Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

ברשותי פורד פוקוס 2009 (נקנתה לפני פחות מ-5 חודשים משלמה סיקסט ועדיין באחריות החברה). לפני מספר ימים

המזגן ברכב הפסיק לעבוד: לא מקרר, עובד מאוד חלש (כאילו הוא במצב איוורור) ואפילו האיוורור בקושי עובד. לקחתי את הרכב

למוסך מורשה פורד "עד רעננה". הרכב נבדק ושם נאמר לי שהייתה דליפה של הגז החוצה עד שלא נשאר כמעט כלום והמדחס הלך. במקביל נזכרתי שהחלק הזה נמצא תחת האחריות שקיבלתי, ומ"שלמה סיקסט" הפנו אותי למוסך "סאן מוטורס" בהרצליה (הם לא עובדים עם "עד רעננה"), מוסך שאני לא מכיר אך גם הוא מורשה של פורד. כעבור יומיים חזרתי עם הרכב ל"סאן מוטורס", שם בדקו שוב את הרכב ואחרי קצת יותר מחצי שעה פסקו ש"הבעיה בעיבוי". שאלתי לגבי דליפת הגז והבעיה שאובחנה במדחס, והבחור שם פסק בביטול "זה העיבוי, וזה יעלה הרבה יותר מההשתתפות העצמית".

יצאתי משם בהרגשה מוזרה ולא טובה. איך יכול להיות ששתי האבחנות חד-משמעיות כ"כ? האם בתיקון העיבוי בלבד מבלי להתייחס למדחס ולדליפה פשוט מנסים לדחוף לי תיקון של חלק שאין מה לגעת בו והוא לא קשור בכלל לתקלה? ומה זה אומר בכלל שהבעיה לדעתם בעיבוי ולא קשורה למדחס או לגז שדלף ולא נשארה ממנו טיפה? והאם יכול להיות שאחד המוסכים בכלל טעה או מטעה אותי כדי לתקן לי דברים שלא לצורך בשביל הרווח הכספי שלהם? והאם יש למישהוא דיעה כלשהיא בנוגע לתקלה המדוברת?

סליחה על החפירה, אבל ממש יצאתי בהרגשה לא טובה ומוזרה שמנסים לעבוד עלי כדי להתחמק מהאחריות ולעשות רווח על חשבוני?

ככה זה כשלא מבינים יותר מדי...

תודה לעוזרים!

פורסם

לפעמים קורה שגם אנשי המקצוע לא יודעים בוודאות היכן הבעיה ופועלים בשיטת ניסוי ותעיה. הלקוח ישלם תמיד. נסה להתנות את התשלום עבור הטיפול בהצלחה מלאה, אבל כנראה שניהם לא יסכימו לסידור כזה.

אם תרצה חוות דעת נוספת - בערך כמו שניים רבים והשלישי מרויח - לך לעמוס מזגנים ברחוב הקישון בבני ברק. איש מקצוע עם מומחיות מרשימה, אמין ומקפיד על איכות העבודה של הצוות שלו, ולא יהסס לומר לך אם התקלה אינה בתחום המיזוג (כמו שהיה לי מזמן, והוא הנחה אותי מה בדיוק לעשות במוסך מורשה). אינו הכי זול אבל תצא ממנו עם ידע ובטחון ושקט.

האם האחריות על הרכב מכסה תקלות של רכיבי המזגן (לא הקרר) ? אם כן, אז מה הם אומרים לך לעשות? מתחייבים להחזר הוצאות?

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

היי! תודה על התשובה!

אכן, חשבתי ללכת למקום נוסף, אבל האמת שלא בא לי ללכת לעוד מקום לשלם עוד בדיקה ולצאת בנזק גדול יותר. האחריות מבחינת מיזוג אויר כוללת מייבש, מדחס, שסתום התפשטות, מפוח ומאווררים. במוסך המורשה של פורד שאני מטפל בו בד"כ הם אמרו שהבעיה במדחס ושכל הגז דלף החוצה ולא נשארה טיפה. לכן מוזר לי שבמוסך שבמסגרת האחריות (שגם הוא מורשה של פורד) טענו שהבעיה היא במעבה, וכששאלתי מה לגבי המדחס וזה שלא נשאר שם גז הוא נפנף בביטול ואמר שזה רק המעבה. לכן יצאתי משם עם הרגשה שמנסים לדחוף לי חלק שלא במסגרת האחריות כדי שאשלם את כולו.

פורסם

להערכתי יש לך דליפת של גז עד מצב שהמדחס מפסיק לעבוד אבל לא נפגע השאלה היא מאיפה הדליפה כי אם זה מהמדחס אז יש לך אחריות לתקלה אבל אם זה מהמעבה מה נראה לי יותר הגיוני אז אין אחריות

אתה תאלץ להגיע לצורך אבחון בעצמך למוסך שלישי רצוי לא מורשה של פורד כדי לבצע אבחון למערכת המיזוג ולקבל הצעת מחיר

פורסם

תודה על התשובה!

אז הנה עדכון: המעבה הוחלף, ונטען שהוא לא היה תקין ודליפת הגז נבעה ממנו. אז המעבה הוחלף. ולצערי, גם נפרדתי מקרוב ל-1800 שקל (חלק לא באחריות), וגם לא מרגיש שהמזגן מקרר כמו שצריך. בד"כ המזגן זה הדבר היחיד שעובד כמו שצריך בפורד.

או שהם לא טרחו למלא גז מחדש, או שהבעיה חמורה יותר והיא אחרת ממה שתיארו שם.

פורסם

רוכב בודד נתן לך עיצה טובה וחבל שלא פעלת על פיה. אכן עמוס בעל מקצוע מהמעלה הראשונה (ויקרן) ולפחות אי הוודאות הייתה נמנעת.

פורסם

Momo1111 - אכן העצה וההפניה לעמוס מזגנים הייתה טובה, פשוט לא היה לי ממש זמן ואפשרות להגיע אליו. מה שבטוח אעשה בפעם הבאה כשאצטרך לבדוק את המזגן.

Dan-idin- אני באמת מחכה שתהיה הזדמנות קצת יותר טובה לבחון את ביצועי המזגן. כרגע, אפילו למרותשקר מאוד בחוץ, זה נדמה שהוא לא ממש נכנס לעבודת מיזוג אלא ממשיך להתנהג כמו מאוורר מאוד חלש.

מה שכנראה אומר שאו שבאמת הבעיה היא המדחס, או שלא ממש טרחו למלא גז במקום הגז שדלף החוצה. ואז אני כבר אהיה גם עם בעיה במדחס.

פורסם

יכטל להיות שמסנן אויר של המזגון סתום או שהמאדה קופא אם אתה מרגיש שלא יוצא אויר כמו שצריך

אם המאדה קופא רוב הסיכויים שיש פחות מידי גז או מדחס לא תקין

פורסם

אל תהיה כל כך בטוח שאם זה לא המעבה אז זה המדחס !!! אלה חלקים יקרים שללקוחות אין דרך לדעת האם הם פגומים ובעלי המקצוע מנצלים את זה לרעה, וכמו שנאמר פה הם עושים את שיטת האלמינציה. מחליפים לך חלק חלק עד שבמקרה נתקלים בחלק הפגום והכל מסתדר. ובנתיים החלקים שמוחפים יקרים נורא !!

אצלי ברכב החלפתי מדחס, ומעבה, ומיליתי 3 פעמים גז מזגנים והבעיה לא הסתיימה. בסוף לאחר עצבים רבים על בעל המוסך הוא מצא שהיה חור קטן ומסכן באיזה צינור גומי שהיה מוסתר היטב במנוע, עלות תיקון של 50 שח בלחץ!! אבל אני ביזבזתי כ-2500 שח על כל התיקונים.

יש דרך שהיא פשוטה יחסית והיית צריך לעשות אותה מלכתחילה. בקש שימלאו לך גז עם זרחן. הזרחן דולף החוצה מהמערכת היכן שיש חור, ואז ניתן לראות בבירור מאיפה יוצא גז. בקש גם לראות את הדליפה באמת בעינייך, ואל תאמין לו שהוא אומר שהדליפה היא בחלק כזה או אחר. תודיע לבעל המקצוע מראש שאם אתה לא רואה בעינייך את הדליפה של הזרחן אתה לא מתכוון להחליף שום חלק במערכת ושחבל על הזמן שלך ושלו.

האופציה השנייה היא ללכת כמו שהמליצו פה, למוסכניק אמין מאוד. אני אישית לא מכיר את הבן אדם הזה, אך מאמין לחברי הפורום פה ...

בהצלחה

• תוכן חדש...