Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בעבר חיפשתי משהו קטן (מיני) אבל עקב התרחבות במשפחה החלטתי לחכות וכעת הגיע זמן לרכוש רכב מישפחתי.

אז התחלתי את החיפושים דרך חברות הליסינג במטרה לחסוך בזמן וכאב ראש, אבל בדיעבד נראה שגם עליהם קשה לסמוך ואצטרך להתעזר בסבלונות ולחפש רכב מידיים פרטיות.

הדרישות:

-תקציב עד-54 אלף

-תא מטען גדול (אפשרי גם רכב סטיישן)

-לא חייב להיות חיסכוני מאוד כי הרכב לא יסע הרבה (מעריך 5-10 אלף בשנה)

-אמין

-שנתון גבוה (רכב חדש כל שאפשר)

בגדול אני לא נעול על רכב ספציפי אבל יש כמה רכבים שאני לא מעוניין בהם. ניסיתי את פוקוס 2011 הצורה הישנה ומאוד לא התחברתי לרכב הזה מאף בחינה. לא נוח, כבד ופשוט לא. מאוד אהבתי את ג'טה בצורה הישנה (2011), אבל הרבה אומרים שיש לה בעיות גיר אז אני כבר לא בטוח. שמעתי דברים לא טובים על צרפתיות שמתחילות לעשות בעיות אחרי 4 שנים אז גם לא יודע אם כדאי וגם שברולט קרוז הבנתי שלא מוצלח.

מה דעתכם?

פורסם

דווקא נראה לי שהקרוז מתאימה מאוד לצרכיך, רק תעשה סיבוב כי היא גם לא מהזריזות.

אבל היא מרווחת, בטוחה ונותנת תמורה מעולה לכסף.

קיה פורטה, גם אופציה טובה, אך כמדומני מעט יקרה יותר.

מזדה 3 יקרה וצפופה.

רנו פלואנס, גם כאן כמו בשברולט, תקבל תמורה מעולה לכסף וגם כאן מדובר ברכב איטי אך מרווח.

אני אישית לא מפחד מצרפתיות, וגם כבר לא שומעים על ריבוי קלות כמו במגאנים של לפני 5-10 שנים.

שתי אופציות נוספות בסטיישן הן קיה סיד ויונדאי I30, קצת גבוליות בתקציב אני חושב.

את הפוקוס חבל שאתה לא אוהב, כי לדעתי בגירסת הסטיישן היא חבילה מעולה, אבל "על טעם וריח...".

במידה ויפני עושה לך את זה, המיצובישי לנסר 1.5 יחסית זולה ומרווחת באופן סביר ואולי יותר.

מה דעתך על סובארו B4 סטיישן? אולי תצטרך לרדת בשנתון אבל אתה מקבל אחלה אוטו, כיפי ואמין בכלום כסף.

פורסם (נערך)

כבעל ג'טה, אני חושב שזו בחירה טובה. רכב נוח מאד מרווח ותא מטען מפנק, בסופו של יום זה גולף עם תחת, למרות חילוקי הדעות על הגיר לגבי היעילות שלו והנוחות שלו אין כלל חילוקי דעות. יש עוד שנה אחריות, תוכל להנות מהרכב הזה כמה שנים טובות. העלות שלו שפויה, המנוע אמנם מיושן אך הוא נחשב אמין וגם יחסית חסכוני.

להלן כתבה שמסכמת נתוני אמת של צי רכב לגבי שכיחות תקלות ברכבים, אומנם חסר מידע לגבי אופי התקלות, אבל נותן אינדקציה מעניינת לגבי אמינות הרכב:

http://www.themarker.com/dynamo/cars/1.1522843

כמו כן בסכומים הללו אתה יכול לבחון רנו מגאן (בזכות התווית שדבק בה אפשר למצוא ממש מציאות, פרטיות שמורות עם ק"מ נמוך, שווה לחפש),מיצובישי לנסר (לא כלכך פופלריות, רכבים אומנם לא מפנקים ולא מרשימים, מיושנים קצת, אבל אמינים מאד), אולי גם מזדה 3 (השוק מוצף לכן המחירים צונחים), I30 נכנס לתקציב גם כן, מכיר מישהו שרכש אחד עם עבר ליסינג מודל 2011 בתקציב שהגדרת, וכמו שציינו לפני, גם את השברולט קרוז לא הייתי פוסל, לדעתי היבואן מציע אותו מיד ראשונה עם 12 חודשי אחריות יבואן, שווה לבדוק. וביד 2 תוכל גם למצוא כמה מציאות שישאר לך עודף מהסכום שציינת

עריכה אחרונה על ידי OJetta
פורסם

תודה על ההמלצות. אסכם את ההמלצות לרשימה (לא לפי סדר עדיפות):

1. ג'טה 2010-2011

2. לנסר 2010-2011

3. I30/CW -2009-2011

4. מאזדה 3 2009-2010

5. רנו פלואנס 2010-2011

6. שברולט קרוז 2010-2011

7. קיה סיד/סטיישן - 2010-2011

8. רנו מגאן

הרשימה דיי ארוכה והייתי רוצה קצת לצמצם לכמה רכבים שהכי כדאיים ואמינים.

פורסם

תוריד את מספר 8. רנו מגאן לא אמינה כמו המתחרות שלה, גם בשנתונים המאחורים יותר היא רק ״בסדר״. מה גם שבתקציב שלך אפשר למצוא רכבים מודרניים יותר, כולל את הפלואנס שהחליפה את המגאן סדאן.

לגבי פולקסווגן ג׳טה כבר פתחת שרשור וקיבלת תשובות. אני הייתי מוותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה, הוא פתח שרשור על ג'טה ספציפית שבאמת כדאי היה לוותר עליה.

הג'טה לא נופלת מאף אחד מהרכבים ברשימה, ואף עולה לטעמי על מרביתן ברוב הקטוגריות. תחפש אחת שמורה ומטופלת כראוי עם הסטורית תיקונים נקיה, כמו בכל רכב שרוכשים, ומובטח שקט נפשי.

מגוחך שהDSG הזה פוסל את הג'טה הזו, אבל מורכב בכל מותגי הקבוצה על מגוון הרכבים שבו, אאודי, פלוקסווגן, סקודה וסיאט. קצת יצא מפרופורציות העניין. החברה הייתה פושטת רגל אילו זה היה כלכך זוועה. ממש לא הגיוני שאנשים משלמים כלכך הרבה על מותגים יוקרתיים שבקרבם יש את אותו גיר בדיוק, והם מהמומלצים פה בפורום, אבל בג'טה הספציפית זה מוקצה.

אני החלפתי מצמדים לרכב (פעם אחת ויחידה ברכב זה) ב57000 ק"מ. לפניכן הרכב נסע טוב, והיום אף יותר טוב. שחיקת מצמדים זה בלאי טבעי, באמת השאלה היא כל כמה זמן יש להחליפם ומה עלותם. אני יודע שמאז השיפורים שהוכנסו במטרוניק, בתוכנה ובחיזוק המצמדים, מחלות הילדות פחתו בצורה משמעותית. זה לא סיבה לוותר על רכב אמין בסה"כ, נוח מאד ומרווח ובעלות לטעמי כדאית.

פורסם

זאת דעתך והיא לגיטימית לחלוטין. דעתי היא שגיר ה-DSG מהשנים האלו סובל מבעיות אמינות מוכחות ואני לא הייתי רוצה להיות תלוי באחריות של רצון טוב מצד היבואן לתיקונו. אולי לא יהיה לו רצון טוב במקרה שלי?

אני גם לא אוהב את השילוב בין מנוע ה-1.6 ליטר הישן של פולקסווגן לגיר הזה, לדעתי זה לא שילוב מאוד מוצלח.

אני כן מסכים איתך שלג'טה יש לא מעט יתרונות כמשומשת. אבל מי שכותב שהוא מחפש רכב אמין צריך לדעת שלג'טה יש בעית אמינות מסוימת. אם ירצה להתעלם מהבעיה ולרכוש בכל זאת - אהלן וסהלן, שיתחדש ויבוא לבקר בפורום הטכני :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

האחריות לחמש שנים עבור הרכבים הללו מהמודל הזה היא מוחלטת, לא נושא להחלטה עבור כל רכב בנפרד, והם באמת בסדר גמור בעניין הזה, משמע, אם ירכוש תהיה לו עוד שנה אחריות על הגיר. בוודאות ומנסיון. ואם הרכב גם יהיה רכב שמור, תקין ומטופל מבטיח לו שקט נפשי גם בגזרת הגיר.

נכון שבשנים הללו הגיר סבל ממחלות ילדות, אולם קמפיין עדכון התוכנה והחלפת המכטרוניק והמצמדים למשודרגים ומחוזקים יותר נתנו מענה למיטב הבנתי.

לא חושב שנכון לשלול את את הרכב בגלל הגיר, כי אותו גיר הוא גם יתרון, אין לו רק צדדים רעים. אם אצלי עם המצמדים המקוריים הוא החזיק את ה60000 ק"מ (כשהחלפתי לא היו רעידות יוצאות דופן, לעיתים הורגשו בין ראשון לשני רעידות קלות), אז לפי הנסועה של הבחור יש לו 10 שנים של שקט :)

אני רוצה להאמין באמת שאחרי השיפורים זה ימשוך את ה120000 ק"מ לפחות.מה שחסר לי במשוואה, זה עלות החלפתם.. וזו באמת חידה

אם נניח רגע את הדיון על הגיר בצד, הרכב עצמו נחשב מאד אמין, ללא מחלות. וזה נאמר לי על ידי אינספור בעלי ג'טה ומוסכים מתמחים של המותג. אני לא יודע להגיד לך אם השידוך של ה1600 עם הDSG זה החיבור הכי טבעי, אבל כן יש שיפור בביצועים ובצריכת הדלק לעומת אלו עם הגיר הפלנטרי 6 הילוכים.

ודווקא העובדה שהגיר מחובר למנוע מיושן ויחסית חלש זה יכול להוות יתרון :)

שכן רמת השחיקה שלו יותר נמוכה, והיכולותיו משפרות את ביצועי המנוע ומביאות אותו להיות בהחלט יעיל, אני מרוצה מהכח הזמין שיש כשאני צריך אותו.

שיעשה את השיקול שלו, הרכב הזה נותן באמת הרבה יותר מרוב הרשימה בהמון היבטים, ועם משקללים למשוואה את העלות שלו ביד2 הוא הופך להיות בהחלט אפשרות אטרקטיבית. מסכים איתך לגבי נושא הגיר שצריך לקחת בחשבון וטוב שיהה מודע לה

יום טוב

פורסם

אחרי הרבה בדיקות והתלבטות הלכתי על משהו אחר לגמרי.. מצאתי דיל במוטודיל של שברולט סוניק 2014 עם 0 ק"מ במצבע של 73 אלף לדגם סדאן 1.6 LTZ (דיי מאובזר)

מעדיף להשקיע יותר ממה שתתכננתי אבל לקבל רכב חדש עם אחריות וגם שמתאים לדרישות שלי (תא מטען 502 ליטר)

פורסם

עסקה לא רעה אם תחזיק את הרכב לטווח ארוך. הבעיה של השברולט היא הצניחה במחירון. מה שכן בשוק של היום כולם חוטפים. תתחדש.

לגבי הג'טה, רולטה רוסית. סלח לי 60 אלף ק"מ למצמדים זה ממש לא נתון שיש להתגאות בו. זה שאתה מתגאה מראה עד כמה המצב של הגירים בשנים האלו גרוע. הפרוט הארוך על שלל הפעולות שוולקסווגן עשו ושל התיקונים גם מראה עד כמה המצב גרוע. פשוט שיחררו מוצר לא אפוי לשוק והתחילו להדביק עליו פלסטר על פלסטר.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני לא התגאתי בזה, תראה לי איפה ניתן להקיש מהתיאור שלי התגאות?! ציינתי עובדה שהמצמדים המקוריים (אלו שטרם החיזוק) הוחלפו ב60000, מסכים איתך שזה לא הרבה, וגם רשמתי את זה. אני לא מבין למה אתה תוקף כמוצא שלל. רשמתי שאחרי השיפורים אני מעריך שבלאי סביר למצמדים יהיה 120000 ק"מ ומעלה.

מה לעשות ומצמדים זה בלאי, בכל רכב.

כל טכנולוגיה חדשה שיוצאת לשוק, כל מוצר חדש סובל ממחלות ילדות, יש דברים שקשה לבדוק במעבדות אלא רק בפידבקים מהשטח. השאלה אם נותנים מענה לתקלות ונותנים שירות או לא. לצערי לא תמיד התשובה היא חיובית. במקרה הזה כן האריכו אחריות, שחררו שיפורים, ונתנו שירות, במקרים אחרים גם בחברות אחרות, לא תמיד רואים שממהרים לקחת אחריות, ומעדיפים להסתיר מידע ולגלגל את התקלות לפתחו של הלקוח.

פורסם

קרוז? ג'טה? מאזדה3?

ניסאן טידה משאירה להם עשן בתור רכב משפחתי אמין ויעיל.

ממליץ בעיניים עצומות על ניסאן טידה! ניסאן זה ניסאן!

מנסיון של 4 שנים עם הרכב, אין על האמינות והיעילות של הטידה. מנוע וגיר שמיוצרים ביפן למהדרין.

הוא יקח אותך ואת המשפחה לכל מקום בכל זמן בהצלחה מרובה!

המנוע מרגיש נמרץ יחסית בשידוך לתיבת ההילוכים האוטומטית המצויינת של ניסאן.

אחזקה זולה מבחינת דלק וחלפים, 0 תקלות, אגרת רישוי זולה, מרווח פנים גבוהה מאוד ונוח.

בתקציב הנ"ל ניסאן טידה 2011/12 זו התמורה הטובה ביותר לכסף.

היו לי הרבה רכבים (שברולט, מאזדה, יונדאי, פאסאט, ניסאן) ממליץ לך לא להכנס ל"הרפתקאות" ולישון בשקט עם ניסאן.

תן לה לשתות לך ת'שוקו בתוך דירה שכורה :oops:

• תוכן חדש...