Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אפשר לשים רשת (אדומה כמו בתמונה)

אני לא זוכר איך קוראים לזה בשפה מיקצועית אבל הנה תמונה:

tisan4us

בשפה המקצועית קוראים לזה :

"לקחת רכב פשוט ללא יומרות, ולהפוך אותו לרכב של ערסים , מצועצע ומכוער"

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לפותח השרשור.

שיפור הרכב (למשל, שתילת טורבו) כרוך בעלויות מאוד גבוהות. אם היו לך ידיים וידע טכני רחב, הייתי אומר לך שהיית יכול לחסוך את העבודה עצמה והיית משלם רק על החלקים. אם הרכב היה מתקלקל מסיבה כלשהי, אתה היית יכול לטפל בו. עכשיו במציאות, נניח וכן שתלת טורבו, הוצאת הון, מחר יש לך תקלה. מה תעשה ? לעבוד לבד על הרכב, אתה לא יודע. ההוצאה במוסכים תהיה גבוהה, לא בטוח שידעו לטפל ברכב, ומוסכים מורשים לא יכירו בחלק ששתלת. מפה לשם, אתה מגיע למצב של ייאוש, ובא לך למכור את הרכב.

ההמשך ידוע...

לאף אחד פה לא מפריע/אכפת אם תהיה לך אונו משופרת מהבורג הקטן ועד לחלק הכי גדול ברכב.. אנשים פה רוצים בטובתך נטו.

עצתי לך, אתה רוצה רכב חזק ? תחסוך מעט, ותקנה משהו טוב.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
בשפה המקצועית קוראים לזה :

"לקחת רכב פשוט ללא יומרות, ולהפוך אותו לרכב של ערסים , מצועצע ומכוער"

או, בשביל להרחיב את הידע ה"מקצועי" של האיש - זה נקרא גריל. הוא החליף גריל.

ואם מדברים על האונו הזאת, היא ממש לא נראית משופרת. בסך הכל לקחו אונו שחורה וצבעו אותה קצת.

אם בן אדם החליף הגה להגה אדום ומוט הילוכים. ואולי החליף את הרקע בספידומטר זה לא מעיד על כך שיש לאוטו טורבו.

חוץ מזה שלא רואים מה יש מתחת למכסה המנוע, שום דבר באוטו הזה לא מעיד באופן רציני על טורבו, אין אפילו שעון גדישה.

זה טורבו : :smile: (סובארו לויאל (לאונה) GL טורבו).

יוסי.

618070_7_full1.jpg

618070_10_full1.jpg

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
האונו הכחולה פשוט מדהימה !!!

מה בדיוק מדהים בה? היא נראית כמו רכב של הלוויות.

קופסת פח שחורה עם חלונות כהים.

האונו יכולה להיות מכונית יפה, התמונה שהצגת ממש מכוערת. אני רק מתפלא שבעל הרכב לא שם לה גרביונים שחורים בבקליות מאחור.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
מה בדיוק מדהים בה? היא נראית כמו רכב של הלוויות.

קופסת פח שחורה עם חלונות כהים.

האונו יכולה להיות מכונית יפה, התמונה שהצגת ממש מכוערת. אני רק מתפלא שבעל הרכב לא שם לה גרביונים שחורים בבקליות מאחור.

קודם כל, הבחור דיבר על האונו הכחולה - שללא ספק הושקעה בה עבודה מקצועית ביותר, ואני בטוח שמצבה המכני לפחות באותה הרמה כמו מצבה החיצוני...

(אני אישית לא מת על הלוק הזה - הדבר היחיד שאהבתי זה המדבקה של העקרב הלבן - "אברט")

עכשיו, בקשר לרכב הלוויות - כן או לא - ואני מדבר על התמונה של האונו השחורה...

על טעם ועל ריח אין מה להתווכח... גם כאן ניכרת עבודה מקצועית ובטוב טעם לשם שינוי - בלי בודי-קיטים גרוטסקים ובלי כלום - חלונות אחוריים מוכהים (אפילו לא מושחרים לחלוטין), גלגלי ניקל וכנפון...

בין זה לבין לקרוא לרכב "רכב הלוויות"... הגזמת! :-)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
אולי תחפש למכירה פיאט אונו טורבו? הן די נדירות כי אורך החיים הממוצע שלהן ושל הקונה שלהן (בד"כ ילד בן 17 מהרצליה פיתוח,רמת השרון,רמת אביב גימל וכו' שאבא קנה לו מתנה לרשיון) היה בין 6 חודשים לשנה. אבל, אם תמצא אחת תוכל לחסוך הרבה כסף,כאב ראש,פחד מהחוק ומחברת הביטוח וכמובן אמינות יחסית, בל נשכח שעדיין זה פיאט!

נראה לך שילד מהשכונות שציינת יסע באונו???

לפותח הת'רד - בן כמה אתה?

זה רכב ראשון?

פורסם

דבר ראשון לא בכל התמונות ששמתי האונו הן טורבו אז הנה עוד קצת

וזאת לא אונו להלוויות ! :

Geis_07-04_048.jpg

הנה אונו וטיפו כמו שיש לנו (אבל לא מושקעות ככה :) )

Geis_07-04_001.jpg

Geis_07-04_017.jpg

Geis_07-04_021.jpg

Geis_07-04_033.jpg

Geis_07-04_051.jpg

Geis_07-04_071.jpg

Geis_07-04_071.jpg

Geis_07-04_099.jpg

Geis_07-04_102.jpg

Geis_07-04_104.jpg

Geis_07-04_105.jpg

Suzuki Jimny

פורסם

לי יש פיאט אונו 94 רגילה 1400, וחשבתי גם על כמה שיפורים מבפנים למטרות יופי בלבד... האמת שראיתי שני מכוניות בEBAY שהכל בפנים אדום -מהריפוד והדשבורד ועד ווילונות, ועוד ועוד, וחשבתי אולי אפשרי לעשות איזה שדרוג קטן לאוטו המזעזע שלי.. ?

את המכוניות הבאות מצאתי ב-EBAY בשיטוט סתמי... ופשוט נדלקתי, סתם מכוניות פשוטות יחסית, אחת GMC 86 ואחת PLYMUTH, אבל הריפודים הפנימיים והקישוטים במיוחד במיוחד ב-GMC (שבו יש גם וילונות וכל מיני חרטה מעץ) פשוט מדהימים ונותנים סגנון שלם לרכב... האם יש סיכוי לעשות משהו כזה לכל רכב בארץ במחיר שפוי? כלומר כיסויי מושבים? אולי ריפוד מיוחד? מן הסתם הפלסטיקים ממש בלתי אפשרי להחליף אבל לפחות השטיחים, ריפוד ואלי גם הריפוד בתקרהquestionb.gif אם למישהו יש רעיון אני ישמח לשמוע... כי אני פשוט התאהבתי.... hart.gif

gmc4.JPG

gmc3.JPG

gmc2.JPG

gmc1.JPG

plym1.jpg

plym2.jpg

...Carpe Diem

פורסם

עזוב את הריפודים...

הבנאדם שם תריסים ונציאנים ברכב... OMFG... פסיכי!

attachment.php?attachmentid=23620

והאמת, כשאני רואה את האונו השחורה-מט, קשה להחליט אם גימור לכה/מבריק לצבע יותר יפה מגימור מט (כי השחור מט נראה ממש טוב! - לדעתי בכל-אופן)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

אנשים..אני רוצה רק אונו לשפץ..אז לא להעיר פשוט לעזור בבקשה.

ואל תדאגו..יש לי בן אדם מומחה לאונו טורבו הוא מגבעת כ"ח בעל מכון שיפורים.

אני רק רוצה לדעת מה אתם אומרים כדי לדעת על מה הוא ידבר איתי ולראות איפה אני עומד.

לפי דעתי ואני נסעתי על אחת כזאת שמייצרת 180 כ"ס היא פשט מדהימה והרבה יותר מהירה מ 205

GTI בדגם MI16..

פורסם

מצטער על ההפרעה לנושא שלך - אבל מנושא לנושא - באותו נושא... :-)

בכל מקרה התריסים הם גם סוף הדרך - אני פשוט רוצה להרים איזה פרויקט עצמאי כזה לאנו ומחפש הצעות -

(אם עדיף לפתוח נושא חדש בשביל זה אז תגידו לי ואני יפתח)

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם
אנשים..אני רוצה רק אונו לשפץ..אז לא להעיר פשוט לעזור בבקשה.

ואל תדאגו..יש לי בן אדם מומחה לאונו טורבו הוא מגבעת כ"ח בעל מכון שיפורים.

אני רק רוצה לדעת מה אתם אומרים כדי לדעת על מה הוא ידבר איתי ולראות איפה אני עומד.

לפי דעתי ואני נסעתי על אחת כזאת שמייצרת 180 כ"ס היא פשט מדהימה והרבה יותר מהירה מ 205

GTI בדגם MI16..

אז אתה מכיר מישהו שמתעסק בדיוק בזה, סבבה..

אז אתה יכול להפוך אונו רגילה לבעלת 810 סוסים (ולא רק 180), לא סבבה!!

כנאמר לעיל ע"י ידידיי המלומדים, אינך יכול לשפר את המנוע ללא שיפור מכלולי הרכב האחרים.

לפני שאתה מעלה את ההספק, אתה מחויב שתהיה לך קודם היכולת להשתלט עליו!

ע"מ שתוכל להעלות את ההספק, תהיה חייב לשנות את המכלולים האחרים, כגון בולמים, מוטות חיזוק, בלמים, וכו'. הדבר מסובך מדי עד כדי כמעט בלתי אפשרי ולא רק מבחינה כלכלית.

הפתרון הטוב ביותר אם הינך כ"כ נואש לכוח באונו הוא קניית האונו טורבו.

אם אתה מדבר עם הבן אדם, תגיד לו שאתה רוצה מנוע יותר חזק, אבל מחייבו להתאים את שאר מכלולי הרכב כדרוש.

זהו דבר המחויב ע"פ חוק, וע"פ תורת המוסר (שלא בטעות תתעופף לך האונו וחס וחלילה נמצא אותך ומשפחה צעירה בבית החולים או גרוע מכך!).

ואני אומר דברים אלו לא מתוך הערה מזלזלת, אלא מתוך עזרה!

הדברים היחידים לדעתי שתוכל לעשות ע"מ לשפץ את הרכב הם:

החלפת כל הפילטרים, כולל שמן מנוע וגיר הטובים וניקוי/שיפוץ קרבורטור.

ושוב, אם אתה כ"כ אבה במעט כוח נוסף, נסה לתעל את היניקה לאיזור קידמת הרכב, לפגוש, ע"מ שהאויר שיכנס למנוע יהיה קר יותר (אם יעזור בכלל ברכב שכזה - אני כמעט בטוח שלא), התקן מע' פליטה שונה, ובדוק מה הינך יכול לעשות בנוגע לפורטינג/העלאת יחס הדחיסה במנוע.

בהצלחה!

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

באם לא הצלחנו לשכנע את הבחור לרדת מהנושא, כנראה שלא נועדנו לכך.

השרשור הזה ננעל, פותח השרשור מוזמן להעלות מחדש את הנושא.

לכל המגיבים - רק אלו שיש בידם נתונים, הסברים, מחירים וכד' מוזמן להגיב.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...