Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש מעגל המוזן מ-220V AC או 12V DC שיעשה פעולה אחת:

בכניסה שלו יקבל קצר לאדמה למשך פרק זמן קצר מאוד (פחות משניה), וביציאה ייתן את אותו חיבור לאדמה, אבל לפרק זמן בן 2-5 שניות.

לא רוצה ולא פנוי להכין דבר כזה, מחפש לקנות מוכן. עם ה"אלקטרונאי הצעיר" הסליחה.

פורסם

ממליץ על זה:

http://www.ebay.com/itm/Directed-528T-dei-528t-12-Volt-Pulse-Timer-with-Adjustable-Delay-/290920134285?pt=US_Relays_Sensors&hash=item43bc30f68d&vxp=mtr

בא עם קופסה וחוטים. משך הפולס ניתן לכיוון (פוטנציומטר) עד דקה וחצי.

השתמשתי בכזה בסאני זצ"ל. היתה לי שם בעייה שהפעלת מאוורר הארדיאטור (המשודרג שהתקנתי במקום הפצפון המקורי) היתה מורידה את מתח המצבר וגורמת לחיישן הטמפרטורה שמיתג את הפעלת המאוורר לנתק אותו. המעגל הזה מנע את המשוב ועבד אצלי באוטו באמינות שנה וחצי (עד שהאוטו נמכר).

מעגל שני כזה משמש אצלי כשנתיים במערכת אחרת (לא ברכב).

:turn-l:
פורסם

תודה לשניכם על ההפניות.

מיסטר ב' - נראה שהמעגל שהצעת עושה את העבודה. רק כדי להיות בטוח, כי התיאור שהם שמו לא ממש מובן לי:

T2pdnFXidaXXXXXXXX_!!823413384.jpg

מה תפקידם של CB ו-CK? בצד השני, אני מניח ש VCC + GND הם מתח ההפעלה של המערכת (12V DC במקרה שלי).

הטריגר של ההפעלה מגיע בצורת חיבור לאדמה של כמה עשיריות שניה (דיבורית) ואני צריך שאותו חיבור (אדמה) יישאר תפוס למשך כ-2-3 שניות במקום עשיריות השניה כפי שזה כרגע. האם הטריגר דרך הCOM מפעיל את הטיימר או מה?

על פניו, נראה שזה בדיוק מה שהמוצר אליו הפנה יובק עושה, אבל הוא עולה פי 4 ומה ששובר אותי זה שהמשלוחה עולה 21 דולר.

האם הטיימר שהצעת עושה את הפעולה המבוקשת?

פורסם

ברגע שמתקבל הפרש פוטנציאלים של 12V בכניסה, הממסר ביציאה מתמתג למשך X שניות (שניתן לכוונון ע"י הפוט' עד 10 שניות).

במקרה שלך - תחבר את הפלוס ל-12V קבוע, ואת המינוס לטריגר שלך.

ביציאה יש 3 הדקים, אחד NORMALLY CLOSED, אחד NORMALLY OPEN, ואחד COMMON, שהוא הOUTPUT.

אתה צריך לחבר את הCK לאדמה קבועה, ברגע שהממסר יתמתג, תקבל קצר לאדמה בOUT, למשך X שניות.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אז הCK ו- CB הם למעשה רגליים NO ו-NC של ממסר, ומה שהמעגל עושה זה רק לקבוע את הזמנים של המיתוג על פי רצוני?

מה שלא ברור לי - בכניסה - לפי מה שכתבת, יש לי (+) קבוע VCC ו(-) זמני GND, כלומר שלרכיב במעגל אין למעשה מתח הפעלה למעט חלקיק השניה בו הוא מקבל (-).

אם כך, איך הרכיב פועל בכדי לבצע את המיתוג (להזכירך, אין לו הזנת מתח קבועה) ?

פורסם

אכן כן, כמו שכתבת.

לא רואה בעיה עם זה שהרכיב מקבל את המתח עם הטריגר. הרי ייקח לו זמן כלשהו להתעורר, שהוא זניח יחסית

לזמן המיתוג הדרוש (סדר גודל של מיקרו שניות), ואז הוא 'יראה' את הטריגר בכניסה ויעשה מה שצריך.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

על פניו, נראה שזה בדיוק מה שהמוצר אליו הפנה יובק עושה, אבל הוא עולה פי 4 ומה ששובר אותי זה שהמשלוחה עולה 21 דולר.

האם הטיימר שהצעת עושה את הפעולה המבוקשת?

אכן לא שמתי לב למחיר. כשהזמנתי את הטיימרים שלי המחיר היה כ-10 דולר ומשלוח חינם, אבל זה היה מזמן.

המעגל עליו המלצתי הוא שונה - הוא סופר (בדיוק רב - ככה"ן על ידי מחולל שעון + מונה) עד 90 שניות, ולא 10 שניות (טעינת קבל) עליו המליץ מיסטר b. בנוסף, אם הבנתי נכון - במעעל של b ואין כניסת טריגר ולכן בעליית המתח ייווצר במוצא פולס של עד 10 שניות (בהנחה המתח נמשך) אבל במקרה שלך זה לא יעבוד.

פורסם

אתה מתכוון שהמעגל השני יספיק לי? ובכ"ז - אם אין למעגל מתח הזנה (ה (-) צף רוב הזמן, מספק אדמה רק לחלק של שניה) אז לא תהיה טעינת קבל ו/או מתח הפעלה לכל רכיב אלקטרוני שהוא, אז איך זה אמור לעבוד?

עריכה - נראה לי לאחר עריכה שלך :

אכן, חסרה לי כניסת טריגר במעגל השני, בעוד מתח הפעלה של 12V הוא רצוף, מה שאני מנחש שקורה ברכיב שקישרת אליו. נכון?

פורסם

צודקים - המעגל שהבאתי משמש רק כדיליי לאספקת מתח קבועה (כלומר המתח ביציאה יידלק X שניות אחרי המתח בכניסה,

אבל מתח הכניסה צריך להשאר כל הזמן).

אפשר לעשות לו שינויים קלים שיתאים למטרה שלך, אבל עדיף למצוא משהו אחר כמו שיובל הביא.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

יובק, המעגל השני נראה מתאים, עד כמה שהבנתי מהשרטוט, אבל יש שם חיבור מעאפן (צריך להתאים אליו מחבר ייעודי). נראה לי שאזמין את המעגל הראשון ששמת ונשלח אותו בתוך ארה"ב (חינם). משם בדואר רגיל, לא צריך לעלות כ"כ הרבה.

הצעות נוספות לפני סגירת המכרז, מישהו? :lol:

פורסם

איזה מחבר ייעודי ? פינים 1 מ"מ רגילים, תלחים אליהם חוט כלשהו וזהו, לא סיפור.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אמור להיות לי עוד DEI אחד חדש בקופסא, אז אם אתה לחוץ בזמן אתה מוזמן לקבל את שלי ולהחזיר לי את זה שתייבא, לכשיגיע.

הבעייה שאני קצת רחוק ממך, והבעייה השנייה היא למצוא אותו...

• תוכן חדש...