Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

פונטו ספייס 2001, 1.2 ליטר, 16V, אוטומט-רציף. 150~ אלף ק"מ.

מצבר אנרגייז'ר 52 אמפר בן חצי-שנה.

אחרי נסיעה של שעה בעיר (אורות ומזגן) הרכב עמד חצי-שעה ולאחר מכן לא הניע - הסטרטר הסתובב, נעצר וכל השעונים נפלו. 3-4 ניסיונות והמצבר מת. הנעתי עם כבלים והספיק חיבור של חצי-דקה כדי שהרכב יניע. בדקתי מיד טעינה: 13.0V גם בסרק וגם ב-2000 סל"ד. ללא עומס.

נסעתי לחנות שממנה קניתי המצבר. המצבר נבדק ונאמר שהטעינה לא תקינה אבל קודם יש להחליף המצבר. שמו מצבר זהה חדש לגמרי ונסעתי לשלום.

בדקתי מיד טעינה: 12-12.2V גם בסרק וגם ב-2000 סל"ד עם או בלי עומס.

נסעתי כחצי-שעה ונתוני הטעינה לא השתנו. נבדק עם שני מדי-מתח שונים.

לאחר הנסיעה והכיבוי מתח המצבר החדש היה 12.2V.

למחרת, מתח המצבר הקר ירד ל-12.15V אבל הרכב הניע בעצמו. לאחר נסיעה קצרה, הטעינה הייתה טובה - 13.5-13.9V בסרק בהתאם לעומס.

הרכב נלקח למוסך ועם הציוד שלהם נמדדו 13.6-14V בסרק עם או בלי עומס (בעומס המתח עלה). לא נמצאה תקלה אך נאמר שהחשד הוא בעיה בווסת-מתח של האלטרנטור. מבחינתם זו החלטה שלי אם ליסוע ככה או לשפץ האלטרנטור. גם המצבר נבדק תחת-עומס ונמצא תקין ותואם למפרט שלו.

כמובן, נורת טעינה לא דולקת.

האם ייתכן שווסת-המתח באלטרנטור פגום והבעיה הופיעה ונעלמה ?

האם יש עוד משהו שצריך לבדוק ? - רצועת המנוע והאלטרנטור נבדקו חיצונית והם תקינים.

ייתכן והמצבר הראשון נדפק, השפיע על הטעינה והיה צריך שהאוטו יעמוד לילה כדי שהטעינה תחזור למצב תקין?

כמובן שאני חושש שהבעיה תחזור ואתקע שוב עם הרכב.

אגב, למה בבדיקה על הדקי המצבר אני רואה נניח 13.6V ואם אני מניח הפרובים ממש על גידי הנחושת של החוטים שבאים מהאלטרנטור ומתחברים להדקי המצבר אז אני מקבל 13.9V באותו מצב. האם זה תקין?

עריכה אחרונה על ידי student
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

כנראה מצאת את הבעיה בעצמך, תתחיל מלהחליף את נעל הכבל.

גם אני חוויתי את אותה החוויה לא מזמן, המתח היה משתגע. לפעמים תקין ולפעמים לא. נמצא שנעל הכבל של האלטרנטור לא תקינה.

חשבתי להגדיל ראש ולהחליף את כל הכבל, אחרי שהפכתי עולמות כדי למצוא כבל עבה ואיכותי, ואחרי שלחצו לי נעלי כבל עם לוחץ הידראולי, ניגשתי להרכבה ברכב וגיליתי שבפונטו 98 שלי הכבל המקורי גם מזין את הסטרטר. בסוף השארתי את הכבל המקורי וחיברתי בנוסף את הכבל החדש.

עכשיו יש לי 14.1 וולט בסרק, שני חשמלאי רכב לא איתרו את הבעיה ונתנו לי הצעת מחיר מנופחת להחלפת אלטרנטור למשופץ.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם (נערך)

תודה!

הכוונה שהבדלי המדידה היו כולן על הדקי המצבר: פעם אחת על ההדק עצמו (13.4V), על הכבל האדום שמגיע מהאלטרנטור (13.9V) או על הכבל האדום שהולך לתיבת הפיוזים (13.3V). בכל מקרה, זה כבר שהכל היה לכאורה "תקין"

האם ייתכן והמצבר הראשון היה פגום ובגלל זה ווסת-המתח באלטרנטור או רכיב אחר בו התחמם מאוד ואז הפסיק לטעון. אבל גם חצי-שעה עמידה לא הספיקה לו להתקרר. רק אחרי שהאוטו עמד לילה חזר האלטרנטור לעבוד רגיל ?

אז האם הסיפור היה מצבר דפוק ששיגע האלטרנטור כליל או אלטרנטור דפוק שרוקן מצבר ?

.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

כרגע יכולות להיות הרבה אפשרויות, אבל לפי הכלל הידוע בפורום: מתחילים מהקל לכבד. החלפה של נעל כבל עולה 50-100 שקל אצל חשמלאי.

רק עכשיו אני שם לב שכתבת שבעומס המתח עולה. אולי באמת ווסת המתח תקול.

פורסם

מתן אני לא מבין מה הקשר לנעל כבל - כרגע יש טעינה אבל שלשום עם מצבר חדש הטעינה הייתה רק 12.2V ולפני זה מת המצבר הקודם. ככה שחוץ מהחלפת מצבר לא השתנה כלום ברכב אבל הטעינה כאילו פתאום חזרה למשהו סביר יותר.

אני אזכור את מה שמלצת לעשות אבל אני חושש שלא פה הבעיה בטעינה. אני צודק?

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

אני אספר לך את הסיפור המלא שלי, שכאמור הסתיים בכך שהוספתי עוד כבל בנוסף לקיים.

לפני תשעה חודשים בערך קניתי מצבר חדש, לאחר שלושה חודשים לא הצלחתי להניע, בבדיקה נמצא שהמתח טעינה נמוך מאוד. ניגשתי למרכז שירות ושם החליפו לי את המצבר לחדש באחריות. מתח הטעינה עלה לתחום הסביר.

לאחר מכן, שוב הבחנתי בנפילות מתח לסירוגין. שלושה חודשים מהחלפת המצבר באחריות, גם המצבר הנוכחי לא הצליח להניע את הרכב, הפעם לקחתי את הרכב לחשמלאי כי לא הצלחתי להבין מה יש לטעינה. החשמלאי בדק והחליט שהמצבר תקול ושלח אותי למרכז השירות להחלפת מצבר שוב במסגרת אחריות, וכך היה. לאחר ההחלפה המתח היה תקין לכמה ימים ושוב התחיל להשתגע.

בבדיקת המתח על האלטרנטור התגלה הפרש של 0.3 וולט לעומת המצבר (כבר עשיתי את הבדיקה לפני, אך לא מצאתי בעיה) בבדיקת המתח באמצע הכבל נמצא מתח כמו של המצבר. המסקנה הייתה להחליף את נעל הכבל של האלטרנטור.

מההחלפה ועד היום יש לי מתח של 14.1 וולט בסרק ללא צרכנים, ואם אני מוסיף אורות ומזגן במהירות הגבוהה ביותר, יורד ל 13.6

המתח כבר לא משתגע, לא משחק באמצע נסיעה, לא יורד נמוך מידי.

הסיפור עלה לי 25 שקל, וכמעט התפתתי להחליף אלטרנטור כמו שפסקו 2 חשמלאים שהייתי אצלם.

עם הסופית הבעייתית היו רגעים שהמתח ירד ל 12.2 ורגעים של 13.8 זה כל הזמן היה משתגע.

פורסם

שוב תודה ועל הסיפור המפתיע.

אצלי כאמור ההבדלים הם על הדק המצבר עצמו - אם בודקים על קוטב המצבר או על גידי הנחושת של החוט האדום מהאלטרנטור.

בהמשך אעדכן מה כעת בדיוק המתחים במצבים השונים.

יש איזה המלצה לחשמלאי רכב אמין בירושלים ולא בוואדי ג' ?

יש רעיונות נוספים למישהו ??

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם (נערך)
......למה בבדיקה על הדקי המצבר אני רואה נניח 13.6V ואם אני מניח הפרובים ממש על גידי הנחושת של החוטים שבאים מהאלטרנטור ומתחברים להדקי המצבר אז אני מקבל 13.9V באותו מצב. האם זה תקין?

כנראה מצאת את הבעיה בעצמך, תתחיל מלהחליף את נעל הכבל.

גם אני חוויתי את אותה החוויה לא מזמן, המתח היה משתגע. לפעמים תקין ולפעמים לא. נמצא שנעל הכבל של האלטרנטור לא תקינה. .

עדכון, מתן צדק. תודה!!!

שבוע היה "בסדר". הבוקר - נסיעה קצרה, האוטו עמד שעה ולא הניע. מספר נסיונות הנעה אבל אין כלל סטרטר והשעונים לא נופלים כמו במצב שהמצבר מת. למרות זאת, מתח המצבר כבר ירד משמעותית. לבסוף החזקתי את המפתח במצב הנעה ורק לאחר 10 שניות הסטרטר התחיל להסתובב והניע. שוב, לא הייתה טעינה - 12V.

ישר למוסך וכמו מתן הם הבינו הפעם שהבעיה לא אלטרנטור אלא בכבלים.

התברר שחלק מגידי הנחושת בכבל ה(+) שמגיע מכיוון האלטרנטור קרועים. הזזה של הכבל גרמה לסל"ד להשתגע וגם למתח הטעינה. המוזר הוא שצריך להזיז את הכבל די בכוח ולא בעדינות כדי שהעסק ישתגע. בתמונה סימנתי באדום האזור הפגום.

יום שישי רגע לסגירה ונאלצו לחפש חלקים לתיקון קוטב ה(+) של המצבר. לבסוף מצאו קוטב מתאים חדש, חתכו החוט מהאלטרנטור והחוט אל תיבת הפיוזים, שמו אוזניים חדשות, אבל לחצו אותן עם פלייר ולא לוחץ הידראולי כלשהו. המכונאי גם הלחים קצת בדיל על החוטים אבל זה לא נראה טוב או משכנע.

עכשיו אין שום הבדל בין המתח על קטבי המצבר לבין החוט שמגיע מהאלטרנטור.

אני לא יודע אם התיקון יעיל לטווח ארוך או שאולי כדאי ללכת לחשמלאי אמיתי שיפרק שוב ויחבר החוטים בצורה יותר אמינה.

שמתי תמונה של החיבורים החדשים. לשיפוטכם.

new_contacts.jpg

bad_contact.jpg

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

כך חשבתי. ננסה למצוא יום בקרוב לכך.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

נראה רע מאוד. הכבל לא קצר מידי בכדי לחתוך חתיכה ממנו בכדי להרכיב נעל כבל חדשה עם לוחץ מתאים ?

במקרה הגרוע קנה כבל מקורי שמגיע עם נעל כבל.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

תודה, מרק.

קוטב מצבר (+) יחד עם הכבל הקצר אל תיבת הפיוזים עולה 400~ ש"ח. כבל מצבר-אלטרנטור: 240 ש"ח. שניהם בכלל לא במלאי. ננסה איביי (מוצא רק משומשים)

הכבל מצבר-אלטרנטור לדעתי מספיק ארוך כדי לחתוך אותו שוב ולשים אוזן חדשה.

כמה סביר שיעלה אצל חשמלאי אמין החלפת קוטב, חיתוך הכבלים והתקנת אוזניים חדשות ? וכמה זה כולל החלפת כבל מצבר-אלטרנטור ?

האם כדאי בכל מקרה להחליף כבל מצבר-אלטרנטור לאור הבעיות שהיו איתו ?

אגב, למה החיבורים כל כך גרועים? ההלחמה המוזרה או בגלל שנלחצו רק עם פלייר ?

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם
כמה סביר שיעלה אצל חשמלאי אמין החלפת קוטב, חיתוך הכבלים והתקנת אוזניים חדשות ? וכמה זה כולל גם החלפת כבל מצבר-אלטרנטור ?

האם כדאי בכל מקרה להחליף כבל מצבר-אלטרנטור לאור הבעיות שהיו איתו ?

יש הערכות ?

באי-ביי יש רק משומשים. לא מצאתי חנויות עם כבל חדש-מקורי חוץ מברוסיה.

בסך הכל מדובר בכבל לאלטרנטור וחיבורו לקוטב-מצבר חדש ומשם אל תיבת-הפיוזים אז אני מניח שלחשמלאי-רכב זו עבודה סטנדרטית וקלה.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

הייתי בודק אצל מתקיני מערכות שמע המומלצים בפורום שיש להם כבלים מתאימים וגם לוחץ נעלי כבל.

אין לי שמץ של מושג לגבי מחירים של עבודה כזו.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...