Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודש פגע נהג מונית בקטנוע שלי ושבר פלסטיקים וכבלי גז, אחרי מאמצים רבים להבין איך קרה הדבר וויתרתי, לאחר כשבועיים ניגש אלי בחור ואמר לי שהוא ראה נהג מונית שפגע בקטנוע והביא לי את המספר רכב.

הלכתי למשטרה הביאו לי תז שלו והשם שלו ורחוב . התקשרתי ל144 לברר ובקיצור לא ענה, הלכתי לרחוב ראיתי את המונית ועליה רשום שם אחר ממה שנתנו במשטרה(במשטרה נתנו X כהן ועל המונית רשום Y כהן)

בקיצור התקשרתי אליו הוא הכחיש ושבחיים לא הגיע למקום ובלה בלה בלה הקלטתי שיחה או שתיים איתו והתברר אחרי כמה שיחות שהיה נהג אחר שנהג במונית ולא מוכן לשלם על הנזק כי הוא לא עשה את זה. אחרי כמה שיחות נוספות הוא אומר לי שמע עצרתי לנהג הזה את התשלום ויש בידיי 1000 ש''ח אם אתה רוצה תיקח ונסגור את זה אם לא לך תעשה מה שאתה רוצה ... נשמע שהוא משקר ממש..

בקיצור אני בחור צעיר שאין לו כסף לתקן את הנזק כשהתקשרתי למוסך המרכזי אמרו לי שעלות הנזק יכולה להגיע ל 3500 ש''ח

אני הלכתי ממוסך למוסך בשביל הבן אדם כדי להקל עליו במחיר ובסוף כשהוא שמע את המחיר לא היה מוכן לשלם.

השאלה שלי היא כזאת... האם אני יכול ללכת לשמאי שיביא לי הערכת מחיר אני אשלם על הערכה שלו וללכת עם זה לבית המשפט? כי אני לא רוצה לתקן אין לי את הכסף הזה... גם אם אנצח ואקבל את הכסף אין לי את הכסף לתקן כרגע את הקטנוע.. האם מספיק לקחת הערכת מחיר של שמאי לבית המשפט? ולהוסיף לזה קבלה של החלק שהזמנתי מהחברה? כי אין לי פשוט את הכסף לתקן!

ומה נראה לכם שיהיה במשפט לפי הסיפור?

פורסם

זה מתחלק ל-2 נושאים :

1. הוכחת ערך נזק

2. הוכחת אחריות לנזק

הוכחת ערך/סכום נזק נעשית ע"י הערכת שמאי. הוא הסמכות היחידהלקביעת הנזק.

עליך לקבל הערכת שמאי. הוא יקבע מה הנזק ועלות תיקון + ירידת ערך(במידה ויש).

כאשר אתה מגיש תביעה – אתה מתבסס על הערכת שמאי + סכום ששילמת לשמאי.

הוכחת אחריות לנזק – מאחר ולא ראית את הרכב הפוגע (ואני מניח כי מישהודיע לך על המונית לא יסכים להעיד) – אזי הדרך היחידה להוכיח כי המונית הזאתפגעה ברכבך היא ע"י הקלטת שיחה בה בעלי המונית מודה באחריות לתאונה. אחרת – אין לך שום דרך להוכיח אחריות.

קח בחשבון כי מאחר ואתה מטפל בנושא הערכת שמאי רק חודש לאחר התאונה –עלולה להיות לך בעיה בשיוך הנזק לתאונה (בעל המונית יטען (ובצדק) כי זהו נזקמתאונה אחרת, שקרתה במועד מאוחר יותר, ואתה סתם מנסה להלביש את הנזק עליו -> וביתמשפט עשוי לקבל טענה זאת).

אם כך, מה לעשות ? זה שיקולשלך. האם אתה מוכן להסתכן בהוצאה כלכלית של כמה מאות שקלים (תשלום לשמאי + ביתמשפט) כאשר סיכויי הזכייה במשפט לא ברורים.

פורסם
זה מתחלק ל-2 נושאים :

1. הוכחת ערך נזק
  2. הוכחת אחריות לנזק

הוכחת ערך/סכום נזק נעשית ע"י הערכת שמאי. הוא הסמכות היחידהלקביעת הנזק.

עליך לקבל הערכת שמאי. הוא יקבע מה הנזק ועלות תיקון + ירידת ערך(במידה ויש).

כאשר אתה מגיש תביעה – אתה מתבסס על הערכת שמאי + סכום ששילמת לשמאי.

הוכחת אחריות לנזק – מאחר ולא ראית את הרכב הפוגע (ואני מניח כי מישהודיע לך על המונית לא יסכים להעיד) – אזי הדרך היחידה להוכיח כי המונית הזאתפגעה ברכבך היא ע"י הקלטת שיחה בה בעלי המונית מודה באחריות לתאונה. אחרת – אין לך שום דרך להוכיח אחריות.

קח בחשבון כי מאחר ואתה מטפל בנושא הערכת שמאי רק חודש לאחר התאונה –עלולה להיות לך בעיה בשיוך הנזק לתאונה (בעל המונית יטען (ובצדק) כי זהו נזקמתאונה אחרת, שקרתה במועד מאוחר יותר, ואתה סתם מנסה להלביש את הנזק עליו -> וביתמשפט עשוי לקבל טענה זאת).

אם כך, מה לעשות ? זה שיקולשלך. האם אתה מוכן להסתכן בהוצאה כלכלית של כמה מאות שקלים (תשלום לשמאי + ביתמשפט) כאשר סיכויי הזכייה במשפט לא ברורים.

תודה על התגובה, העד מוכן להעיד ובמקרה הוא גם עורך דין אבל זה לא העניין, הוא ראה הכל ואפילו שאל את הנהג אם הוא מתכוון להשאיר פרטים הוא אמר לו כן ונסע לאחר מספר דקות.

כמו כן אני מטפל בבעיה הזאת אחרי חודש כיוון שכל הזמן הזה לא היה לי איך להשיג את הנהג כי לא השאיר לי שום פרטים .

פורסם

1. אתה מגיש תביעה כנגד בעל הרכב. שהוא ימצא את הנהג/ ישבור את הראש מולו. בעל הרכב נושא באחריות לנעשה ברכבו.

2. עדיין יש את הבעייתיות של הערכת שמאי לאחר חודש (ולא בסמוך לקרות התאונה) - הסיבה לכך לא חשובה.

בהצלחה

פורסם
1. אתה מגיש תביעה כנגד בעל הרכב. שהוא ימצא את הנהג/ ישבור את הראש מולו. בעל הרכב נושא באחריות לנעשה ברכבו.

2. עדיין יש את הבעייתיות של הערכת שמאי לאחר חודש (ולא בסמוך לקרות התאונה) - הסיבה לכך לא חשובה.

בהצלחה

אפילו שיש לי הקלטות של שיחות איתו בהן הוא אומר שישלם אם אביא קבלות ואחרי זה מתנער?

פורסם

יש לך הקלטות נפלא

כבר הוכחת את אשמתו ודו"ח השמאי יוכיח את הנזק

אתה לא חייב אפילו לתקן כדי לקבל את המגיע לך כולל מע"מ כולל שכר טרחה של השמאי והוצאות אגרה שתשלם ובזבוז זמן שהצטרכת להגיע לבית המשפט פעמיים

פעם להגיש את התביעה ופעם לדיון עצמו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...