Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לאחר מכירת האוטו הקודם (מאזדה 3 שנתון 2011), ברצוני להתקדם לרכב משפחתי חדש, ובפני התלבטות בין מאזדה 3 לבין טויוטה קורולה (הדגמים החדשים).

אני נוסע בערך 15K בשנה, כאשר הנסועה מתחלקת 60:40 לטובת העירוני.

לרוב ינסעו במכונית עד 4 נוסעים אך גם נסיעות ארוכות עם 5 נוסעים הם דבר שקורה במשפחה בחגים ובאירועים.

את האוטו סביר להניח שאקנה מליסינג 0 ק"מ ולא מהסוכניות, ככה שהשוואה מדברת על הדגמים הבסיסים של המאזדה והטויוטה.

כמו כן פרמטרים חשוב מאוד מבחינתי היא שמירת ערך (לקח מהמאזדה 3 הישנה..).

אשמח להצעות של אנשים שמחזיקים את הרכבים ויכלו להמליץ עליהם (או לכאלו שלקחו נסיעות מבחן), כיוון שאת רוב מבחני הדרך וההשוואות כבר קראתי.

תודה לעוזרים :-D

עריכה אחרונה על ידי asafZ
פורסם
מאזדה 2 ליטר,רכב מצויין,חזק,מאובזר מאד,מעוצב,אחיזת כביש גבוהה,הקורולה תשאיר לסבא וסבתא..

זאת הייתה הבחירה הראשונה שלי אך כיוון דגם זה לא נמכר במסגרת " 0 ק"מ מליסינג " אפשרות זו ירדה מהפרק. מדובר על מאזדה 3 מנוע 1.5 אקטיב או טויוטה קורולה SUN. את הגרסאות האלו אני קונה בהנחה ניכרת.

פורסם

אין לך מה לצפות לביצועים מרשימים מגרסת ה-1.5 של ה-3. מדובר במנוע סביר שמתמודד בסדר עם מנועי ה-1.6 של הרבה מהמתחרות, בעיקר במהירויות של עד 100-120 קמ"ש. אם ביצועים אינם חשובים כ"כ עבורך, המאזדה תספק אותך בהחלט במובן הזה. קח בחשבון אבל שהקורולה תציע ביצועים זריזים יותר, במיוחד מחוץ לעיר במהירות גבוהה. מה שכן, המאזדה דרוכה יותר ומגיבה ה-ר-ב-ה יותר טוב מהקורולה ללחיצה על הדוושה. התגובה במאזדה מיידית, ללא השהיות מיותרות, התיבה חלקה יותר ולא מחוספסת כמו בקורולה, המנוע פחות מרעיש ודוושת הגז מדויקת ומלאת רגש לעומת התחושה המלאכותית והלא כל כך ברורה בקורולה. לאחר ההשהיות של הגיר בקורולה, המנוע החזק יותר מדבר בעד עצמו ומצליח להיות מהיר יותר מהמאזדה גם בתאוצות מהמקום וגם בתאוצות ביניים.

מעבר לזה בסך הכל מדובר בשני רכבים טובים מאוד מצמרת הקטגוריה נכון לעכשיו, כשהקורולה עונה טוב יותר לצרכים המשפחתיים (מרווח, שימושיות, תא מטען, רעשי כביש במהירויות בין-עירוניות) והמאזדה מביאה "פייט" באמצעות איכות גבוהה יותר, אבזור נדיב, בידוד רעשים עדיף, יחידת הנעה נעימה יותר משמעותית והתנהגות כביש מהנה. צריכת הדלק של המאזדה עדיפה בתוך העיר מזאת של הקורולה ומחוץ לעיר בשיוט הקורולה מצליחה להוציא צריכת דלק זהה למאזדה.

המרווח במאזדה לא כ"כ גרוע גם מאחור, אבל הוא פחות טוב מזה של הקורולה למרות בסיס גלגלים באורך של 270 ס"מ - זהה לזה של הקורולה. הסעת 4 מבוגרים לא תהיה בעיה ולמעשה בזכות מושב נוח יותר, רחב יותר ותומך יותר (אך קצת נמוך יותר) הישיבה של 2 מבוגרים מאחור תהיה נוחה יותר במאזדה. 3 מבוגרים מאחורה זה כבר קצת יותר בעייתי אך עדיין אפשרי. הקורולה טובה יותר גם במרווח הברכיים וגם אין לה תעלת הינע (כמו במאזדה) שגוזלת מקום לרגליים ליושב במושב האמצעי. המרווח לראש של היושבים מאחור טוב יותר במאזדה, אך לא באופן משמעותי. תא המטען במאזדה קטן ביחס לקורולה (414 ליטר לעומת 452 ליטר בקורולה) וגם פתח ההטענה פחות מוצלח במאזדה.

הנהיגה בשתיהן היא חוויה שונה אחת מהשנייה. הקורולה רכה יותר וסופגת טוב יותר שיבושים מכל הסוגים בתוך העיר, אך מחוץ לעיר מתנדנדת יותר ופחות יציבה מהמאזדה, ואילו המאזדה מרגישה "ספורטיבית" יותר בזכות תנוחת נהיגה מצוינת, הגה עדיף ומתלים קשיחים יותר (אך מרגישים הרבה יותר איכותיים מאלו שבקורולה) שפחות מתמודדים עם פגמים בתוך העיר, אך מחוץ לעיר מציעים יציבות גבוהה יותר וריסון מעולה.

מבחינת שמירת ערך וסחירות, כמובן שזה עוד מוקדם לדעת ואף פעם אי אפשר להיות בטוח מה יהיה בעתיד בגלל שהשוק והדרישות משתנות תמיד. אם נשפוט לפי הדגמים היוצאים של הקורולה וה-3 קל לראות ששתיהן מבוקשות יחסית ושומרות על ערכן בצורה טובה (ביחס לשאר המכוניות בקטגוריה) ובשנה החולפת יצא ששתיהן איבדו הכי פחות מהמחיר בהשוואה לשאר המשפחתיות. הקורולה בדגמים הבסיסיים נהנית מביקוש גבוה יותר ושומרת יותר על ערכה, המאזדה שומרת על ערכה טוב גם כן, אבל פחות. גרסת ה-2.0 נהנית מביקוש גבוה וערני.

לדעתי 2 המכוניות טובות, אבל אני הייתי הולך על המאזדה. לדעתי היא גורפת ממוצע נקודות גבוה יותר מהקורולה והיא מהנה לנהיגה (שלדעתי זה בונוס נחמד). אם אתה מחפש איכות, נוחות, אבזור, יכולת דינמית וצריכת דלק טובה ומוכן להתפשר במעט על המרווח מאחור והביצועים - לך על המאזדה. אבל אם הדרישות שלך בעיקר הם מרווח, שימושיות ושמירת ערך הקורולה כנראה תהיה בחירה עדיפה.

אני הייתי ממליץ לך לקחת את שתיהן לנסיעת מבחן ולהחליט מי מביניהן אהבת יותר. באמת שאין כאן החלטה גרועה והבחירה תהיה רק לפי סדר עדיפויות שמשתנה מאדם לאדם.

בהצלחה.

פורסם

לא נראה לי שתמצא מי מהמועמדות שלך מליסינג 0 ק"מ בהנחה ניכרת מדובר על דגמים מבוקשים שהיבואן מתקשה לספק את הביקוש הקיים להם.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...