאתה רוכב על FZ1, נהנה מכוח מנוע אדיר, מומנט בשפע והתנהגות כביש לא רעה, אילו חלופות ספורט-תיור קיימות לו בשוק הישראלי? ואל תאמרו לי VFR; היו לי כבר שניים.

Fazerdot

פורסם

אני הייתי אומר בנדיט 1200, אבל זה כנראה רק אני.

פשוט הדיעה שלי אומרת שאם האופנוע לא מתאים לך מבחינת רכיבה ונוחות, אז אפשר אולי למצוא משהו אחר שיותר יתאים.

When a world of oppertunities comes knocking at your door,

Make sure you know where is the rear exit.

There's no place like 127.0.0.1

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם
אילו חלופות ספורט-תיור קיימות לו בשוק הישראלי? ואל תאמרו לי VFR; היו לי כבר שניים.

Fazerdot

הונדה סופר-בלקבירד?

אם כי מידת היומיומיות שלו מוטלת בספק. וגם המחיר יותר גבוה...

פייזר 1000:

2000-5000 סל"ד : :lol:

5000-7000 סל"ד : :hihi:

7000 - 12,000 סל"ד: :shock2:

פורסם
הונדה סופר-בלקבירד?

אם כי מידת היומיומיות שלו מוטלת בספק. וגם המחיר יותר גבוה...

ZX12 ?

המהירות מהשטן ואנחנו חברים טובים

©

למכירה MV-AUGUSTA F4S , שנת 2002 .

©

• תוכן חדש...