Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים,

אז אני והריו עברנו ביחד 26 אלף קילומטר, הרכב נוסע מעולה ואני נהנה ממנו מאוד, מאז הטיפול האחרון כמובן שקט מוחלט בגזרת המוסך.

אך בחיי הפרטיים חל שינוי, לאחר כמעט 6 שנים השתחררתי משירות צבאי משמעותי ומעניין והתחלתי לעבוד בתחום הטכני בו התמחתי.

התפקיד הוא בעיקרון תפקיד נייד(מגיע ללקוחות בממוצע אחד ביום אבל לא במשרד קבוע) ומוצמד לי רכב מהחברה(סיאט איביזה 2014 1.2TSI עם תיבת הילוכים DSG רמת גימור רפרנס עם 37,500 אלף קילומטר על השעון, הספקתי בחודשיים וחצי להגיע ל40,800 בערך) לצערי הרב רכב ידני לא היה אופציה מבחינת החברה והאלטרנטיבות(I20 אוטומטית,טויוטה יאריס,סוזוקי סוויפט או..גאז' הייבריד) האיביזה הייתה האופציה העדיפה.

אני בדילמה קשה, האם להחזיר את האיביזה ולנסות להיות עם הריו והחזרי נסיעות אך מצד שני הלקוחות לא תמיד קבועים ובתקופות מסויימות אני יכול להיות כל יום במקום אחר בארץ(החזרי הנסיעות שאני זכאי להם יחסית גבוהים + לא לשלם מיסים על השווי שימוש), סביב ה2,000 קילוטמר לחודש לערך(שוב, לא קבוע).

או למכור את הריו ולהמשיך עם רכבי חברה(שצריך לבחור מקטלוג אפרורי במיוחד, בלי אופציה לידני).

כלכלית צועק לי למכור את הריו(למרות הירידת ערך אחרי שנה וחצי) רגשית אני פשוט לא יכול להיפרד מהריו,שכולם צועקים לי למכור כבר.

ביינתים נוהג בריו בסופי שבוע רק(עושה איזה 150 קילומטר לחודש).

אני מצרף סיכום קטן שלי על ה3 חודשים על האיביזה חברה והשוואה קטנה בין 2 הרכבים הנ"ל.

קצת הבדלים בין הרכבים מהניסיון שלי(איביזה 2014 מול ריו 2014) -

יחידת מנוע וגיר -

המנוע TSI בשילוב הגיר DSG פשוט מביאים ביצועים מצויינים, לראות את הגיר מעביר הילוכים במד סלד פשוט ממכר(הוא פשוט מעיף את המחוג ברגע, לא ראיתי אף רכב מעביר הילוכים כ"כ מהר) והרכב זריז יותר מהריו בהאצות ומתאמץ פחות במהירות גבוהה(אבל עדיין לא כיף כמו לנהוג בגיר ידני אמיתי).

במהירויות ביינים ובחלק מהמקרים אפשר לבלבל קצת את הגיר.

אבזור -

איביזה - הרכב מגיע ברמת גימור רפרנס דווקא מבחינת אבזור המצב לא רע(בקרת שיוט,רדיו עם AUX,ח"ח,מחשב רכב וכו') וגם יש דיברית ברכב, מבחינת איכות הרכבה בפנים המצב לא להיט(אם מושכים את הידית הפנימית של הדלת מרגישים שהיא קצת רופפת והעפתי את הכפתור כיוון מראות כבר פעמים בטעות עם הברך מהדלת) גם חיישני רוורס חברת הליסינג לא התקינה, מצחיק אותי ההבדלים בין המיקום של המתגים(למה לא לעשות תקן אחד למתג אורות? זה התקן בטיחותי, מטופש שבקבוצת VAG הוא במקום שונה).

ריו - אין בקרת שיוט שבנסיעות ארוכות שזה כיף לאללה,חוץ מזה העסק דיי זהה בבסיס, אך אני נהנה עם המולטימדיה שלי בריו שמאפשרת לשדר בבלוטופ מוזיקה ישירות למערכת מהטלפון), החומרים פשוטים גם אבל הרכב מרגיש בנוי קצת יותר טוב,התרגלתי למצלמת רוורס ולחיישני הרוורס(כל הנ"ל לא תוספות ישירות של הריו אלא התקנה מקומית).

נוחות נסיעה -

איביזה - מצטער, אבל האיביזה פשוט לא נוחה לי מבחינת המושב, מרגיש כמו קרש גיהוץ שקיפלו למושב(פשוט לא מבין למה לא לעשות מושב רגיל! למה המושב כ"כ דק ונוקשה??)

מבחינת נוחות נסיעה הנוחות נסיעה פחות נוחה מהריו מרגישים בורות ושברים בכביש יותר מאשר בריו, רעשים בנסיעה בין עירונית האיביזה שקטה משמעותית.

ריו - המושבים נוחים לי נורא בריו(בכללי) והאיביזה פחות נוחה פשוט.

הנה תמונה של הרכב ליסינג(כן קודמי לשימוש בה לפי השפשופים לא התייחסו אליה יפה כ"כ) -

rsz_20151006_181251_2.jpg

אשמח לעזרה =].

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

עם כל הדלימה לא הייתי מחזיק רכב פרטי עם נסועה כזו. מדוע? לך תמכור אחרי 4 שנים רכב עם 400000 קמ (מגזים פה) . ברכב חברה אתה לא סופג את ירידת הערך . ובדיוק לשם כך נוצר רכב חברה . בשביל לקרוע אותו במינימום נוחות . אני מכיר חברות ליסינג שאם העובד חותם על טופס התחייבות מיוחד הם יזמינו עבורו רכב שונה מהמקובל . לפעמים עם קצת תוספת כסף. לחלופין , אם אתה מוכן לשלם את ירידת הערך אז אדרבא. סע בריו. ידעת שיש ריו ידנית דיזל ? ראיתי מונית כזו. כדאי לשקול. נסעתי בריו דומה לשלך והיא באמת מוצלחת מהסיאט למרות הסטיגמה הנחותה שלה. משהו לא טוב קורה למותג הגרמני.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

כן,

יש סיכוי סביר שאגיע ל30 אלף קילומטר לשנה, ולכן השווי של החזקת הרכב הפרטי נכנסת לספק גדול(בצבא עשיתי בסביבות ה20 אלף).

אני יודע שיש אפשרות להתגמש מבחינת מבנה(לדוגמא להזמין האצ'בק בקטגוריה של משפחתיות למרות שזה לא נפוץ) אבל לגבי הגיר הידני לא יצליחו להעביר את הרכב לאף עובד אחר(ישראלים פשוט לא ירצו רכב ידני).

אבל אתן לחוזה על האיביזה להיגמר(אוגוסט 16 לערך) ואראה מה קורה,

פשוט הפרידה מהריו קשה לי מידיי, הרכב הראשון שהוא ממש שלי ו..סוג של "דפקה" שאני מחובר אליה יחסית וקשה לי להיפרד(אפילו אם זה "סתם" קיה ריו).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...