Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לרשום כותרת עפ הכללים. כלל מס' 3, בכלל זה, יש לרשום את סוג הרכב, תמיד בכותרת .

לפני שאני מזמין נורות לד אחוריות הבנתי שהמחשב ברכב (פונטו ספייס 2004) יציג התראה על נורה שרופה , השאלה האם מלבד זה יהיו בעיות חשמל ברכב ?

מדובר ב-6 נורות P21W.

ולא לדאוג הנורות שאני רוצה לא מסנוורות !

פורסם

לדעתי עדיף להחליף את נורות ה- p21W האלה ולשים נורות טריות של אוסרם או פיליפס. אתה תופתע מהשיפור בתאורה. להחליף גם את נורות פנס הבלימה העילי - W5W.

מה תיתן לך החלפה ללדים של נורות האיתות, הרוורס והערפל :?: הרי לא חסר אור מהנורות האלה במיוחד אם הן חדשות. אני אישית מחליף כל שנתיים והתאורה מאחור מצויינת וטובה יותר לפעמים ממכוניות חדשות יותר. גם אורות הבלימה מעולים, לדעתי.

נכון שזה לא הכי קל להחליף נורות בפונטו מאחור אבל מתרגלים. אל תסגור חזק את האום של הפנס ויהיה הרבה יותר קל פעם הבאה.

אם כבר - תשקול להחליף את נורות הדרך האחוריות מסוג R10W, העליונות ביותר שהן באמת קצת אפטיות והן החשובות יותר.

בכל מקרה, לדעתי זה לחפש צרות ברכב הזה עם נורות לד למיניהן ממקור לא מזוהה.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

המטרה היא פחות עומס חשמלי על האלטרנטור , הרכב הזה עושה המון נסיעות קצרות עם נטל על המצבר , כבר הלך לי מצבר בן שנתיים וחצי בחורף.

ידוע לי שהאלטרנטור מעט בלוי (נותן 12.5V במקום 14.4V) וזאת תקלה שאטפל בה לפני החורף.

החסכון במעבר לנורות לד אחוריות :

3 * 20W * 2

פחות

2.5W * 2 * 3

חסכון של 105 וואט לשעה.

אגב Student אני מעריך מאוד את הידע שלך בפונטו ספייס.

פורסם

12.5 וולט בזמן שהרכב מונע ועל כמה סיבובי מנוע מדדת (צריך לפחות 1500 סל"ד) ובלי שום צרכנים כגון אורות, מזגן וכדומה. וכמה בסל"ד סרק ?

אגב, יכול להיות שהמצבר פגום ולא האלטרנטור.

12.5 וולט אם זה שהרכב מונע נשמע רע וגם בסרק לא ראיתי שיש פחות מ- 13.1 וולט טעינה. זה לא נשמע טוב - אלא אם יש בפונטו 2004 מערכת טעינה מודרנית יותר מאשר ב- 2001, מה שאני לא מאמין.

האם כאשר אתה עומד במקום ומפעיל איתות יש היבהוב של האורות הקדמיים או עליות וירידות בטורים ?

האלטרנטור נותן טעינה של אני מאמין 70-90 אמפר לשעה, לא יודע בדיוק. בכל מקרה, 105 וואט לשעה הם סביבות 8-9 אמפר - אז זה מה שישנה לאלטרנטור ?

אבל! ובעיקר - החישוב שלך לא מדוייק- אתה לא נוסע כל הזמן עם אור רוורס או ערפל, ירדו שתי נורות. אתה לא מאותת כל הזמן (ואם אתה ישראלי ממוצע אז בכלל לא...) ירדו עוד שתי נורות. גם אתה לא יושב כל הזמן על הברקס (אלא אם אתה זוחל כל הזמן בפקק) אז החיסכון בפועל הוא הרבה פחות ועדיין לא שווה לדעתי את הסיכון. רוצה לחסוך קצת מתח, תבטל מצב CITY.

אצלי אגב, מצבר ישראלי מאוד מוכר, שXX, מחזיק בפונטו 3 שנים +- חודשים ספורים. גם מצבר גרמני כחול מאוד מפורסם אחרי שנתיים החל להראות סימנים קלים של ירידה. אז שנתיים וחצי אצלך זה לא נורא ובמיוחד שלא כתבת איזה מצבר.

בדיקת טעינה אצל חשמלאי טוב תעלה כלום כסף אם בכלל.

יש הרבה דברים לבדוק לפני שקובעים שהאלטרנטור דורש שיפוץ, חשמלאי או מוסכניק טוב יעשו זאת בקלות.

תודה, פשוט עוד מעט חוגגים בר-מצווה (רוב השנים אצלי) אז לומדים הרבה בדרך.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
המטרה היא פחות עומס חשמלי על האלטרנטור , הרכב הזה עושה המון נסיעות קצרות עם נטל על המצבר , כבר הלך לי מצבר בן שנתיים וחצי בחורף.

ידוע לי שהאלטרנטור מעט בלוי (נותן 12.5V במקום 14.4V) וזאת תקלה שאטפל בה לפני החורף.

החסכון במעבר לנורות לד אחוריות :

3 * 20W * 2

פחות

2.5W * 2 * 3

חסכון של 105 וואט לשעה.

אגב Student אני מעריך מאוד את הידע שלך בפונטו ספייס.

אנדרי, מתח המוצא של אלטרנטור תקין לא משתנה בגלל שהאלטרנטור יישן כלומר אלטרנטור חדש לעומת אלטרנטור שעשה 100K יוציא את אותו מתח המוצא.

תבדוק את מתח המוצא של האלטרנטור תחת עומס וגם את זרם המוצא לפני שאתה מחליט שהאלטרנטור לא תקין.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...